Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a atacat ANAF după ce a aflat informaţia conform căreia au fost trasmise formulare unor tineri căsătoriți în care aceștia trebuiau să declare cum au cheltuit sumele câștigate la nuntă.

ANAF a început, zilele trecute, să trimită tinerilor căsătoriţi solicitări ca aceştia să declare cine le-a furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere şi restaurant. Fiscul solicită nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese şi intermediari. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

„Bun, este în temeiul legal, numai că asta cu siguranţă, pe o listă de priorităţi a ANAF-ului, este undeva mult, mult în josul listei. ANAF-ul avea multe alte lucruri de făcut înaintea acestei măsuri. Este o imbecilitate a celor de la ANAF, chiar dacă este în lege. Dacă legea spune că trebuie să faci acest lucru, trebuia să îl faci încă din 2013. Asta ar trebui să fie abordarea corectă a ANAF-ului”, a mai spus Teodorovici.

În ultimii aproape 10 ani, Fiscul a derulat mai multe controale în privinţa averilor maneliştilor, artiştilor şi vedetelor TV, descoperind diferenţe uriaşe între veniturile reale şi cele declarate.

Astfel, în vara anului trecut, ANAF a constatat în urma verificărilor că aceştia nu au declarat venituri de 4,67 milioane de lei, pentru care ar fi trebuit să plătească la bugetul de stat 1,164 milioane de lei.

PE ACEASTĂ TEMĂ:

Ce face Fiscul când se plictisește? Caută mirii și îi întreabă câți bani au cheltuit la nuntă 

 

Alte articole