Copiii care nu au obiceiul de a servi micul dejun în fiecare zi riscă să nu consume cantităţile recomandate de nutrienţi esenţiali pentru creşterea şi dezvoltarea lor, conform unui studiu publicat de King's College London (KCL), informează joi agenţia Xinhua.…

Read more: Studiu: Micul dejun este esențial pentru dezvoltarea copiilor

Indiferent de forma de prezentare (tos, cubic, candel, siropuri), zahărul în exces este considerat cel mai dăunător aliment folosit în dieta zilelor noastre, cu efecte nocive pentru sănătatea consumatorilor. În România se consumă circa 30 kg zahăr anual, sub formă…

Read more: Zahărul în exces este considerat cel mai dăunător aliment al zilelor noastre

Considerat un aliment-medicament, un adevărat izvor de sănătate, pepenele galben aparține familiei botanice Curcubitacee, alături de dovleac, castraveți, dovlecel, pepene roșu. Este un fruct sățios, ale cărui beneficii pentru organsimul uman izvorăsc din substanțele nutritive conținute. Este sărac în calorii…

Read more: Rețete de la mănăstire: Înghețată și dulceață de pepene galben

Includerea nucilor în alimentaţie poate contribui la modificarea structurii microflorei intestinale, ceea ce sugerează o nouă modalitate prin care aceste fructe cu coajă lemnoasă pot contribui la îmbunătăţirea sănătăţii, informează MedicalXPress citând concluziile unui studiu realizat recent în Statele Unite.…

Read more: Nucile – benefice pentru menținerea sănătății stomacului

Castravetele este o legumă din familia Curcubitacee din care provin și dovleacul, dovlecelul, pepenele verde sau galben. Este a patra cea mai cultivată legumă din lume și este considerat un superaliment datorită proprietăților nutritive și medicinale benefice organismului. La fel…

Read more: Rețetă de la mănăstire: Dulceață de castraveți

Zmeurul este un arbust de pădure, care crește printre marii arbori, pe o arie geografică foarte întinsă, de la câmpie și până la zona subalpină, și poate fi găsit și cultivat. Se folosesc mlădițele, frunzele, dar mai ales fructele.

Frunzele…

Read more: Rețete de dulciuri cu zmeură de la mănăstire

Nutriţioniştii au căzut de acord că unele alimente te pot îngrăşa cel mai mult vara. Într-adevăr, acestea îşi găsesc locul într-o dietă sănătoasă, dar doar dacă le consumi în cantităţi mici şi nu foarte des.

Carnea la grătar
Să începem cu…

Read more: Există alimente din cauza cărora ne putem îngrășa vara. Ce spun nutriționiștii

Morcovii, denumiți științific daucus carota, fac parte din familia legumelor rădăcinoase alături de pătrunjel, păstârnac, mărar, chimen etc, și sunt consumați în întreaga lume, datorită gustului dulce și a proprietăților nutritive importante.

Există peste 100 de specii de morcovi la…

Read more: Consumul de morcovi - benefic pentru sănătate

În loc să bem lapte sau să luăm suplimente pentru a obţine cantităţile necesare de calciu, putem consuma apă minerală bogată în acest element chimic, ne sfătuieşte un grup de cercetători, citat de Reuters.

"Caracteristica specială a apei minerale ca…

Read more: Apa minerală bogată în calciu poate înlocui acest supliment sub formă de tablete

Atât adulţii, cât şi vârstnicii trebuie să respecte o alimentaţie echilibrată, fără carenţe sau excese, pentru păstrarea unui sistem imunitar optim şi pentru evitarea unor boli grave, inclusiv la nivel cerebral.

Pentru menţinerea unei balanţe ideale între sănătatea corpului şi…

Read more: Alimentația ideală care ajută la păstrarea sănătății cerebrale

Fructoza, tipul de zahăr care se găseşte în fructe, miere şi unele vegetale, reprezintă o opţiune mai sănătoasă în comparaţie cu zahărul comun, ''de masă'', informează Xinhua citând concluziile unui studiu efectuat în Australia.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea…

Read more: Fructoza este mai sănătoasă ca zahărul, potrivit unui studiu