Asemenea castraveților, dovleceii sunt bogați în apă, reprezentând aproape 95% din masa lor. În pulpă și mai ales în coaja lor găsim cantități mari de vitaminele B9, B6, B1, B2, A, C, dar și calciu, fosfor, potasiu, sodiu, proteine, magneziu,…

Read more: Rețetă de la mănăstire cu dovlecei

Mâncatul emoţional nu reflectă o nevoie de nutrienţi a organismului ci o nevoie de glucoză a creierului pentru că el cu asta se hrăneşte, spune Mihaela Bilic, medic nutriţionist, voluntar în cadrul proiectului ''Zâmbete pentru mame şi copii'' al Fundaţiei…

Read more: Dr. Mihaela Bilic: „Un copil nu trebuie să mănânce dietetic; tradiţionalul orez cu lapte, mai sănătos decât cerealele“

Devenit sinonim cu vara, pepenele roșu poate fi numit și fructul verii. Gustul său răcoritor ne ajută să facem față căldurii și, în plus, este un desert sănătos și foarte gustos. Pepenele roșu face parte din familia curcubitaceelor. Este bogat…

Read more: Rețete cu pepene roșu de la mănăstire

Copiii care nu au obiceiul de a servi micul dejun în fiecare zi riscă să nu consume cantităţile recomandate de nutrienţi esenţiali pentru creşterea şi dezvoltarea lor, conform unui studiu publicat de King's College London (KCL), informează joi agenţia Xinhua.…

Read more: Studiu: Micul dejun este esențial pentru dezvoltarea copiilor

Indiferent de forma de prezentare (tos, cubic, candel, siropuri), zahărul în exces este considerat cel mai dăunător aliment folosit în dieta zilelor noastre, cu efecte nocive pentru sănătatea consumatorilor. În România se consumă circa 30 kg zahăr anual, sub formă…

Read more: Zahărul în exces este considerat cel mai dăunător aliment al zilelor noastre

Considerat un aliment-medicament, un adevărat izvor de sănătate, pepenele galben aparține familiei botanice Curcubitacee, alături de dovleac, castraveți, dovlecel, pepene roșu. Este un fruct sățios, ale cărui beneficii pentru organsimul uman izvorăsc din substanțele nutritive conținute. Este sărac în calorii…

Read more: Rețete de la mănăstire: Înghețată și dulceață de pepene galben

Includerea nucilor în alimentaţie poate contribui la modificarea structurii microflorei intestinale, ceea ce sugerează o nouă modalitate prin care aceste fructe cu coajă lemnoasă pot contribui la îmbunătăţirea sănătăţii, informează MedicalXPress citând concluziile unui studiu realizat recent în Statele Unite.…

Read more: Nucile – benefice pentru menținerea sănătății stomacului

Castravetele este o legumă din familia Curcubitacee din care provin și dovleacul, dovlecelul, pepenele verde sau galben. Este a patra cea mai cultivată legumă din lume și este considerat un superaliment datorită proprietăților nutritive și medicinale benefice organismului. La fel…

Read more: Rețetă de la mănăstire: Dulceață de castraveți

Zmeurul este un arbust de pădure, care crește printre marii arbori, pe o arie geografică foarte întinsă, de la câmpie și până la zona subalpină, și poate fi găsit și cultivat. Se folosesc mlădițele, frunzele, dar mai ales fructele.

Frunzele…

Read more: Rețete de dulciuri cu zmeură de la mănăstire

Nutriţioniştii au căzut de acord că unele alimente te pot îngrăşa cel mai mult vara. Într-adevăr, acestea îşi găsesc locul într-o dietă sănătoasă, dar doar dacă le consumi în cantităţi mici şi nu foarte des.

Carnea la grătar
Să începem cu…

Read more: Există alimente din cauza cărora ne putem îngrășa vara. Ce spun nutriționiștii

Morcovii, denumiți științific daucus carota, fac parte din familia legumelor rădăcinoase alături de pătrunjel, păstârnac, mărar, chimen etc, și sunt consumați în întreaga lume, datorită gustului dulce și a proprietăților nutritive importante.

Există peste 100 de specii de morcovi la…

Read more: Consumul de morcovi - benefic pentru sănătate