Mango este un fruct tropical, cultivat de mii de ani în India. Ajunși în această țară, chinezii au dus fructul la ei acasă, pentru ca un explorator european ajuns pe tărâm asiatic să îl aducă în Europa. Mango a ajuns…

Read more: Rețetă de la mănăstire. Desert cu mango

Postul intermitent este un secret antic al unei sănătăţi de fier care, deşi oarecum uitat la finalul perioadei antice, a fost practicat constant de-a lungul istoriei umanităţii, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu, preşedinte al Societăţii Române de Educaţie Nutriţională.

Potrivit acesteia,…

Read more: Sfatul medicului. Postul intermitent - secretul unei sănătăți de fier, din antichitate

O dietă bogată în cereale integrale, care conţin o cantitate importantă de fibre alimentare, poate ţine la distanţă numeroase afecţiuni grave, precum diabetul şi cancerul, conform concluziilor unui studiu publicat la sfârşitul acestei săptămâni de o echipă de oameni de…

Read more: STUDIU. Dieta bogată în fibre previne diabetul, cancerul și bolile cardiovasculare

După 41 de zile de post, perioadă în care ne-am abţinut de la produsele de origine animală, odată cu sărbătoarea Crăciunului primim dezlegare pentru toate tipurile de alimente. Specialiştii recomandă totuşi să fim cumpătaţi, să nu ne grăbim să mâncăm…

Read more: Sfatul medicului. Cum să scăpăm fără probleme medicale de Crăciun

La Pas/Slowing down este un proiect al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și al Asociației CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș.

Concursul de rețete tradiționale „Gustul ca patrimoniu“ este primul…

Read more: Concurs de rețete tradiționale din Banat. Cine poate participa

Crapul (Cyprinus Carpio) a fost folosit în acvaculturile din lume încă din Antichitate. Peștii din această familie sunt originari din Asia, apoi au ajuns în apele de pe toate continentele, mai puțin în Antarctica. Este considerat cel mai popular pește…

Read more: Rețetă de la mănăstire: Plachie de crap

Coacăzul este o specie pomicolă din familia Grossulariceae, care crește în zonele însorite din regiunile deluroase, submontane și montane. Pentru alimentația curentă sau pentru bucătărie se recoltează fructele, care sunt dispuse în ciorchini.

Coacăzele au proprietăți mari de substanțe bioactive…

Read more: Rețetă de la mănăstire: Prăjitură cu coacăze și ciocolată

Trandafirul este originar din Asia‑Extremul Orient, Orientul apropiat și zona estică a Mării Mediterane‑Asia Mică. Este o plantă perenă și se prezintă sub formă de arbust. Crește spontan, dar este cultivat în parcuri și grădini ca plantă decorativă. Se cunosc…

Read more: Rețetă de la mănăstire - Chec cu dulceață de trandafiri

Este sezonul piersicilor, adică o bună ocazie de a ne hidrata și răcori cu acest fruct dulce și parfumat. În 100 gr piersici se regăsesc 87,66 gr apă și, în plus, nu conțin calorii - 100 g de piersici au…

Read more: Piersica - fructul verii. Rețete de la mănăstire

Bradul cuprinde cel puțin 40‑45 de specii de conifere din familia Pinaceae și sunt răspândite preponderent în zonele muntoase ale emisferei nordice. În România, bradul alb și molidul, ce fac parte din grupa coniferelor de talie mare, cresc de asemenea…

Read more: Rețetă de la mănăstire. Sirop din muguri de brad

Maracuja, sau fructul pasiunii, este originar din zona Amazonului. Sunt cunoscute, până în prezent, peste 300 de specii ale acestei plante, dintre care aproximativ 30 au fructe comestibile. Fructul pasiunii, denumire dată de misionarii spanioli care susțineau că florile plantei…

Read more: Fructul pasiunii inhibă celulele canceroase. Rețetă de la mănăstire