"Sapiens.Scurtă istorie a omenirii", de Yuval Noah Harari, apărută la editura Polirom, este pentru al doilea an consecutiv cea mai vândută carte a anului iar thrillerul istoric "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, apărut la Litera, a fost cea mai vândută carte de ficţiune scrisă de un autor roman tot pentru al doilea an consecutiv.

Romanele din seria fantasy "Pisicile războinice", semnată de Erin Hunter, s-au situat şi anul acesta pe primul loc în preferinţele publicului ALL. Cea mai nouă carte a lui Radu Paraschivescu, "Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani şi trei premieri", a fost printre cele mai căutate la editura Humanitas de anul acesta. În topul celor mai vânduţi autori români la Curtea Veche Publishing s-au aflat Ion Aion, Geanina Staicu-Avram şi Răzvan Exarhu.

Editura Polirom

"Sapiens.Scurtă istorie a omenirii", de Yuval Noah Harari, în traducerea lui Adrian Şerban, a fost vândută în peste 50.000 de exemplare. Pe locul doi în topul celor mai bine vândute cărţi la Polirom a fost o altă scriere a aceluiaşi Yuval Noah Harari, "Homo deus. Scurtă istorie a viitorului", în traducerea Luciei Popovici. Volumul a avut peste 30.000 de exemplare vîndute. Romanul-cult "De veghe în lanul de secară", de J.D. Salinger, în traducerea lui Cristian Ionescu, a fost vândut în peste 10.000 de exemplare.


Editura Humanitas

Cele mai vândute titluri ale editurii Humanitas în acest an au fost: "Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie", de Simona Tivadar, care a fost vândută în 20.200 de exemplare,   urmată de "Atlasul frumuseţii. Femeile lumii în 500 de portrete", de Mihaela Noroc, care a fost vândută în 13.100 de exemplare. Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi autori români, Radu Paraschivescu, apare în topul vânzărilor editurii cu două titluri în 2018: "Două mături stau de vorbă. Scene româneşti", vândut în 9.500 de exemplare, şi "Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani şi trei premieri", volum apărut pe 1 noiembrie 2018, care a avut vânzări de 8.200 de exemplare în mai puţin de două luni.

Editura Curtea Veche Publishing

"Cele cinci limbaje ale iubirii", de Gary Chapman, se află pe primul loc în topul celor mai vândute cărţi în acest an. A fost urmată de "Puterea prezentului", de Eckhart Tolle. Filozofia cărţii pledează pentru debarasarea de «corpul-durere», o forţă distructivă pe care o exercită mintea şi ego ul asupra corpului. Pe locul al treilea în clasament se află "Tată bogat, tată sărac", de Robert T. Kiyosaki.

Editura Litera
 "Eu, şi totuşi alta", de Jojo Moyes, a fost cea mai vândută carte a anului la editura Litera. Cea mai vândută carte de ficţiune scrisă de un autor român este thrillerul istoric "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler. "Povestea mea", de Michelle Obama, declarată cartea anului 2018 din punctul de vedere al vânzărilor la scurt timp de la data lansării globale, este top bestseller şi în România. "Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova", coordonată de Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, este o carte-eveniment, cu peste 700 de pagini color. 

Editura Nemira

"Cum să opreşti timpul", de Matt Haig, bestseller international, a fost cea mai vândută carte editată de Nemira în 2018. "Bărbatul care n-a mai sunat", de Rosie Walsh, desemnată cartea verii, se află pe locul doi în topul vânzărilor. Pe locul trei, s-a clasat "Frumoasele adormite", de Stephen şi Owen King, bestseller The New York Times.

Librăriile Humanitas

Pe primele două poziţii în topul vânzărilor se găsesc "Sapiens. Scurtă istorie a omenirii", de Yuval Noah Harari (editura Polirom) şi "Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie", de Simona Tivadar (editura Humanitas), bestseller-uri încă din 2017.

Pe locul trei se află debutul uimitor al scriitoarei Guzel Iahina, "Zuleiha deschide ochii" (Humanitas Fiction), roman recomandat de cei mai iubiţi scriitori ruşi ai momentului, Ludmila Uliţkaia şi Evgheni Vodolazkin.

 

Alte articole