Nutriţioniştii au căzut de acord că unele alimente te pot îngrăşa cel mai mult vara. Într-adevăr, acestea îşi găsesc locul într-o dietă sănătoasă, dar doar dacă...
Morcovii, denumiți științific daucus carota, fac parte din familia legumelor rădăcinoase alături de pătrunjel, păstârnac, mărar, chimen etc, și sunt consumați în întreaga lume, datorită gustului...
În loc să bem lapte sau să luăm suplimente pentru a obţine cantităţile necesare de calciu, putem consuma apă minerală bogată în acest element chimic, ne...
Atât adulţii, cât şi vârstnicii trebuie să respecte o alimentaţie echilibrată, fără carenţe sau excese, pentru păstrarea unui sistem imunitar optim şi pentru evitarea unor boli...
Fructoza, tipul de zahăr care se găseşte în fructe, miere şi unele vegetale, reprezintă o opţiune mai sănătoasă în comparaţie cu zahărul comun, ”de masă”, informează...
Căpșunul este o plantă erbacee perenă viguroasă, cultivată în toate zonele țării noastre, în grădini și sere. Întreaga plantă are proprietăți benefice organismului. Frunzele și rizomii...
Cireşele amare sunt apreciate nu doar pentru gustul lor, ci şi pentru conţinutul bogat de vitamine şi minerale. Ele se numără printre fructele cu nivelul cel...
Țelina este o plantă medicinală și legumicolă care poate atinge o înălțime de un metru și de la care se folosesc toate părțile – frunzele, rădăcina...
O fermă din rezervaţia naturală din Zasavica, la vest de Belgrad, păstrează secretul reţetei celei mai scumpe brânze din lume. Preţul acestei specialităţi preparate din lapte...
Gulia este o legumă care se înrudește cu varza și cu ridichea. Conține foarte multe substanțe nutritive, încât poate intra în categoria superalimentelor de primăvară-vară. Nutrițional,...