Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Timişorenii pot afla la telefon ce impozit au de plătit

Publicat

pe

Pa pagina Directiei Fiscale a Municipiului Timisoara, www.dfmt.ro, se anunţă că sumele de plată privind impozitele şi taxele locale (cladiri, terenuri, auto) pentru persoane fizice se pot afla, telefonic, accesând sistemul vocal al Primăriei Municipiului Timişoara. Cei care doresc să afla, telefonic, ce impozit au de plătit trebuie să sune la numerele de telefon 0256/308930 până la 0256/308939, apoi vor introduce cu ajutorul tastaturii telefonului CNP-ului persoanei respective şi parola de acces (dacă persoana respectivă este înregistrată în sistemul de consultare şi plată on-line a impozitelor şi taxelor locale). Numerele de telefon sunt cu tarif normal şi sunt apelabile din orice reţea. Cei care apelează aceste numere pit afla suma totală de plată şi sumele defalcate pe componente (clădiri, terenuri, auto). Aceleaşi informaţii se pot afla şi online, după ce doritorii vor obţine, personal, o parolă de la Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara (Bd. Mihai Eminescu nr. 2B).

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cultură

Expoziția „Epoca Frumoasă“, realizată de copii, la Muzeul Național al Banatului

Publicat

pe

,,Epoca Frumoasă”, o expoziție documentație cu ilustrații inspirate de frumusețea Belle Epoque, realizată de copiii de la Comoara cu Artă din Timișoara, poate fi vizitată la Muzeul Național al Banatului în holul de la etajul Bastionului Maria Theresia, până în data de 30 iunie 2023, între orele 10:00 – 18:00, de miercuri până duminică.

Această colecție de ilustrații este rezultatul a două luni de documentare, schițe, etape de lucru, maniere diferite de abordare a tehnicii, parcurse de copiii care au ales să se exprime prin desen, făcând cunoștință cu arta și istoria sa.

Ilustrațiile cuprind detalii și momente despre ceea ce a însemnat „La Belle Epoque“, o explozie a civilizației umane, care a cuprins descoperiri științifice, triumful presei de masă, inovații precum telegrafia fără fir, automobilul, iluminatul stradal, vraja intelectuală și artistică prin marile nume: renumita scriitoare franceză Colette, Proust, Pablo Picasso, Van Gogh, Auguste Rodin, Victor Babeș, Marie Curie și altele. Toate într-o expoziție documentație, realizata de copii.

Comoara cu Artă este un studio de arte în Timișoara fondat de Adelina Ardelean, artist în comunicare vizuală și profesor de arte.  În acest spațiu desenul a devenit un instrument de cunoaștere, deoarece copiii folosesc bucuria de a creiona șă înțeleagă cultura și să își exploreze expresia artistică.

,,Am ales să le vorbesc copiilor despre «La Belle Epoque», deoarece cunoașterea trecutului și informațiile despre evoluție, le dezvoltă gândirea analitică, pentru a putea avea opinii și puncte de vedere proprii, dar ținând cont de detaliile importante. Datorită acestui proces lung de concentrare și creare, cum e un proiect complex de desen, copiii ajung să cunoască  profunzimea amănuntelor, fiind inspirați să își dorească să trăiască și ei la rândul lor o epoca  frumoasă, cu prosperitate, civilizație și eferveșcență culturală”,  a declarat Adelina, prof. coordonator.

Această expoziție a avut loc cu sprijinul Muzeului Național al Banatului, prin implicarea doamnei Corina Cranciova, muzeograf și coordonator al departamentului de Pedagogie Muzeală.

Vă invităm să vizitați expoziția „Epoca frumoasă“ și să vă lăsați învăluiți de energia sensibilă și gingașă a ilustrațiilor realizate de copii.

Acești mici artiști merită toată aprecierea noastră, deoarece aleg să își câștige încrederea în ei prin cunoaștere, artă și exprimarea imaginației, ca o promisiune a unui viitor încântător!

Citeste mai mult

Din țară

Traficanți de substanțe toxice, reținuți la Timișoara

Publicat

pe

Cinci persoane bănuite de trafic de substanţe toxice sunt cercetate penal, un bărbat fiind arestat, după ce au fost depistate în flagrant delict pe o stradă din Timişoara, în timp ce încercau să vândă peste 4.400 de flacoane de insecticid.

Produsele ar fi fost furate din Italia în luna martie, valoarea lor de piaţă fiind de peste un milion de euro.

