Includerea nucilor în alimentaţie poate contribui la modificarea structurii microflorei intestinale, ceea ce sugerează o nouă modalitate prin care aceste fructe cu coajă lemnoasă pot contribui...
Castravetele este o legumă din familia Curcubitacee din care provin și dovleacul, dovlecelul, pepenele verde sau galben. Este a patra cea mai cultivată legumă din lume...
Spitalul Clinic Judetean de Urgență ,,Pius Brînzeu” Timișoara avertizeză populația în ceea ce privește temperaturile caniculare din această perioadă și efectele nefavorabile ale deshidratării aspura aparatului...
Persoanele care lucrează mai mult de 55 de ore pe săptămână sunt expuse unui risc cu 40% mai mare de a dezvolta fibrilaţie atrială, avertizează un...
Migrenele, leșinul canicular și răul de călătorie pot fi combătute cu produse din plante, tratament completat cu o alimentație pe bază de fructe și legume consumate...
Experienţele de viaţă stresante pot îmbătrâni creierul cu câţiva ani, sugerează noi cercetări. Conform constatărilor unor experţi conduşi de o echipă de la Şcoala de Medicină...
Beneficiile asociate consumului de sare roz de Himalaya nu sunt susţinute de rezultatele studiilor de specialitate. Mai mult, cele “84 de minerale” presupus a fi conţinute...
Societatea noastră de consum a evoluat, atingând punctul ei maxim: hiperconsumul. Sociologul Gilles Lipovetsky a descris consecințele acestei realități – un nou tip al consumatorului care...
Un studiu realizat de cercetătorii Universităţii din Leicester relevă faptul că activităţile sedentare, precum condusul, afectează activitatea creierului, având efecte negative asupra nivelului de inteligenţă al...
Pentru elevii cu vârste între 7 şi 12 ani, temele de vacanţă sunt factor de anxietate, frustrare şi rezistenţă emoţională la rezolvarea acestora, susțin specialiştii în...