O dietă bogată în cereale integrale, care conţin o cantitate importantă de fibre alimentare, poate ţine la distanţă numeroase afecţiuni grave, precum diabetul şi cancerul, conform...
După 41 de zile de post, perioadă în care ne-am abţinut de la produsele de origine animală, odată cu sărbătoarea Crăciunului primim dezlegare pentru toate tipurile...
La Pas/Slowing down este un proiect al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și al Asociației CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, organizat cu sprijinul...
Crapul (Cyprinus Carpio) a fost folosit în acvaculturile din lume încă din Antichitate. Peștii din această familie sunt originari din Asia, apoi au ajuns în apele...
Coacăzul este o specie pomicolă din familia Grossulariceae, care crește în zonele însorite din regiunile deluroase, submontane și montane. Pentru alimentația curentă sau pentru bucătărie se...
Trandafirul este originar din Asia‑Extremul Orient, Orientul apropiat și zona estică a Mării Mediterane‑Asia Mică. Este o plantă perenă și se prezintă sub formă de arbust....
Este sezonul piersicilor, adică o bună ocazie de a ne hidrata și răcori cu acest fruct dulce și parfumat. În 100 gr piersici se regăsesc 87,66...
Bradul cuprinde cel puțin 40‑45 de specii de conifere din familia Pinaceae și sunt răspândite preponderent în zonele muntoase ale emisferei nordice. În România, bradul alb...
Maracuja, sau fructul pasiunii, este originar din zona Amazonului. Sunt cunoscute, până în prezent, peste 300 de specii ale acestei plante, dintre care aproximativ 30 au...
Se spune că prima roșie s-a copt acum 3.000 de ani în Peru, sub soarele fierbinte al Anzilor Cordilieri. Maiașii sunt cei dintâi care le-au mutat...