În incinta Bastionului Therezia din Timișoara a fost inaugurat, marți, Muzeul Bibliei, ce cuprinde o expoziție temporară de 500 de exemplare de Biblii din colecția privată a dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației „Renașterea Familiei”.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, alături de Călin Dobra, președintele Consiliului Județean și Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara.

La inaugurarea expo­ziției temporare, au mai fost prezenți, din partea Centrului epar­hial și al Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest, pr. Zaharia Pereș, consilier eparhial, pr. conf. dr. Constantin Jinga, lect. dr. Adrian Covan, pr. Marius Ioana ș.a.

Inițiativa organizării acestui eveniment a fost generată de dorința organizatorilor de a promova Sfânta Scriptură și de a sublinia influența pe care aceasta o are în istorie, artă, muzică și mai ales în viața personală a omului.

„Organizăm acest muzeu, cu scopul de a sublinia faptul că Biblia nu trebuie să fie o piesă de muzeu, ci trebuie citită, studiată și aplicată în viața de zi cu zi”, a precizat dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației „Renaș­terea Familiei”.

Pe parcursul zilelor în care expoziția va fi deschisă vor avea loc întâlniri și dezbateri, cu profesori de la facultățile de teologie din urbe, preoți, cercetători ai Bibliei, scriitori și numeroși credincioși, care vor prezenta teme legate de cuvântul lui Dumnezeu, precum „Cum de a ajuns Biblia Cartea Cărților”, „Rolul Scripturii în dezvoltarea socie­tății”, „Biblia pentru copii”, etc.

Au contribuit ca parteneri la realizarea acestui proiect Mitropolia Banatului, Consiliul Jude­țean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, precum și alte asociații creștine din oraș. Expo­ziția va fi deschisă până la data de 25 aprilie, zilnic de la 9.00-17.00, intrarea fiind liberă.

 

Alte articole