În acest an, Paştele ortodox cade în 28 aprilie, iar Postul Mare are loc în perioada 11 martie – 27 aprilie. Duminică, pe 3 martie, s-a lăsat sec de carne, iar duminică, 11 martie, este lasatul secului pentru Postul Sfintelor…

Read more: A început Postul Paștilor. Sfaturi pentru împlinirea sufletească

Săptămâna albă sau a brânzei aminteşte de timpul petrecut de primii oameni, Adam şi Eva,  în Rai. După ce în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi ne-am gândit la sfârşitul lumii, acum prin această săptămână ne întoarcem la începutul creaţiei şi la bucuria…

Read more: Săptămâna albă. Cum ne pregătim pentru postul Paștilor

La 40 de zile de la Crăciun, sărbătorim Întâmpinarea Domnului. Această sărbătoare este cu dată fixă, 2 februarie. Mântuitorul Iisus Hristos este adus la Templu de Sfânta Fecioară Maria și de Dreptul Iosif pentru împlinirea rânduielilor Legii vechi. În Templu…

Read more: Întâmpinarea Domnului - zi de sărbătoare pentru creștin. Aflăm dacă se prelungește iarna

Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, răspunzând astfel invitației autorităților Statului român și a Bisericii Catolice din România, a informat Biroul de presă al Sfântului Scaun.

Vizita va avea în primul rând…

Read more: Papa Francisc va vizita România la sfârșitul lunii mai

Crăciunul pentru creştinii ortodocşi de rit vechi este sărbătorit pe 7 ianuarie. De asemenea, creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc trecerea în noul an în noaptea din 13 spre 14 ianuarie.

Calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu…

Read more: Sârbii din Banat sărbătoresc Crăciunul

Creştinii îl consideră pe Sfântul Ioan Botezătorul cel mai mare dintre sfinţi, după Fecioara Maria. În calendarul ortodox, el are trei zile de pomenire: 24 iunie - naşterea sa (sărbătoarea numită Drăgaica sau Sânzienele), 7 ianuarie - ziua Sfântului Ioan…

Read more: Ziua Sfântului Ioan Botezătorul încheie sărbătorile de iarnă

Biserica Ortodoxă prăznuieşte în fiecare an, pe 6 ianuarie, Botezul Domnului nostru Iisus Hristos (Boboteaza sau Dumnezeiasca Arătare), zi specială în care firea apelor este sfinţită.

În 5 ianuarie, este Ajunul Botezului Domnului, o zi de post cu ajunare, ca…

Read more: Boboteaza - ziua în care toată firea lumească să sfințește

În setarea obiectivelor pentru noul an, trebuie să ţinem cont că Biblia este cel mai bun izvor de înţelepciune, fapt pentru care vă prezentăm o selecţie de versete care vă pot ajuta să puneți început bun în anul 2019.

Isaia…

Read more: Opt versete biblice - ghid la început de an

Creştinii îl prăznuiesc în a treia zi de Crăciun pe Sfântul Ştefan, primul care a vestit şi mărturisit credinţa în Hristos, devenind astfel şi primul martir al Bisericii. 

Sfântul sărbătorit în a treia zi de Crăciun a fost primul…

Read more: Sfântul Ștefan, prăznuit în a treia zi de Crăciun

IPS Ioan a arătat în Pastorala la Nașerea Domnului, care va fi citită în toate bisericile și mănăstirile de Crăciun că „Dezbinarea este de la diavol, urgisită de Dumnezeu și mult păgubitoare socie­tății noastre românești“.

Vă redăm, mai jos, întregul…

Read more: IPS Ioan în Pastorala de Crăciun: „Dezbinarea este de la diavol și mult păgubitoare socie­tății noastre românești.“

Credincioşii îl prăznuiesc, vineri, pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc. Ziua de 30 noiembrie este, totodată, sărbătoare bisericească naţională.
 Noaptea din ajun este asociată în popor cu obiceiuri precreştine, precum apariţia strigoilor, farmece, ghicirea ursitului şi a vremii.

Sărbătoarea…

Read more: Sfântul apostol Andrei - sărbătoare națională în România