Ne găsiți și pe:

Actualitate

Timişorenii pot afla la telefon ce impozit au de plătit

Publicat

pe

Pa pagina Directiei Fiscale a Municipiului Timisoara, www.dfmt.ro, se anunţă că sumele de plată privind impozitele şi taxele locale (cladiri, terenuri, auto) pentru persoane fizice se pot afla, telefonic, accesând sistemul vocal al Primăriei Municipiului Timişoara. Cei care doresc să afla, telefonic, ce impozit au de plătit trebuie să sune la numerele de telefon 0256/308930 până la 0256/308939, apoi vor introduce cu ajutorul tastaturii telefonului CNP-ului persoanei respective şi parola de acces (dacă persoana respectivă este înregistrată în sistemul de consultare şi plată on-line a impozitelor şi taxelor locale). Numerele de telefon sunt cu tarif normal şi sunt apelabile din orice reţea. Cei care apelează aceste numere pit afla suma totală de plată şi sumele defalcate pe componente (clădiri, terenuri, auto). Aceleaşi informaţii se pot afla şi online, după ce doritorii vor obţine, personal, o parolă de la Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara (Bd. Mihai Eminescu nr. 2B).

Internațional

Sony HT-A9 și HT-A7000: Noi sisteme home theater cu sunet surround

Publicat

pe

Producătorul de electronice Sony și-a extins portofoliul de produse de home theater. În plus față de bara de sunet Sony HT-A7000, compania japoneză a lansat și sistemul wireless home theater Sony HT-A9. Cele două noi dispozitive au sunet surround, Dolby Atmos și DTS: X.

Bara de sunet Sony HT-A700 folosește Vertical Surround Engine și S-Force Pro Front pentru a crea un sunet surround virtual. Este posibil să extindeți sistemul cu subwoofere și difuzoare spate. Bara de sunet 7.1.2 are două difuzoare, două tweetere cu fascicul, cinci difuzoare frontale și un subwoofer dual integrat. Acest lucru permite emiterea tonurilor în direcții diferite, conform site-ului german WinFuture.

Există, de asemenea, compatibilitate cu 360 Reality Audio și Dolby Vision prin passthrough. De asemenea, microfoanele încorporate ar trebui să ajute la găsirea unui loc optim pentru bara de sunet. Conținutul poate fi transferat în bara de sunet prin WLAN și Bluetooth. Bara de sunet Sony HT-A7000 acceptă Chromecast, Spotify Connect și Apple AirPlay 2. Dispozitivul poate fi controlat cu Asistentul Google și dispozitivele Alexa. Pe lângă un port USB și ieșiri și intrări optice, există și porturi HDMI și o conexiune S-Center Out la bord. Va concura pe piață cu barele de sunet Samsung HW-Q950A, chiar dacă bara de sunet Samsung este mai performantă.

Bara de sunet Sony HT-A9. Acest model sony este alcătuită dintr-o unitate de control și patru difuzoare fără fir verticale în formă cilindrică care se combină pentru a produce un sunet optimizat pentru utilizatori. Sistemul de home theater HT-A9 folosește tehnologia de cartografiere a sunetului spațial 360° de la Sony pentru a oferi „cel mai mare sunet surround până în prezent”, potrivit producătorului. O optimizare a câmpului sonor determină poziția relativă a fiecărui difuzor și generează până la douăsprezece așa-numite difuzoare fantomă din cele patru difuzoare prezente fizic. Difuzoarele sunt conectate wireless la cutia de control. Cu toate acestea, este necesară o conexiune de alimentare pentru fiecare difuzor.

De asemenea, Sony HT-A9 poate fi extins cu un subwoofer. Pentru aceasta sunt disponibile SA-SW3 cu o putere de ieșire de 200 de wați și SA-SW5 cu un sunet de 300 de wați. Sistemul home theater sony HT-A9 include suport pentru Dolby Vision, Chromecast, Spotify Connect, Apple AirPlay 2, asistentul Google și Alexa.

În timp ce bara de sunet HT-A7000 costă în jur de 1.300 de euro, sistemul de home theater HT-A9 costă în jur de 1.800 de euro. De asemenea, este posibil să comandați subwooferul SA-SW3 opțional pentru 500 de euro sau SA-SW3 pentru 800 de euro. Difuzorul wireless SA-RS3S este, de asemenea, opțional și disponibil la puțin sub 500 de euro. Livrarea noilor bare de sunet Sony va începe în septembrie 2021.

Sursa foto: Sony

Citeste mai mult

Internațional

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Grecia, în zona roșie

Publicat

pe

Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic a intrat în vigoare, iar Grecia (foto), una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români, a fost inclusă pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei. Persoanele care vin din statele aflate pe lista roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis CNSU.
Lista a intrat în vigoare la miezul nopţii.
„Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai precizat autorităţile.
Principalele modificări survenite sunt:
-în zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;
în zona galbenă au intrat:
•din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;
•din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;
în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay.
„Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai transmis CNSU.

Citeste mai mult

Din țară

Trenul București Nord – Timișoara Nord, întârziere de aproximativ 3 ore

Publicat

pe

Trenul IR 1691 care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Timişoara Nord a înregistrat, duminică, o întârziere de peste două ore, după ce locomotiva s-a defectat, iar garnitura a staţionat în staţia Drăgăneşti Olt.

Conform portalului CFR, trenul a ajuns la destinaţie cu 175 de minute mai târziu faţă de ora programată.

Conform datelor furnizate de oficialii CFR, trenul nr. 1691 a sosit în Drăgăneşti Olt duminică după-amiază, la ora 13.34, iar la ora 13.50 mecanicul a declarat locomotiva defectă, solicitând locomotivă de ajutor.
O locomotivă de ajutor a plecat din Craiova la ora 14.10, a sosit în Drăgăneşti Olt la ora 15.40, iar trenul 1691 a plecat la ora 15.52 cu o întârziere de 137 de minute.
CFR SA a transmis că, având în vedere că duminică au fost prognozate temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade în aer, în majoritatea regiunilor, personalul companiei ia măsuri speciale pentru desfăşurarea circulaţiei trenurilor în condiţii optime de trafic.
Astfel, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare face revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, prin verificarea directă a linilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină depăşeşte 50 – 55 de grade, pe intervalele de staţii unde situaţia o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite