Ministerul Mediului a anunțat că a elaborat un proiect de Ordin pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice. Fiecare casă ar urma să primească cel mult 25 de mii de lei.

Deocamdată, proiectul este în faza de consultare publică, însă dacă va fi aprobat programul Panouri Fotovoltaice pentru casele izolate, finanţate 100% de stat,de el ar putea beneficia 10.000 de locuinţe.

Ministerul Mediului a anunţat că a elaborat un proiect de Ordin pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, care prevede o finanţare nerambursabilă de cel mult 25.000 de lei, inclusiv TVA, pentru fiecare casă izolată, ceea ce reprezintă 100% din valoarea eligibilă a proiectului.

Finanţarea se acordă pentru achiziţia sistemului fotovoltaic pentru o putere de cel puţin 1 kwp, având ca principale părţi componente: panou fotovoltaic, încărcător, baterii (acumulatori), invertor, materiale conexiuni şi siguranţe, modul comunicaţie GPS/contor inteligent de măsurare a energiei electrice produse şi de înregistrare a funcţionării instalaţiei, structura de montaj a sistemului şi tablou electric de curent continuu-alternativ.

 

Alte articole