Navigaţia pe Canalul Bega va marca o premieră săptămâna viitoare, după ce va înregistra un transport agabaritic prin care  o piesă necesară reabilitării unui pod din Timişoara, dar care nu poate ajunge la destinaţie decât cu o barjă, va fi adusă la destinație pe apă.

Este vorba despre o grindă care are o lungime foarte mare şi prin oraş nu există niciun drum pe care să poată pătrunde un trailer care să o transporte.

Primăria municipiului Timișoara a deschis şantierele pentru lucrări de reabilitare, modernizare şi de extindere a două poduri din oraş, „Eroilor" şi „General Dragalina'', care sunt construite în anul 1938 şi-au depăşit cu mult durata de exploatare pentru care au fost proiectate,

Piesa actuală se va monta la podul „Eroilor", iar pentru „Dragalina", unde se va monta o grindă similară, s-a putut identifica un traseu rutier pentru trailer.

Îmbarcarea grinzii pe barjă ar urma să se facă în afara oraşului, în zona podului Modoş.

Cele două investiţii sunt suportate de la bugetul local cu circa 10 milioane de lei.

Transporturile de mărfuri cu şlepuri sau barje pe Canalul Bega au fost sistate în urmă cu aproape şapte decenii. În prezent, pe Bega se practică doar transportul cu vaporetto pentru persoane şi pentru agrement.