Florina Terteci, tânăra care a îndoliat Girocul după ce s-a spânzurat, a fost condusă ieri pe ultimul drum de rude, cunoștințe și locuitori din comună dar și din Timișoara. Femeia de 36 de ani a lăsat în urmă doi copilași, unul de patru iar celălalt de nouă ani.

 

Își diviniza copiii

Cazul tragic a impresionat toată comunitatea, cei care au cunoscut-o pe Flori, fiind șocați de trista întâmplare. ”E o veste care a căzut ca un trăznet peste noi. Era o femeie specială, inteligentă și frumoasă dar care a fost copleșită de probleme. Era ultimul lucru pe care mă asteptam să-l facă având în vedere că își diviniza copiii”, ne-a declarat Ana, o apropiată a Florinei, care a participat la înmormântare. Tot ea, a continuat cu lacrimi în ochi: ”Ca să vă faceți o imagine despre ce suflet bun avea, vă povestesc o singură întâmplare. Într-o seară, în urmă cu ceva timp, m-am dus la alimentara pe care o deținea pe strada principală din Giroc, să cumpăr pâine. Nu mai avea decât o singură pâine pe care voia s-o duca acasă la ea. A taiat-o în două și a împărțit-o cu mine!”    

 

”Cumplit. N-a fost înțeleasă... ajutată”

Dincolo de durere au fost însă și sentimente de revoltă din partea apropiaților care spun că se știa de depresia Florinei însă nimeni n-a luat-o prea în serios și că nu s-au făcut suficiente lucruri pentru ajutarea ei. ”Era bolnava... O depresie urâtă. A mai avut o tentativă de suicid din cîte știu dar nimeni nu acordat o prea mare atenție problemelor ei. Trebuia ajutată. S-a plâns și prin comună că avea o situație grea, că e în depresie și nimeni n-o întelege. Poate tatăl ei trebuia să fie mai aproape de ea... ”, ne-a declarat M.T.

În aceeași notă a fost și mesajul scris de Rodica Ardelean pe pagina de Facebook a ziarului Timiș Press.ro:

”Este târziu, soțul și familia nu au văzut că ea are o problemă. Acum doi copilași vor trăi fără mângâierea mamei. Cumplit. Toți trebuie să fim mai atenți la cei din jurul nostru, nu indiferenți. Gestul ei a fost o răzbunare probabil pentru cei din jurul ei, care nu o înțelegeau prin ce trece. Oricum, ca o mamă să facă un astfel de gest, să nu-i mai pese de absolut nimic, nici măcar de copilași... A avut probleme pe care nu putea să le mai gestioneze singură... Nepăsarea celor din jur... Rezultatul este cumplit. Ma întreb unde erau cei care acum o regretă, păcat că indiferența ucide oameni buni...”

 

Mesaje de condoleanțe pe TIMIȘ PRESS

 

 Mesajele de condoleanțe au curs pe pagina de Facebook a Timiș Press.

 ”Dumnezeu să te odihnească! Păcat că ai ajuns să-ți iei zilele. Nu merită în ziua de azi ,ori câte probleme poți avea... să nu mai exiști... păcat de frumusețea ta și de copilașii tăi care vor suferi de azi în colo singuri și înlăcrimați că și-au pierdut mama !! Condoleanțe familiei. ” (Lia Costea)

”Numai ea știe ce a fost în inima ei! Dacă lumea ar fi altcumva, mai cu sentimente și întelegatoare nu s-ar m-ai sinucide atâția oameni.Cel care se sinucide are o durere profundă în suflet, iar în acel moment nu se mai gândeste la cei dragi. Dumnezeu să o odihnească... iar la ziua judecății să nu o pedepsească, a scris Lily Buckhart.

Un alt mesaj emoționant a fost trimis de Dumitru Ilea, din Italia:

”Dumnezeu să te odihnească în pace. Cu mult amar în inimă scriu acest mesaj de condoleanțe pentru foștii mei vecini din Giroc. Dumnezeu să vă întărească inima în aceste clipe grele prin care treceți și să vă mângâie suferințele pentru pierderea ființei dragi, Florina. Condoleanțe familiei și celor doi copilași. Sunt alături de voi cu gândul și cu inima. Dumnezeu să vă binecuvinteze, să vă întărească și să vă aline durerea din suflete”

 

Alte articole