Primul tren turistic românesc a pornit la drum joi, 31 august, din Gara Brașov. Proiect organizat de câțiva tineri entuziaști, în parteneriat cu CFR Călători, după modelul celebrului tren Orient Express, Transilvania Train este trenul eveniment, trenul poveste și experiență de călătorie. 

Transilvania Train a circulat în perioada 31 august – 3 septembrie 2017 într-o zonă de Românie pitorească pe ruta Brașov – Sighișoara – Mediaș – Alba Iulia – Sebeș – Sibiu – Făgăraș – Brașov.

Călătoria cu Orient Expressul de România reprezintă, pentru cei care și-au rezervat bilete, un prilej ideal de socializare, o experiență unică de vacanță, reunite nu doar într-un clasic pachet turistic, ci și într-un un pachet cultural.

„Ne bucurăm să fim parteneri în acest proiect. Reprezintă o premieră feroviară pentru noi și realizată în integralitate de români, pentru români. Ne dorim cu toții cât mai multe asemenea proiecte, pentru că avem o țară frumoasă, cu oameni speciali și tradiții istorice care merită să fie explorate și cunoscute de cât mai mulți turiști din toată lumea”, a declarat Iosif Szentes, Directorul General CFR Călători.

Timp de 4 zile, participanții au intrat în atmosfera tradițiilor și obiceiurilor cu specific transilvănean, bucurându-se de activități recreative și educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală, la diverse ateliere de lucru – arhitectură săsească, echitație, țiglărie etc.

Programul a inclus și evenimente exclusiviste și rare, cum ar fi concertul de muzică clasică din Piața Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica Evanghelică din Sebeș.

Biletele costă în jur de 860 euro de persoană, iar doritorii pot să-și facă rezervări pentru circuitele din anul 2018.

 

Alte articole