„La data de 6 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş, în cadrul unei acţiuni comune transfrontaliere şi în urma informaţilor obţinute cu sprijinul Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), au desfăşurat activităţi specifice în vederea prinderii în flagrant delict a mai multor persoane, care ar fi încercat să comercializeze 4.420 de flacoane de substanţe toxice (insecticid).

Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost reţinut. În fapt, la data de 6 iunie 2023, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş au depistat în trafic, în flagrant delict, pe strada Gelu din municipiul Timişoara, un autoturism şi o autoutilitară, în care se aflau 5 barbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tăinuire la furt şi trafic de produse sau substanţe toxice”, a anunţat, joi, IGPR.

În urma controlului autovehiculelor, în habitaclul autoutilitarei, au fost descoperite 221 de cutii cu insecticid, fiecare cutie conţinând 20 de flacoane, a câte 200 de ml de substanţe toxice, produsele fiind  oferite spre vânzare la preţul de 18 euro/flacon, existând suspiciunea că acestea ar fi fost sustrase la data de 28 martie 2023 din Italia, valoarea de piaţă a produselor sustrase fiind de peste 1.000.000 de euro.

Cele 5 persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, pentru audieri.

Cele 4.420 de flacoane care conţineau insecticid au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, autoutilitara a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor.

Un mandat de percheziţie domiciliară a fost pus în executare la data de 6 iunie, în municipiul Arad.

„În urma probatoriului administrat în cauză, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire la furt şi trafic de produse sau substanţe toxice, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin”, precizează IGPR.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Citeste mai mult

Locale

Linie telefonică pentru campania de sterilizare a câinilor comunitari, la Timișoara

Publicat

pe

Campania de sterilizare gratuită inițiată de Primăria Municipiului Timișoara continuă. Pentru a simplifica procedura de înscriere, primăria a alocat un număr de telefon special, la care cetățenii pot suna direct, fără a mai fi nevoie de direcționare prin centrală.

Astfel, începând din 6 iunie 2023, numărul 0745232005 va funcționa dedicat pentru cei care doresc să își înscrie câinele/câinii la intervenția de sterilizare gratuită. Acest număr de telefon stă la dispoziția cetățenilor, în fiecare zi lucrătoare, după următorul program:

  • Luni – joi – între orele 8,00 – 16,30
  • Vineri – între orele 8,00 – 14,00.

Înscrierea se poate face și prin e-mail, la adresa: alexandra.pintea@primariatm.ro.

Pentru a fi înscriși, telefonic sau prin e-mail, cetățenii trebuie să furnizeze următoarele infomații:

  • numele și prenumele
  • adresa de domiciliu
  • un număr de telefon valid care va fi utilizat în comunicarea cu beneficiarul, în vederea programării

În baza bonului de ordine emis după înscriere, proprietarul se va prezenta, în termenul comunicat, la cabinetul veterinar, pentru sterilizarea animalului de companie, cu următoarele documente:

  • cartea de identitate, care să ateste domiciliul sau reședința proprietarului în Timișoara;
  • carnetul de sănătate al câinelui, prin care se atestă microciparea;
  • dovada veniturilor proprietarului, în valoare mai mică decât salariul mediu brut, în conformitate cu legislația în vigoare (dovada poate fi : adeverință, cupon de pensie, declarație pe proprie răspundere). (Conform Legii nr. 369/2022 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023,  câștigul salarial mediu brut pe anul 2023 este de 6.789 de lei).

În cazul în care câinele nu este microcipat, individualizarea și înregistrarea pot fi făcute în ziua sterilizării. Asociația Happy Tails și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini proprietarii care doresc să parcurgă întreaga procedură, în limita fondurilor disponibile, în ordinea înscrierii.

Îngrijirea post-operatorie revine în responsabilitatea stăpânului, care va monitoriza câinele la domiciliu în zilele de după intervenție și poate ține legătura cu cabinetul veterinar pentru orice eventuale întrebări sau îndrumări.

Sterilizarea rămâne cea mai eficientă metodă de a preveni abandonul animalelor rezultate ca urmare a înmulțirii necontrolate. Încurajăm deținătorii de câini, dacă îndeplinesc condițiile necesare, să se înscrie în acest program, prevăzut a se derula pe o perioadă de 2 ani. Programul de sterilizare gratuită reprezintă o oportunitate de a contribui la creșterea calității vieții pentru companionii noștri canini, dar și pentru întreaga comunitate.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite