Adoptarea unui regim alimentar naturist cu legume şi fructe, cereale încolţite, pâine integrală, produse lactate, ulei vegetal (mai ales de măsline), oţet de mere, drojdie de bere, produse apicole asigură o alimentaţie completă pentru menţinerea energiei organismului, fără să ducă…

Read more: Alimentația cât mai sănătoasă ajută la menținerea energiei organismului

Timişoara este în febra pregătirilor pentru anul 2021, când va exercita titulatura de Capitală Europeană a Culturii, iar bunătăţile tradiţionale din Banat aşteaptă să fie gustate de fiecare dintre oaspeţii care vor ajunge aici.

Uica Mihai, un adevărat brand în…

Read more: Arheologia culinară bănățeană - noua pasiune a lui Uica Mihai

Strugurele este unul dintre fructele cele mai bogate în substanțe sănătoase pentru organism, multe dintre acestea acționând asupra mecanismelor de încetinire a îmbătrânirii.

S-a constatat științific că în pulpa strugurelui, dar mai ales în coajă și sâmburi se găsesc aproape…

Read more: Rețetă de la mănăstire: Tartă cu iaurt și struguri

Jamie Oliver, popularul bucatar si chef din Marea Britanie, a calatorit in diverse parti ale lumii (Costa Rica, Japonia, insula Ikaria – Grecia) pentru a descoperi care sunt cele mai sanatoase ingrediente si alimente care nu ar trebui sa lipseasca…

Read more: Jamie Oliver ne spune care sunt alimentele care nu ar trebui să lipsească din bucătăria noastră

Strugurele este unul dintre fructele cele mai bogate în substanțe sănătoase pentru organism, multe dintre acestea acționând asupra mecanismelor de încetinire a îmbătrânirii. S-a constatat științific că în pulpa strugurelui, dar mai ales în coajă și sâmburi se găsesc aproape…

Read more: Rețetă de la mănăstire cu struguri

Dr. Florin Balanica, specialist in Medicina Personalizata, Nutritie si Nutrigenomica, a explicat ce inseamna o alimentatie echilibrata. Medicul a atras atentia ca ora la care luam cina e foarte importanta dar si ca trebuie sa mancam, neaparat, de cinci ori…

Read more: Reguli pentru o alimentație sănătoasă. Trei combinații de alimente, strict interzise

În ardeiul gras proaspăt se află cea mai mare concentraţie de vitamina C, mai exact în 100 gr avem 200% din necesarul zilnic. Totodată, oferă organismului o cantitate mare de vitamina A, în 100 gr avem aproape 20% din necesarul…

Read more: Rețete de la mănăstire cu ardei gras

Vânăta, cunoscută și sub denumirea de pătlăgeaua vânătă, este originară din sudul Indiei și face parte din familia Solanum, în care se regăsesc și roșiile, ardeii, cartofii. Vinetele se remarcă prin numeroasele beneficii pe care le aduc sănătății, nu doar…

Read more: Vinetele au un puternic efect detoxifiant. Rețetă de la mănăstire

Asemenea castraveților, dovleceii sunt bogați în apă, reprezentând aproape 95% din masa lor. În pulpă și mai ales în coaja lor găsim cantități mari de vitaminele B9, B6, B1, B2, A, C, dar și calciu, fosfor, potasiu, sodiu, proteine, magneziu,…

Read more: Rețetă de la mănăstire cu dovlecei

Mâncatul emoţional nu reflectă o nevoie de nutrienţi a organismului ci o nevoie de glucoză a creierului pentru că el cu asta se hrăneşte, spune Mihaela Bilic, medic nutriţionist, voluntar în cadrul proiectului ''Zâmbete pentru mame şi copii'' al Fundaţiei…

Read more: Dr. Mihaela Bilic: „Un copil nu trebuie să mănânce dietetic; tradiţionalul orez cu lapte, mai sănătos decât cerealele“

Devenit sinonim cu vara, pepenele roșu poate fi numit și fructul verii. Gustul său răcoritor ne ajută să facem față căldurii și, în plus, este un desert sănătos și foarte gustos. Pepenele roșu face parte din familia curcubitaceelor. Este bogat…

Read more: Rețete cu pepene roșu de la mănăstire