Potrivit unui sondaj realizat in aceasta perioada, tot mai multi viitori parinti isi doresc sa aleaga nume cat mai simple pentru copiii lor. Potrivit unui sondaj realizat in aceasta perioada, multi copii vor fi numiti Harry sau Olivia in noul an, informeaza harpersbazaar.

Nume de baietei:

Harry - In suedeza, Harry inseamna "Cel care da ordine in casa". Cei care poarta acest nume care au acest nume au o dorinta interioara profunda de a isi folosi abilitatile in conducere si simt nevoia de independenta. Prefera sa isi concentreze atentia asupra problemelor importante si sa delege taskuri importante.
Noah - este un nume evreiesc si inseamna odihna si confort. In celebra povestire biblica, Dumnezeu il alege pe Noah (Noe in romana) sa construiasca cea mai mare corabie, sa o umple cu mancare si toate animalele din lume si sa supravietuiasca marelui potop.

George - numele George este folosit in foarte multe piese ale lui Shakespeare. Cei care poarta acest nume au o nevoie puternica de liniste si dorinta de a intelege si de a analiza lumea in care traiesc astfel incat sa invete adevarurile profunde.

Iacob - Numele Iacob este un nume biblic si inseamna "Cel care vindeca". Cei care poarta acest nume tind sa fie ordonati si dedicati muncii lor pentru a isi construi viata pe o baza solida de ordine si disciplina. Pretuiesc adevarul si dreptatea.

Teo - Numele Teo (sau Theo) provine din cultura greaca si inseamna "Cel oferit de Zei." Cei cu acest nume sunt foarte creativi si excelenti la exprimarea sentimentelor. Sunt atrasi de arta si le place sa se bucure mult de viata.

Matei - numele Matei provine din Biblie, iar cei care il poarta sunt sensibili, iubesc profund si isi doresc stabilitate in viata sentimentala, precum si nevoia de a avea multi oameni in jurul lor si de a fi apreciati.

Alexandru - Alexandru este un nume care provine din limba greaca (Alexandros). Acesta inseamna "aparator al oamenilor", cel care protejeaza.

Luca - Numele Luca provine din limba latina (Lucius, cuvant ce inseamna "lumina") si face referire la "Cel care aduce lumina".

Nume de fetițe:

Olivia - Olivia este un nume de origine spaniola. Cele care poarta acest nume sunt dornice de aventura si schimbare. Nu le place sa traiasca in rutina si se plictisesc destul de repede daca stau prea mult timp intr-un singur loc.

Sofia - Numele Sofia (sau Sophia) este un nume grecesc si inseamna "Intelepciune". Cele cu acest nume sunt persoane dinamice, schimbatoare, care adora libertatea. Este destul de dificil sa tii pasul cu ele.
Anya - Anya este un nume de origine ebraica si sanscrita. Astazi este unul dintre cele mai populare nume pentru fetite si inseamna "Cea plina de gratie".

Amelia - In engleza Amelia inseamna "Cea care apara", in timp ce latinii traduceau acest nume ca "Cea puternica". Cele cu acest nume sunt energice, foarte optimiste si intotdeauna indragostite de viata.

Ava - Ava este un nume de origine anglo-normanda (Aveline sau chiar Evelyn) si inseamna "voce" sau "sunet".

Numele Ema (sau Emma) provine din limba engleza si inseamna "Complet" sau "Intreg". Cele care poarta acest nume doresc stabilitate in viata lor; le place sa fie inconjurate de persoane in care pot avea incredere.

 

Alte articole