Căpșunul este o plantă erbacee perenă viguroasă, cultivată în toate zonele țării noastre, în grădini și sere. Întreaga plantă are proprietăți benefice organismului. Frunzele și rizomii...
Cireşele amare sunt apreciate nu doar pentru gustul lor, ci şi pentru conţinutul bogat de vitamine şi minerale. Ele se numără printre fructele cu nivelul cel...
Țelina este o plantă medicinală și legumicolă care poate atinge o înălțime de un metru și de la care se folosesc toate părțile – frunzele, rădăcina...
Haideți să vedem de ce este bine să verificăm etichetele hainelor! Acea bucățică enervată de material cusută în lateralul fiecărui produs vestimentar conține informații despre cum...
Florile de salcâm sunt aromate, tonice, vindecătoare, dar și foarte decorative. Sunt recunoscute pentru eficiența lor terapeutică, deoarece conțin uleiuri volatile, robinină, flavone, acacina – un...
O fermă din rezervaţia naturală din Zasavica, la vest de Belgrad, păstrează secretul reţetei celei mai scumpe brânze din lume. Preţul acestei specialităţi preparate din lapte...
Consumul săptămânal al unei mici cantităţi de ciocolată poate reduce riscul de apariţie a unui tip frecvent întâlnit şi totodată grav de aritmie cardiacă, informează Reuters...
Consumul anumitor tipuri de fructe oleaginoase, precum migdalele, nucile, alunele de pădure, nucile pecan sau caju, a fost asociat cu o reducere considerabilă a riscului de...
Mai mult de 28.000 de specii de plante de pe glob au proprietăţi medicinale, relevă un raport publicat joi de Centrul de cercetare botanică al Kew...
Echipa “Verde pentru Biciclete” vă invită duminică, 21 mai, la Cochete pe biciclete. Acest eveniment vine cu multe premiere, iar organizatorii le promit participantelor o experiență...