În loc să bem lapte sau să luăm suplimente pentru a obţine cantităţile necesare de calciu, putem consuma apă minerală bogată în acest element chimic, ne sfătuieşte un grup de cercetători, citat de Reuters.

"Caracteristica specială a apei minerale ca…

Read more: Apa minerală bogată în calciu poate înlocui acest supliment sub formă de tablete

Atât adulţii, cât şi vârstnicii trebuie să respecte o alimentaţie echilibrată, fără carenţe sau excese, pentru păstrarea unui sistem imunitar optim şi pentru evitarea unor boli grave, inclusiv la nivel cerebral.

Pentru menţinerea unei balanţe ideale între sănătatea corpului şi…

Read more: Alimentația ideală care ajută la păstrarea sănătății cerebrale

Fructoza, tipul de zahăr care se găseşte în fructe, miere şi unele vegetale, reprezintă o opţiune mai sănătoasă în comparaţie cu zahărul comun, ''de masă'', informează Xinhua citând concluziile unui studiu efectuat în Australia.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea…

Read more: Fructoza este mai sănătoasă ca zahărul, potrivit unui studiu

Căpșunul este o plantă erbacee perenă viguroasă, cultivată în toate zonele țării noastre, în grădini și sere. Întreaga plantă are proprietăți benefice organismului. Frunzele și rizomii se folosesc în scop terapeutic la prepararea infuziilor și decocturilor, în timp ce fructele…

Read more: Rețete mănăstirești cu căpșuni

Cireşele amare sunt apreciate nu doar pentru gustul lor, ci şi pentru conţinutul bogat de vitamine şi minerale. Ele se numără printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanţi, conform CSID.

Considerate super-fructe, datorită multitudinii de nutrienţi, cireşele conţin…

Read more: Cireșele amare, benefice pentru cei diagnosticați cu boli degenerative, boli cardiace sau vasculare

Țelina este o plantă medicinală și legumicolă care poate atinge o înălțime de un metru și de la care se folosesc toate părțile - frunzele, rădăcina și semințele.

Rădăcina acestei legume este o adevărată colecție de substanțe cu efecte vindecătoare.…

Read more: Țelina – planta bogată în vitamine și minerale

O fermă din rezervaţia naturală din Zasavica, la vest de Belgrad, păstrează secretul reţetei celei mai scumpe brânze din lume. Preţul acestei specialităţi preparate din lapte de măgăriţă poate ajunge la 1.260 de euro kilogramul, relatează EFE.

Raritatea acestui…

Read more: Cea mai scumpă brânză din lume costă peste 1.200 de euro kilogramul

Gulia este o legumă care se înrudește cu varza și cu ridichea. Conține foarte multe substanțe nutritive, încât poate intra în categoria superalimentelor de primăvară-vară. Nutrițional, gulia oferă doar 27 calorii per 100 g și 0 colesterol, fiind în schimb…

Read more: Rețetă mănăstirească cu gulii, legumele recomandate în diverse afecțiuni

Cofetarul Anastasia Cazacu din Bârlad a câştigat la GastroPan, trofeul Tortul Anului 2017, cu un tort care nu se găseşte în comerţ, realizat din ingrediente exotice şi decorat cu o pictură realizată manual.

Pentru şansa de a câştiga trofeul Tortul…

Read more: Tortul anului 2017: Feeria Cake cu mousse de rodie și fistic și decorațiuni pictate

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, specialist în psihonutriție susține că în România a apărut o nouă boală: ortorexia – dorința de a mînca excesiv de sănătos, o tulburare care ține tot de sfera psihiatrică, o obsesiei.

„Mulți nu realizează că…

Read more: Boală nouă: Ortorexia – dorința de a mânca excesiv de sănătos

Quinoa, considerată ''mama sacră a cerealelor'' de către civilizaţia incaşă suprimată de conchistadorii spanioli, ar putea deveni o sursă importantă de hrană în viitor după ce oamenii de ştiinţă i-au descoperit secretele genetice în urma unui studiu, ale cărui rezultate…

Read more: Quinoa ar putea deveni hrana viitorului