Maracuja, sau fructul pasiunii, este originar din zona Amazonului. Sunt cunoscute, până în prezent, peste 300 de specii ale acestei plante, dintre care aproximativ 30 au fructe comestibile. Fructul pasiunii, denumire dată de misionarii spanioli care susțineau că florile plantei…

Read more: Fructul pasiunii inhibă celulele canceroase. Rețetă de la mănăstire

Se spune că prima roșie s-a copt acum 3.000 de ani în Peru, sub soarele fierbinte al Anzilor Cordilieri. Maiașii sunt cei dintâi care le-au mutat din sălbăticie în grădină, transformându-le în hrană. În Europa, roșiile au fost aduse mai…

Read more: Rețetă de la mănăstire. Supă cremă de roșii

Având origini în China, litchi este supranumit „pruna chinezească”. Se cultivă și în Thailanda, Vietnam, Australia, Hawaii. Fructul are dimensiunea de 2-4 cm și o coajă aspră de culoare roz sau roșie ce se desprinde ușor atunci când este copt.…

Read more: Rețetă de prăjitură cu litchi de la mănăstire

Oamenii care beau trei până la patru ceşti de cafea pe zi este probabil să aibă mai mult de câştigat din punctul de vedere al sănătăţii decât de pierdut, prezentând riscuri mai scăzute de deces prematur şi boli de inimă…

Read more: Trei cafele pe zi - cantitatea ideală pentru sănătate

Este indicat ca reţetele alimentare folosite în consumul zilnic să se axeze tot mai mult pe produse vegetale, ce sprijină menținerea sănătăţii. Organismul uman este cea mai perfecţionată uzină pusă în funcţiune de miliarde de celule - mici motoraşe care…

Read more: Sfaturi pentru o alimentație corectă toamna și iarna. Ce și cum gătim

Adoptarea unui regim alimentar naturist cu legume şi fructe, cereale încolţite, pâine integrală, produse lactate, ulei vegetal (mai ales de măsline), oţet de mere, drojdie de bere, produse apicole asigură o alimentaţie completă pentru menţinerea energiei organismului, fără să ducă…

Read more: Alimentația cât mai sănătoasă ajută la menținerea energiei organismului

Timişoara este în febra pregătirilor pentru anul 2021, când va exercita titulatura de Capitală Europeană a Culturii, iar bunătăţile tradiţionale din Banat aşteaptă să fie gustate de fiecare dintre oaspeţii care vor ajunge aici.

Uica Mihai, un adevărat brand în…

Read more: Arheologia culinară bănățeană - noua pasiune a lui Uica Mihai

Strugurele este unul dintre fructele cele mai bogate în substanțe sănătoase pentru organism, multe dintre acestea acționând asupra mecanismelor de încetinire a îmbătrânirii.

S-a constatat științific că în pulpa strugurelui, dar mai ales în coajă și sâmburi se găsesc aproape…

Read more: Rețetă de la mănăstire: Tartă cu iaurt și struguri

Jamie Oliver, popularul bucatar si chef din Marea Britanie, a calatorit in diverse parti ale lumii (Costa Rica, Japonia, insula Ikaria – Grecia) pentru a descoperi care sunt cele mai sanatoase ingrediente si alimente care nu ar trebui sa lipseasca…

Read more: Jamie Oliver ne spune care sunt alimentele care nu ar trebui să lipsească din bucătăria noastră

Strugurele este unul dintre fructele cele mai bogate în substanțe sănătoase pentru organism, multe dintre acestea acționând asupra mecanismelor de încetinire a îmbătrânirii. S-a constatat științific că în pulpa strugurelui, dar mai ales în coajă și sâmburi se găsesc aproape…

Read more: Rețetă de la mănăstire cu struguri

Dr. Florin Balanica, specialist in Medicina Personalizata, Nutritie si Nutrigenomica, a explicat ce inseamna o alimentatie echilibrata. Medicul a atras atentia ca ora la care luam cina e foarte importanta dar si ca trebuie sa mancam, neaparat, de cinci ori…

Read more: Reguli pentru o alimentație sănătoasă. Trei combinații de alimente, strict interzise