Vânăta, cunoscută și sub denumirea de pătlăgeaua vânătă, este originară din sudul Indiei și face parte din familia Solanum, în care se regăsesc și roșiile, ardeii,...
Asemenea castraveților, dovleceii sunt bogați în apă, reprezentând aproape 95% din masa lor. În pulpă și mai ales în coaja lor găsim cantități mari de vitaminele...
Mâncatul emoţional nu reflectă o nevoie de nutrienţi a organismului ci o nevoie de glucoză a creierului pentru că el cu asta se hrăneşte, spune Mihaela...
Devenit sinonim cu vara, pepenele roșu poate fi numit și fructul verii. Gustul său răcoritor ne ajută să facem față căldurii și, în plus, este un...
Copiii care nu au obiceiul de a servi micul dejun în fiecare zi riscă să nu consume cantităţile recomandate de nutrienţi esenţiali pentru creşterea şi dezvoltarea...
Indiferent de forma de prezentare (tos, cubic, candel, siropuri), zahărul în exces este considerat cel mai dăunător aliment folosit în dieta zilelor noastre, cu efecte nocive...
Considerat un aliment-medicament, un adevărat izvor de sănătate, pepenele galben aparține familiei botanice Curcubitacee, alături de dovleac, castraveți, dovlecel, pepene roșu. Este un fruct sățios, ale...
Includerea nucilor în alimentaţie poate contribui la modificarea structurii microflorei intestinale, ceea ce sugerează o nouă modalitate prin care aceste fructe cu coajă lemnoasă pot contribui...
Castravetele este o legumă din familia Curcubitacee din care provin și dovleacul, dovlecelul, pepenele verde sau galben. Este a patra cea mai cultivată legumă din lume...
Zmeurul este un arbust de pădure, care crește printre marii arbori, pe o arie geografică foarte întinsă, de la câmpie și până la zona subalpină, și...