Achiziția sau construirea unui imobil este întotdeauna un moment foarte important în viața unei familii și se realizează de cele mai multe ori prin apelarea la un credit bancar. Valoarea ridicată a unei astfel de investiții, susținută în foarte multe cazuri de veniturile familiei pe perioade de până la 30 de ani, impune realizarea unui imobil care  să genereze cât mai puține riscuri pentru beneficiar.

   Boom-ul imobiliar din ultimul an, generat de relocarea unui numar mare de tineri din alte județe în Timișoara, a creat o efervescență greu de controlat în rândul dezvoltatorilor imobiliari, a căror obiectiv principal a devenit scurtarea termenului de execuție al construcției - de multe ori în detrimentul calității.

   În acest context, principala problemă a viitorului proprietar  devine lipsa cunoștințelor de bază în domeniul construcțiilor și implicit lipsa unei informări corecte asupra modului în care poate controla corectitudinea propriei sale investiții imobiliare din punct de vedere Tehnic, Economic, Funcțional și Estetic.

   Inspirați de modelul din Statele Unite, unde există pe piață un pachet de cursuri de șase săptămâni pentru viitorii proprietari,  specialiștii  unei firme de consultanță din Timișoara au pus bazele proiectului „ContruiEști Inteligent”. Echipa de proiect va lansa primul pachet de cursuri  informative adresat viitorilor proprietari de imobile, începând din luna ianuarie a anului viitor. Cursurile se vor desfășura pe parcursul a patru săptămâni și vor fi susținute de specialiști practicieni cu experiența tehnică și pedagogică în domeniul managementului, proiectării și construcției imobilului.

   D-nul Vasile Lazăr, managerul acestui proiect, ne-a precizat faptul că participanții vor avea posibilitatea să aleaga, pe lângă cele 5 module ale pachetului de cunoștințe de bază în construcții, încă 3 module suplimentare referitoare la contracte, bugete, managementul de proiect, optimizare, design și studii de caz.

Pachetele sunt structurate pe principalele etape de execuție ale unei investiții imobiliare:

1.    Pachetul “ConstruiEști TEHNIC” - compus din 5 module, care vor oferi cursanților noțiunile de bază în domeniul construcțiilor. Pachetul va avea următoarea structură:

·         Modul 1 - Documentația tehnică a proiectului

·         Modul 2 - Casa la roșu

·         Modul 3 - Hidroizolații și termoizolații

·         Modul 4 - Instalații

·         Modul 5 - Finisaje

2.    Pachetul   „ConstruiEști INTELIGENT” - compus din pachetul „Tehnic” la care se adaugă:

·         Modul 6 - Contracte și Bugete

·         Modul 7 - Management de Proiect și Studii de caz

      3.   Pachetul „ConstruiEști MAXIM” - compus din pachetul „Inteligent” la care se adaugă:

·         Modul 8 - Optimizare funcțională și Design

      D-nul Vasile Lazăr ne-a mai precizat faptul că va fi prezentată cursanților gama completă de materiale și soluții existente pe piață, subliniindu-se avantejele si dezavantajele fiecărei soluții în parte și nu vor fi promovate preferențial anumite produse sau servicii.

Companiile care vor dori să se promoveze  pe durata cursurilor o vor putea face prin expunerea unor materiale publicitare tip rollup în sala de curs. Beneficiarii își vor alege singuri soluțiile și materialele pe care le vor utiliza  în propria casă. Specialiștii noștri îi vor ajuta să o facă în cunoștință de cauză.

Mai multe detalii despre cursuri și despre modul de înscriere sau promovare pot fi obținute la numărul de telefon: 0768107185 sau la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. precum si de pe website-ul poiectului www.construiestiinteligent.ro și de pe pagina de Facebook ConstruiEsti Inteligent