Termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată în vederea obţinerii de subvenţii în agricultură este 15 mai 2017, a anunţat, marţi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

APIA a recomandat fermierilor ca, înainte de a merge la Centrele agenţiei, să se prezinte la Primărie pentru a verifica în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizează, iar dacă au în exploataţie şi animale să verifice situaţia acestora în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE).

Cererile unice de plată se depun la centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Potrivit unui comunicat al APIA, până în prezent, au fost depuse în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată în anul 2017, un număr de 601.172 cereri pentru o suprafaţă de 3.462.500,35 hectare.

Sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

AGERPRES

 

Alte articole