Căpșunul este o plantă erbacee perenă viguroasă, cultivată în toate zonele țării noastre, în grădini și sere. Întreaga plantă are proprietăți benefice organismului. Frunzele și rizomii se folosesc în scop terapeutic la prepararea infuziilor și decocturilor, în timp ce fructele…

Read more: Rețete mănăstirești cu căpșuni

Cireşele amare sunt apreciate nu doar pentru gustul lor, ci şi pentru conţinutul bogat de vitamine şi minerale. Ele se numără printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanţi, conform CSID.

Considerate super-fructe, datorită multitudinii de nutrienţi, cireşele conţin…

Read more: Cireșele amare, benefice pentru cei diagnosticați cu boli degenerative, boli cardiace sau vasculare

Țelina este o plantă medicinală și legumicolă care poate atinge o înălțime de un metru și de la care se folosesc toate părțile - frunzele, rădăcina și semințele.

Rădăcina acestei legume este o adevărată colecție de substanțe cu efecte vindecătoare.…

Read more: Țelina – planta bogată în vitamine și minerale

O fermă din rezervaţia naturală din Zasavica, la vest de Belgrad, păstrează secretul reţetei celei mai scumpe brânze din lume. Preţul acestei specialităţi preparate din lapte de măgăriţă poate ajunge la 1.260 de euro kilogramul, relatează EFE.

Raritatea acestui…

Read more: Cea mai scumpă brânză din lume costă peste 1.200 de euro kilogramul

Gulia este o legumă care se înrudește cu varza și cu ridichea. Conține foarte multe substanțe nutritive, încât poate intra în categoria superalimentelor de primăvară-vară. Nutrițional, gulia oferă doar 27 calorii per 100 g și 0 colesterol, fiind în schimb…

Read more: Rețetă mănăstirească cu gulii, legumele recomandate în diverse afecțiuni

Cofetarul Anastasia Cazacu din Bârlad a câştigat la GastroPan, trofeul Tortul Anului 2017, cu un tort care nu se găseşte în comerţ, realizat din ingrediente exotice şi decorat cu o pictură realizată manual.

Pentru şansa de a câştiga trofeul Tortul…

Read more: Tortul anului 2017: Feeria Cake cu mousse de rodie și fistic și decorațiuni pictate

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, specialist în psihonutriție susține că în România a apărut o nouă boală: ortorexia – dorința de a mînca excesiv de sănătos, o tulburare care ține tot de sfera psihiatrică, o obsesiei.

„Mulți nu realizează că…

Read more: Boală nouă: Ortorexia – dorința de a mânca excesiv de sănătos

Quinoa, considerată ''mama sacră a cerealelor'' de către civilizaţia incaşă suprimată de conchistadorii spanioli, ar putea deveni o sursă importantă de hrană în viitor după ce oamenii de ştiinţă i-au descoperit secretele genetice în urma unui studiu, ale cărui rezultate…

Read more: Quinoa ar putea deveni hrana viitorului

Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, atuurile sale fiind proteinele de calitate și grăsimile cu valoare biologică ridicată - renumiții acizi grași omega 3, capabili să țină la distanță numeroase boli.

Consumul ridicat de pește este indicat pentru…

Read more: Peștele – unul dintre cele mai sănătoase alimente

În Ajunul Crăciunului creștinii se pregătesc, după tradiție, să întâmpine Nașterea Domnului. Este vremea gătitului pentru masa de sărbătoare, inclusiv la trapezele mănăstirilor. În multe dintre aceste locașuri nu se pregătesc preparate din carne, dar, cu rugăciunea pe buze și…

Read more: Cele mai bune rețete de Crăciun de la mănăstiri

Specialiştii veterinari recomandă populaţiei să cumpere carne de porc şi preparate obţinute din

Read more: Sfaturi de la specialiști pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare de sărbători