ANAF se va concentra în acest an pe marii contribuabili, pe multinaţionale, pentru că trebuie să se ocupe de companiile ce recurg la optimizări fiscale pentru a diminua plăţile de impozite către stat, a declarat duminică la un post de televiziune, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Teodorovici a oferit exemplu unei companii reale, dar pe care nu a numit-o, sucursală a unei firme nerezidente, care a achiziţionat bunuri, servicii şi proprietate intelectuală de la societăţi afiliate, la preţuri supraevaluate, plătind 105 milioane de euro în loc de 83 de milioane de euro.

Prejudiciul de 22 de milioane de euro ar fi însemnat un plus de 3,5 milioane de euro impozit la stat.

Un alt exemplu a fost al unei bănci care a plătit dobânzi supraevaluate de 7 milioane de euro băncii mamă, valoarea prejudiciului fiind de 1 milion de euro.

Teodorovici a vorbit şi de firme mamă care obligă sucursalele locale să ţină conturile la anumite bănci sau să cumpere doar o anumită marcă de maşină.

„Vom trimite controale şi dacă se vor constata astfel de fapte, vom reveni cu decizii de impozitare şi vor plăti”, a spus Teodorovici.

ANAF va vinde online bunurile confiscate, piaţa va decide preţul

ANAF va vinde bunurile confiscate online, iar piaţa ve decide preţul acestora, iar fiscul ar putea renunţa la evaluări, a declarat, duminică, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul spune că există bunuri din confiscări care se depreciază, se fură sau sunt distruse, mii de maşini „care zac”, iar ANAF cheltuie ca să facă evaluări.

”Le vom vinde online, prin siturile binecunoscute, iar piaţa va decide preţul. În cazul caselor, avem valorile cu care lucrează notarii”, a spus Teodorovici.

În spaţiul public au apărut informaţii confor cărora ANAF analizează noi metode de valorificare a bunurilor confiscate, prin utilizarea de siteuri de vânzări online, agenţii imobiliare, case de licitaţii sau brokeri.

 

Alte articole