UPDATE: Părintele protosinghel Hristofor va fi prohodit, sâmbătă, la ora 12.00, de un sobor de preoți și diaconi condus de PS Lucian, episcopul Caransebeșului, după care va fi înmormântat în cimitirul schitului pe care l-a păstorit cu râvnă și drag.

O veste tristă, care a venit zilele acestea a îndoliat și întristat o întreagă comunitate din jurul Bisericii Sfântul Nectarie din Feneș (Armeniș). Bunul părinte Hristofor Abălașei, a părăsit această lume, trecând la cele veșnice.

În vârstă de doar 31 de ani, părintele protosinghel Hristofor Abălașei era starețul Schitului Feneș. Cel mai tânar stareț din țară. Muncind cu râvnă a reușit să ridice, într-un timp record, o biserică superbă în curtea schitului.

A ascultat cu răbdare problemele a mii de enoriași, i-a înțeles, a plâns și s-a rugat cu ei și pentru ei. Din păcate a neglijat oboseala și problemele de sănătate din ultima vreme și a suferit, recent, un infarct miocardic. În ultima vreme, având parcă o sumbră premoniție, părintele a spus mai multor apropiați că va muri de tânăr. 

Trupul neîsuflețit al starețului a fost depus în Biserica Schitului Sf. Nectarie - Feneș, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de sâmbătă (16.09.2017).

„Toți cei care doresc să-și ia un ultim rămas bun de la părintele nostru drag, sunt așteptați. Biserica va fi deschisa permanent”, anunță, îndurerată, obștea mănăstirii. 

Slujba de înmormantare va fi oficiata de P.S. Lucian, Episcop al Caransebeșului, împreună cu un numeros sobor de preoți si diaconi. 

Un adevărat părinte

Părintele Hristofor era foarte iubit de credincioși, găsind întotdeauna un cuvânt de alinare și de încurajare, o rugaciune din suflet pentru oricine venea la sfânta mănăstire bolnav sau cu durere în suflet. Nu puțini au fost cei care au mărturisit că sfaturile și rugăciunile părintelui le-a schimbat viața în bine iar pe unii i-a ajutat sa se tamaduiasca chiar și de boli foarte grave. Credincioșii care l-au cunoscut au fost profund întristați.

Mesajele emoționante au curs pe pagina oficiala de Facebook a Manăstirii Sfântul Nectarie.  

„ Părinte Hristofor, nu-mi vine să cred!!! Dumnezeu să vă odihnească în pace... Datorită părintelui am cunoscut tot ce a fost mai frumos și mai bun: credință, liniște, pace, iubire... dar nu în ultimul rănd l-am cunoscut pe Dumnezeu. Rămâneți în sufletul meu pentru totdeauna, Cu multă durere și lacrimi am scis cuvintele acestea !” (Maria).

Un mesaj frumos a scris și Flavia Vieriu Dragomir: „Parinte Hristofor, nu imi vine sa cred! Dumnezeu sa va odihneasca in pace! Dumnezeu va iubeste si v-a chemat la El, dar stiu ca de acolo de sus o sa ne ajutati si mai mult! Mereu spuneati ca va doriti putina liniste, sa mergeti intr-un loc linistit si acum sunteti in lumina!” 

Olimpiu Bulzan

Cititi mai multe:

Vindecări și minuni la Mănăstirea Sfântul Nectarie - un loc binecuvântat din Banat