Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

CARANTINĂ în Timișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Ghiroda. Descărcați declarația pe proprie răspundere

Publicat

pe

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunţat că urmează să semneze ordinul de carantinare a Timişoarei şi comunelor periurbane, Giroc, Mosnita Nouă, Dumbrăviţa şi Ghiroda.

El a adăugat că la sfârşit de săptămâna vor rămâne deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile. Mall-urile şi terasele vor fi închise.

Municipiul Timişoara şi mai multe comune periurbane intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă propune institutirea carantinei pentru 14 zile.

Presedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat, după anunţul privind carantinarea Timişoarei, că „a câştigat soluţia minimului efort pentru administraţia Timişoarei: carantina municipiului şi a zonei periurbane” şi a solicitat un plan din partea persoanelor responsabile.

”Am propus o abordare inteligentă a gestionării pandemiei Covid-19 însă azi, în CJSU Timiş, a câştigat soluţia minimului efort pentru administraţia Timişoarei: carantina municipiului şi a zonei periurbane. Solicit primarului Timişoarei un plan coerent de măsuri anti-covid-19, bazat pe indicatori şi cifre, care să completeze carantina formală, cu speranţa că sutele de mii de cetăţeni afectaţi vor avea parte şi de altceva în afară de restricţii înmulţite şi înăsprite. În aşteptarea planului din partea persoanelor responsabile, mă voi adresa deopotrivă Ministerului Sănătăţii pentru alocarea unui număr suplimentar de vaccinuri şi Ministerului Economiei pentru o compensaţia atât de necesară operatorilor economici distruşi financiar de restricţii şi închideri obligatorii”, a scris Alin Nica pe Facebook.
Alin Nica s-a poziţionat împotriva carantinării municipiului Timişoara, în timp ce primarul Dominic Fritz a susţinut carantinarea, atât a Timişoarei, cât şi a întregului judeţ Timiş.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit sâmbătă, a decis să propună instituirea carantinei pentru 14 zile.
Sunt vizate municipiul Timişoara şi comunele Dumbrăviţa, Giroc, Ghiroda, Moşniţa Nouă.
Carantina ar urma să intre în vigoare în 8 martie, la ora 00.00.
În Timiş, rata de infectare cu COVID-19 este 5,48 de cazuri la o mie de locuitori, în timp ce la Timişoara este 7,49 cazuri la o mie de locuitori.
Decizia de carantinare a fost luată cu 30 de voturi pentru, 4 impotrivă şi 4 abţineri. Printre cei care au votat pentru intrarea în carantină se numără primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

DESCARCĂ DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE DE AICI!

DESCARCĂ ADEVERINTA ANGAJATOR DE AICI!

Locale

Linie telefonică pentru campania de sterilizare a câinilor comunitari, la Timișoara

Publicat

pe

Campania de sterilizare gratuită inițiată de Primăria Municipiului Timișoara continuă. Pentru a simplifica procedura de înscriere, primăria a alocat un număr de telefon special, la care cetățenii pot suna direct, fără a mai fi nevoie de direcționare prin centrală.

Astfel, începând din 6 iunie 2023, numărul 0745232005 va funcționa dedicat pentru cei care doresc să își înscrie câinele/câinii la intervenția de sterilizare gratuită. Acest număr de telefon stă la dispoziția cetățenilor, în fiecare zi lucrătoare, după următorul program:

  • Luni – joi – între orele 8,00 – 16,30
  • Vineri – între orele 8,00 – 14,00.

Înscrierea se poate face și prin e-mail, la adresa: alexandra.pintea@primariatm.ro.

Pentru a fi înscriși, telefonic sau prin e-mail, cetățenii trebuie să furnizeze următoarele infomații:

  • numele și prenumele
  • adresa de domiciliu
  • un număr de telefon valid care va fi utilizat în comunicarea cu beneficiarul, în vederea programării

În baza bonului de ordine emis după înscriere, proprietarul se va prezenta, în termenul comunicat, la cabinetul veterinar, pentru sterilizarea animalului de companie, cu următoarele documente:

  • cartea de identitate, care să ateste domiciliul sau reședința proprietarului în Timișoara;
  • carnetul de sănătate al câinelui, prin care se atestă microciparea;
  • dovada veniturilor proprietarului, în valoare mai mică decât salariul mediu brut, în conformitate cu legislația în vigoare (dovada poate fi : adeverință, cupon de pensie, declarație pe proprie răspundere). (Conform Legii nr. 369/2022 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023,  câștigul salarial mediu brut pe anul 2023 este de 6.789 de lei).

În cazul în care câinele nu este microcipat, individualizarea și înregistrarea pot fi făcute în ziua sterilizării. Asociația Happy Tails și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini proprietarii care doresc să parcurgă întreaga procedură, în limita fondurilor disponibile, în ordinea înscrierii.

Îngrijirea post-operatorie revine în responsabilitatea stăpânului, care va monitoriza câinele la domiciliu în zilele de după intervenție și poate ține legătura cu cabinetul veterinar pentru orice eventuale întrebări sau îndrumări.

Sterilizarea rămâne cea mai eficientă metodă de a preveni abandonul animalelor rezultate ca urmare a înmulțirii necontrolate. Încurajăm deținătorii de câini, dacă îndeplinesc condițiile necesare, să se înscrie în acest program, prevăzut a se derula pe o perioadă de 2 ani. Programul de sterilizare gratuită reprezintă o oportunitate de a contribui la creșterea calității vieții pentru companionii noștri canini, dar și pentru întreaga comunitate.

Citeste mai mult

Locale

Ziua mondială a bicicletei. Invitație la pedalare până în Serbia

Publicat

pe

În urma inițiativei Consiliului Județean Timiș de deschidere a punctului de trecere a frontierei de la Otelec, spre Serbia, granița va putea fi tranzitată în zilele de 3 și 4 iunie 2023, între orele 8.00 – 20.00, traversarea fiind posibilă în baza unui act de identitate.

Ziua Mondială a Bicicletei, marcată în 3 iunie, este un motiv în plus de sărbătoare și de petrecere a timpului în aer liber.

În ultimii ani, CJ Timiș a avut mai multe inițiative de încurajare a utilizării bicicletei. Acestea s-au concretizat prin preluarea în administrare a pistei de-a lungul canalului Bega, prin elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, prin accesarea mai multor programe de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii velo existente, precum și prin dezvoltarea unor noi rute sau secțiuni ale unor trasee internaționale care traversează județul nostru.

Prilej de celebrare și motiv de petrecere a timpului de calitate în familie, Ziua Mondială a Bicicletei se constituie într-o nouă invitație la plimbare de-a lungul canalului Bega, pe două roți, la relaxare în mijlocul naturii.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Citeste mai mult

Locale

Zboruri directe din vestul țării către Israel. HiSky deschide ruta Timișoara – Tel Aviv

Publicat

pe

La sfârșitul lunii august, lista rutelor regulate directe disponibile de pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara va fi extinsă cu încă o destinație internațională.

Locuitorii din vestul României vor putea călători cu HiSky către Tel Aviv, Israel devenind astfel cea de-a șasea țară accesibilă cu un zbor direct de pe acest aeroport.

Ruta Timișoara – Tel Aviv – Timișoara va fi operată de compania aeriană începând cu sezonul de toamnă, cursa inaugurală către principalul aeroport internațional din Israel, Ben Gurion, fiind programată pentru data de 31 august 2023.

Conform ofertei de lansare, publicate pe site-ul companiei, prețul unei călătorii Timișoara – Tel Aviv, cu toate taxele incluse, pornește de la 49.99 euro.

Orarul zborurilor prevede două frecvențe săptămânal, în fiecare zi de luni și joi: Tel Aviv (TLV) 14:25 – 17:35 Timișoara (TSR), Timișoara (TSR) 18:35 – 21:25 Tel Aviv (TLV).

Tel Aviv este cea de-a doua destinație pe care compania aeriană HiSky alege să o deschidă de pe aeroportul timișorean, după ruta domestică București – Timișoara, operată deja cu șase frecvențe săptămânale, începând cu luna mai a anului trecut.

„Suntem o companie în dezvoltare și de aceea suntem atenți să ne facem bine temele înainte de a deschide o nouă rută. Primul pas pe care l-am făcut la Timișoara a fost să o conectăm mai bine, adică mai ieftin și mai confortabil, de capitală și de hub-ul de la Otopeni. Am reușit, în ultimul an, să consolidăm această rută, cu șase frecvențe pe săptămână. Ne aflăm acum într-un moment în care, odată cu extinderea flotei, putem continua să dezvoltăm acest aeroport. Am ales ca primă rută internațională Tel Aviv, o destinație pe care o operăm deja cu succes din București, Cluj și Chișinău. Din experiența de până acum, pe alte aeroporturi, dar și din studiile premergătoare pe care le-am făcut suntem siguri că și timișorenii așteptau această legătură directă cu Israelul atât pentru turism cultural, religios, de sejur sau city break, cât și pentru traficul de business. În plus, sperăm ca zborurile noastre să nu fie doar o cale de plecare către Tel Aviv ci și una care să aducă turiști și oameni de afaceri israelieni în România, mai ales în contextul manifestărilor culturale care au loc anul acesta în oraș”, Iulian Scorpan, CEO HiSky.

După introducerea în flotă a două aeronave Airbus A321 LR, de ultimă generație, în primăvara acestui an, compania a ajuns la un număr de șapte aeronave operate pe curse regulate și în regim charter. În luna aprilie, HiSky a atins pragul de un milion de pasageri transportați.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite