Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Un timişorean a stabilit un nou record mondial la zbor cu motoparapanta în subteran, în Salina Slănic

Publicat

pe

Performanță remarcabilă în domeniul zborului stabilită de timișoreanul Ionuț Riteș, antrenor al Secției de Motoparapantă a CS Universitatea de Vest din Timișoara.

Ionuț Riteș și Adrian Buzan (Asociația Sportivă Phoenix Club 89) și-au doborât propriul record mondial cu motoparapanta stabilit în 2009, în Salina Slănic Prahova, Sala Mihai, când au zburat la o adâncime de 140 de metri. De această dată, cei doi au evoluat în aceeași salină, dar în Sala Unirea, la o adâncime de 208 metri, cu o distanță de zbor neîntrerupt de aproximativ 4 km, ocazie cu care cei doi piloți au zburat simultan. Aceasta este a doua reușită de zbor a celor doi piloți în spațiu închis, unică în lume, durata zborului fiind de aproximativ 12 minute.

Precedentul record mondial al celor doi a fost înscris în Cartea Recordurilor „World Record Academy” din Statele Unite ale Americii, urmând, se speră, o reomologare.

UVT a înființat în 2014 un club sportiv sub umbrela căruia tinerii își pot desfășura activitatea pe mai multe ramuri, dintre care menționăm: gimnastică, handbal, karate, arte marțiale, natație, rugby, volei, tir sportiv, șah, badminton, aeronautică.

 „Ne-am dorit să oferim cât mai multe opțiuni de practicare a sportului de performanță. Astfel, pe lângă parteneriatele cu diverse echipe, dovedite deja ca fiind eficiente, am adus aproape de universitate profesioniști, sub umbrela Clubului Sportiv, pentru a genera rezultate remarcabile. Dovadă stă și reușita colegului nostru, Ionuț Riteș. Îl felicit și îi doresc ca studenții să-i calce pe urme”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Cultură

„Pune mâna pe chitară“, la Timișoara. Spectacol cu 300 de chitariști din toată țara

Publicat

pe

Sâmbătă, 19 octombrie, Timișoara devine capitala folk-rock-ului și a chitarei. Timișoara Guitar Day este un eveniment unic, în care peste 300 de chitariști din toată țara vor cânta împreună 17 piese legendare alături de artiști de renume, precum Radu Almășan (Bosquito), Ștefan Boldijar (Semnal M), Ducu Bertzi și Paul Radu (Antract).

Chitarele vor începe să se audă de la ora 16.00, odată cu Serenada Chitariștilor.

La ora 18.00 sunt programate două concerte din seria Young Revolution Rock, urmate de recitaluri Radu Almășan de la ora 19.00 și Ducu Bertzi la ora 20.00.

Seara se va încheia cu un show oferit de Semnal M, de la ora 21.00.

Evenimentul are loc la FABER, iar intrarea este liberă.

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE! Mașinile parcate neregulamentar sunt ridicate

Publicat

pe

De la începutul anului și până în prezent, au fost ridicate de polițiștii locali un număr de 1.458 de autovehicule din zone precum străzile special amenajate pentru pietoni din centrul orașului, din zonele în care se blochează intrarea în curți, parcări, de pe trotuare, din intersecții, unde se obstrucționează vizibilitatea celorlalți participanți la trafic, de pe pistele de biciclete și spații verzi, de pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, din apropierea căilor de rulare a tramvaielor, unde se blochează circulația mijloacelor de transport în comun, ori din zone în care se află obiective de interes precum spitale, unități medicale etc.

Potrivit OUG 195/2002, astfel de fapte sunt sancționate cu amenzi între 660 și 825 lei și trei puncte penalizare la permis, iar potrivit HCL 117/2024, sancțiunile sunt între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Încălcarea în mod flagrant a legislației prin blocarea circulației altor mijloace de deplasare sau a pietonilor poate atrage după sine, pe lângă sancțiuni, și ridicarea autovehiculelor, cu sprijinul societății Timpark.

Polițiștii locali acționează permanent pe această linie cu atât mai mult cu cât un număr semnificativ de timișoreni reclamă tocmai aceste aspecte și atrage, din nou, atenția conducătorilor auto să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile de verificarea a modului în care se respectă legislația pe linie de oprire și staționare a autovehiculelor în zonele în care acest lucru este interzis, luând măsurile legale de sancționare și chiar ridicare a acestora, acolo unde se încalcă flagrant prevederile actelor normative în vigoare.

Foto: Poliția locală

Citeste mai mult

Administrație

Șapte spații comerciale în cartierele Cetate și Fabric, de închiriat. Regulamentul, la aprobat

Publicat

pe

Șapte spații comerciale aflate în cartierele istorice Cetate și Fabric urmează să fie scoase la licitație pentru închiriere de către Primăria Timișoara, pentru o perioadă de 5 ani.

Proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Municipiului Timișoara și va fi supus votului Consiliului Local. Odată aprobat, data licitației va fi anunțată în timp util pentru a oferi ofertanților o perioadă de minim 20 de zile pentru depunere. Licitația cu strigare va fi deschisă, iar oferta câștigătoare va fi cea cu cel mai bun preț.

„Timișoara nu poate avea cartiere istorice vibrante fără antreprenori și firme care muncesc zilnic să ofere servicii sau produse de calitate. În acest moment avem mai multe spații pe care vrem să le valorificăm și căutăm operatori serioși, să vină, să liciteze și să dea acestor imobile un nou suflu. Ne vom asigura de o procedură transparentă și corectă”, anunță primarul Dominic Fritz.

Invităm să participe orice persoană juridică (persoane fizice autorizate, asociații familiale sau întreprinderi individuale) interesată să desfășoare activități comerciale în zona centrală.

Spațiile disponibile, cu prețurile de pornire a licitației, sunt următoarele:

  •   str. Alba Iulia nr. 2, parter, în suprafață de 89 mp – 13,3 euro/mp/lună
  •   str. Alba Iulia nr. 2, parter, în suprafață de 38,74 mp – 13,3 euro/mp/lună
  •   Piața Victoriei nr. 1/B, SAD 6, parter, în suprafață de 128,76 mp – 13,30 euro/mp/lună
  •  str. Augustin Pacha nr. 1, SAD 6, parter, în suprafață de 145,1 mp – 9,63 euro/mp/lună
  •   str. Emanuel Ungureanu nr. 5, SAD 1, parter și subsol, în suprafață de 226,33 mp – 9,2 euro/mp/lună
  •   str. Dacilor nr. 13, SAD 1, parter în suprafață de 92,41 mp – 10,64 euro/mp/lună
  •   str. Ștefan cel Mare nr. 33, parter, în suprafață de 21 mp – 9 euro/mp/lună

În aceste locații vor putea fi desfășurate diverse activități comerciale sau de servicii, cu excepția celor de tip vânzare de produse second-hand, jocuri de noroc, amanet și schimb valutar. În plus, pentru cele cinci spații din cartierul Cetate este exclusă funcțiunea de farmacie, iar pentru spațiile de pe str. Alba Iulia nr. 2 nu se permite funcțiunea de bar/restaurant.

Ofertele trebuie să includă și o garanție de participare, echivalentă cu două luni de chirie. Valoarea de piață a spațiilor a fost evaluată de o firmă specializată, contractată de administrația locală, APPRAISAL & VALUATION S.A.

În cazul în care licitația pentru un spațiu nu primește cel puțin două oferte calificate, Primăria Timișoara va relua procedura, conform legii.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite