Pepenele de iarnă (benincasa hispida), un nou soi provenit din Asia, a fost aclimatizat în acest an, în premieră în ţara noastră, de cercetătorii Staţiunii legumicole din Buzău. Fructele sunt gustoase, dulci şi pot înlocui în preparatele culinare pepenele, castravetele…

Read more: Pepenele de iarnă, în premieră în țara noastră

Ca măsură de precauţie, peste jumătate din români (52%) susţin că scot din priză toate aparatele electrice atunci când pleacă de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, reiese dintr-un sondaj desfăşurat în cadrul unei campanii dedicate asigurărilor de…

Read more: STUDIU. Marile temeri ale românilor: incendiile și cutremurele

Deşi există şi şoferi, de obicei tinerii cu vârste până în 25 de ani şi conducători ai unor autoturisme puternice, cu un comportament agresiv în trafic, cei mai mulţi dintre românii aflaţi la volan respectă legislaţia rutieră, potrivit unui studiu…

Read more: STUDIU. Jumătate dintre șoferi vorbesc la telefon în trafic

România trece la ora de iarnă în noaptea 27/28 octombrie 2018, sâmbătă spre duminică, iar ora 4 va deveni ora 3.

Comisia Europeană vrea să pună capăt acestei obligaţii impopulare de a da ceasurile cu o oră înainte în martie,…

Read more: Schimbare de oră. Cum trebuie reglate ceasurile

Angajatorii din statele europene oferă, săptămâna aceasta, 2.100 de locuri de muncă, anunţă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cei mai căutaţi sunt muncitorii necalificaţi pentru cules de căpşuni, în Spania.

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă,…

Read more: Peste 2.000 de joburi vacante în Europa. Se caută, în continuare, căpșunari

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 octombrie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, solicitând instituţiilor implicate în organizarea lui să dea dovadă de reponsabilitate.

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea…

Read more: Referendum pentru modificarea Constituției în 6 și 7 octombrie

Preţul RCA ar putea să crească din nou în această iarnă, dacă va fi eliminat plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative ale firmelor de asigurări, se precizează într-un comunicat al Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI).

Reprezentanţii asociaţiei spun…

Read more: Se preconizează creșterea prețurilor la RCA

Guvernul a stabilit, în şedinţa de joi, că 16 şi 17 august vor fi zile nelucrătoare pentru angajaţii din sectorul public.

Astfel, bugetarii vor avea o mică vacanţă, în a doua parte a lunii august. Pentru că ziua de 15…

Read more: Mini-vacanță pentru bugetari de Adormirea Maicii Domnului

Pentru preluarea traficului feroviar de călători estimat cu prilejul Festivalului Electric Castle care se desfășoară în apropiere de Cluj, în perioada 18 – 22 iulie 2018, trenurile InterRegio ale CFR Călători vor avea programată o oprire suplimentară la Bonțida.

Studenţii…

Read more: Trenurile vor opri în stația Bonțida în perioada Festivalului Electric Castle

Comentatorul sportiv Cristian Ţopescu, în vârstă de 81 de ani, a încetat din viaţă, marţi. la Spitalul Elias din București, unde se afla internat de câteva zile.

Trupul marelui om de televiziune Cristian Ţopescu va fi depus joi, 17 mai,…

Read more: A murit comentatorul sportiv Cristian Țopescu

Contribuabilii care au venituri din activităţi independente vor depune o singură dată formularul specific şi vor face o singură plată la final de an, a declarat, la un post de televiziune, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Vom avea actul normativ…

Read more: Proiect: Declarație unică pentru contribuabilii care au venituri din activități independente