Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale dezvoltă în acest moment o reţea de magazine în centrele de mare consum care va prelua produsele de la micii pro­ducători şi le va comercializa către populaţie.

Ministrul Petre Daea a subliniat că acest lucru…

Read more: Casa de Comerț Agroalimentar - salvarea micilor producători

Din 15 martie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF vor desfășura acțiuni de control tematic privind respectarea de către operatorii economici a obligației  de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic.

Acțiunea de control tematic dispusă de…

Read more: CONTROALE! Inspectorii antifraudă vor verifica noile case de marcat cu jurnal electronic

Termenul pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se prelungeşte de la 15 martie până la 31 iulie, potrivit unui proiect de ordonanţă, publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

De asemenea, formularul…

Read more: PROIECT. 31 iulie - termenul limită pentru depunerea declarației unice

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a stabilit furnizorii de ultimă instanţă (FUI) opţionali care se adaugă celor patru furnizori clasici - Enel, Elec­trica, CEZ sau E.ON - ce pot livra consumatorilor casnici din zona respectivă energie electrică în…

Read more: Clienții Enel, Electrica CEZ și E.ON nu vor plăti prețuri mai mari la energia electrică

Ordinul ministrului Educaţiei privind structura anului şcolar 2019-2020 a fost publicată în Monitorul Oficial, iar potrivit acesteia cursurile încep în 9 septembrie şi se încheie în 12 iunie. Semestrul I se va încheia în 20 decembrie, iar al doilea semestru…

Read more: A fost stabilită structura anului școlar 2019-2020. Când vor fi vacanțele

Cărţile de identitate ale românilor se vor schimba, treptat, cu carduri în format unic, european, cu standarde ridicate de siguranţă. Noile documente vor avea mărimea unui card de credit şi vor include o fotografie, două amprente digitale, o zonă de…

Read more: Buletine noi care respectă standardele de securitate europene. Când vor fi schimbate cele vechi

Melodia, compusă de Ester Alexandra Creţu și Alexandru Şerbu, pe versurile Ioanei Victoria Badea, a fost desemnată de juriul internațional al finalei și de telespectatori să reprezinte România la Eurovision Song Contest.

Clasamentul finalei Eurovision România 2019

Locul 1 – ON…

Read more: Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019, la Tel Aviv

Seminţele şi răsadurile de legume din soiurile tradiţionale româneşti sunt tot mai solicitate, cererea în acest an crescând cu peste 20%, potrivit conducerii Staţiunii de cercetări legumicole Buzău.

Mai mult, în mai multe oraşe din ţară sunt organizate târguri „cu…

Read more: Târg de semințe tradiționale românești la Timișoara

A devenit operaţional Sistemul naţional de verificare a medicamen­telor menit să protejeze pacienţii împotriva medica­men­telor contrafăcute, a anunţat managerul Orga­niza­ţiei de Serializare a Me­di­ca­­men­telor din Româ­nia.

Astfel, fiecare cutie cu medicamente care va pleca de la producători va avea un…

Read more: Sistem național de verificare a medicamentelor, activ în România

Anul acesta vor apărea primele case izolate termic cu lână, în prezent derulându-se procesul de agrementare a produsului, a declarat luni ministrul Agriculturii Petre Daea la un post de televiziune.

Ministrul a informat că la Sighet, în Bacău, în Bistriţa…

Read more: Inovație: Primele case izolate termic cu lână

CFR Călători lansează oferta tarifară de călătorie Trenurile Zăpezii 2019, cu reduceri, începând de marţi şi până în 28 februarie, la trenurile spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei şi…

Read more: Intră în circulație Trenurile Zăpezii. Unde veți putea călători și la ce prețuri