Culoarea verde este prezentă pretutindeni în jur, este culoarea naturii, a apelor ce înconjoară insulele paradisiace în care cei mai fericiţi dintre noi îşi petrec vacanţele,...
Oamenii de ştiinţă au descoperit într-un eşantion de sol prelevat din Italia un nou antibiotic, care este eficient împotriva bacteriilor rezistente la antimicrobienii cunoscuţi, relatează vineri...
Caisul este un pom fructifer din familia rozaceelor. Înflorește primăvara, când dobândește un aspect foarte frumos, ca de sărbătoare. Se spune că nu doar simpla vedere...
Fructele de cireş (Fructus cerasorum) au o valoare energetică de 67-82 kcal/100 g. Conţin o mare diversitate de componente nutritive, între care pot fi menţionate: 15-18%...
Un expert în dezintoxicare din Marea Britanie a avertizat, într-o conferinţă pe teme de educaţie susţinută recent la Londra, că smartphone-urile oferite copiilor la vârste nepotrivite...
Jurnaliştii de la The New York Times au întocmit alături de cineaşti o listă a celor mai bune 25 de filme ale acestui secol, ce au...
Migrenă, oboseală bruscă după prânz, nivel ridicat de stres înaintea unei reuniuni… Timpul petrecut zi de zi la birou este plin de capcane. Şi cum nu...
Fructoza, tipul de zahăr care se găseşte în fructe, miere şi unele vegetale, reprezintă o opţiune mai sănătoasă în comparaţie cu zahărul comun, ”de masă”, informează...
Căpșunul este o plantă erbacee perenă viguroasă, cultivată în toate zonele țării noastre, în grădini și sere. Întreaga plantă are proprietăți benefice organismului. Frunzele și rizomii...
Cireşele amare sunt apreciate nu doar pentru gustul lor, ci şi pentru conţinutul bogat de vitamine şi minerale. Ele se numără printre fructele cu nivelul cel...