In momentul in care am hotarat sa facem pasul in lumea afacerilor, inseamna ca am inteles ca va trebui sa ne folosim de toate canalele de vanzare pentru a putea aduce businessul nostru la un alt nivel. Pe langa acest aspect, un antreprenor trebuie sa fie open mind si sa aiba viziunea managementului, lucru care ii va oferi beneficii si il va face sa inteleaga ca trebuie sa fie mereu in pas cu trendurile secolului, pentru a putea sa aiba o companie fiabila, eficienta si profitabila.

De multe ori, canalele de vanzare si procesele aferente se pot dovedi depasite si incapabile sa se adapteze noilor tendinte, problemele provenind tocmai din faptul ca se folosesc sisteme si canale de vanzari care nu comunica intre ele.

Datorita evolutiei proceselor comerciale la nivel global, companiile trebuie sa se orienteze catre solutii catre mai multe canale, solutii care inlcud: magazine fizice, magazine online, aplicatii mobile, cataloage si orice alte solutii sunt la indemana pentru a fi competitivi.

In momentul in care am decis sa ne avantam in vanzari, trebuie sa avem in calcul o investitie intr-o solutie integrata, capabila sa se adapteze rapid si sa integreze noi canale de vanzare de fiecare data cand acest lucru se va impune.

Un sistem integrat de distributie, precum WinMENTOR ENTERPRISE, aduce beneficii la nivel de management al stocurilor, al resurselor interne, inclusiv financiare, asigurand capacitatea de a controla activitatile firmei de oriunde si oricand, o scalabilitate ridicata si o previzionare automata.

Supply chain-ul reprezinta un avantaj competitiv important pentru companii, iar abilitatea de a colabora si de a se interconecta cu lanturile de aprovizionare ale partenerilor sau ale furnizorilor, lucru care micsoreaza atat timpii de preluare a comenziklor, stabilirea stocurilor, cat si cel de livrare sau preluare a stocurilor noi. Un supply chain adaptat inseamna sa fie capabil sa raspunda cu promptitudine unor nevoi imediate. Tocmai de aceea, aplicatiile software si noile tehnologii au un rol decisiv in eficienta si performanta unui supply chain.

In acest context, intr-un mediu concurential mereu in schimbare, capacitatea de previzionare a necesitatilor clientilor a devenit mai mult decat o necesitate. Este practic un instrument de mentinere si de ascensiune a afacerii.

Sistemele ERP si WMS devin din ce in ce mai mai utile in aces sens, deoarece au capacitatea de previzionare, iesind din zona de simpla monitorizare si raportare.

 

Alte articole