La începutul secolului XX, odată cu intensificarea circulației autovehiculelor, s-a impus necesitatea protejării persoanelor cu deficiențe de vedere care se deplasau prin aglomerația urbană.

Astfel, în 1931, contesa franceză Guilly d`Herbemont a instituit bastonul alb ca semn distinctiv al nevăzătorilor. În 1964, președintele S.U.A. a propus data de 15 octombrie ca Zi Mondială a Bastonului Alb, inițiativa fiind recunoscută de UNESCO.

Pentru a marca această zi pe plan local, la sfârșitul acestei săptămâni, în 20 octombrie, Arena Aqua Sport din Timișoara va găzdui un eveniment inedit, menit să îmbunătățească calitatea vieții persoanelor cu deficiențe de vedere.

Organizatorii – Timea Somogyi și prietenii – propun celor pasionați de înot și de fapte bune, să participe la mai multe probe de înot, singuri sau însoțiți, în cadrul unui eveniment numit ÎNOT NOCTURN care se va derula între orele 21-24.

Participanții, printre care mulți copii cu diverse nevoi speciale, vor ajuta la realizarea acestui eveniment. Ei vor avea parte de o mică excursie în lumea nevăzătorilor, în același timp însă celelalte simțuri le vor fi stimulate și încântate cu muzica live oferită de SIBLINGS QUINTET, cu o mică degustare pentru întărirea forțelor înainte de probele de înot și alte surprize.

Probele pe care le vor avea de parcurs participanții sunt inedite, ele fiind create și adaptate special pentru acest eveniment. TRENULEȚUL ÎN FAMILIE, LANȚUL MIRACULOS, ȘTAFETA “10” sunt doar câteva din aventurile care îi așteaptă pe înotători. 

Informații suplimentare pot fi obținute de la   Timea Somogyi, tel. 0743 – 344 036.    

 

Alte articole