Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Oltean depistat cu permis de conducere irlandez fals la Vama Cenad

Publicat

pe

Poliţiştii de frontieră de la Cenad au depistat un cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere irlandez fals.

Miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, G. Vergil, în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza judeţului Dolj, care conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria.

La solicitarea poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi permisul de conducere la control, un act ce purta însemnele autorităţilor irlandeze.

La controlul specific, vameșii au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document original, aflat în uz, acesta fiind fals.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obţinut documentul din Irlanda, în schimbul sumei  de 400 de euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

ATENȚIE. Trafic restricționat pe A1 din cauza unui accident

Publicat

pe

Un accident s-a produs duminică dimineața, pe A1, km 531, Arad, sensul de mers Timişoara – Arad, cu două autoturisme implicate.

În urma impactului, unul dintre autoturisme a ieșit în afara părții carosabile.

Conform DRDP Timișoara, se circulă pe banda 2 până în jurul orei 12.00.

Foto: DRPD Timișoara

Citeste mai mult

Din țară

COD GALBEN de ploi în Banat (Actualizare)

Publicat

pe

Judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş Severin se vor afla timp de 24 de ore, începând de sâmbătă seara, sub atenţionare cod galben de ploi.

O atenţionare cod galben, valabilă pentru perioada 14 septembrie, ora 22.00 – 15 septembrie, ora 22.00, vizând ploi însemnate cantitativ, a fost emisă de Agenția Națională de Meteorologie pentru Banat, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei, unde cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

ACTUALIZARE

Meteorologii au anunțat duminică, faptul că din 15 septembrie, ora 16.00 până în 16 septembrie, ora 10.00, va fi în vigoare o avertizare cod galben de ploi, valabilă pentru nordul şi estul Moldovei, Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei.

Citeste mai mult

Locale

Primele probe pentru noua infrastructură de tramvai de pe bulevardul Stan Vidrighin

Publicat

pe

PORR Construct a efectuat, în prezența echipelor Primăriei Municipiului Timișoara și STPT, primele probe de circulație pentru noua infrastructură de tramvai de pe bulevardul Stan Vidrighin, investiție care se află încă în perioada de execuție.

Probele au fost efectuate de la un capăt la altul al bulevardului, inclusiv în bucla de la AEM, și nu au fost identificate probleme privind liniile cale și liniile aeriene.

Noua infrastructură de tramvai a fost testată atât cu o garnitură pentru transportul călătorilor, cât și cu tramvaiul plug, care asigură curățarea liniilor pe timp de iarnă. Circulația tramvaielor pe toată linia 4, de pe Cetății, de asemenea modernizat complet, până pe Vidrighin și retur, va fi reluată odată cu recepția investiției.

Modernizarea bulevardului Stan Vidrighin, investiție majoră a Primăriei Timișoara în infrastructura de transport public și rutieră, se află în ultima etapă. Constructorul mai are de executat mici lucrări la infrastructură, montare mobilier stradal și de amenajat spațiul verde, cu 922 de arbori care vor fi plantați în aliniament stradal. Șantierul a fost deschis în anul 2022, iar proiectul a inclus și lucrări majore de înlocuire a rețelelor subterane de electricitate, semaforizare, gaze, telecomunicații. Investiția a fost corelată cu un proiect de înlocuire a rețelei magistrale de apă – canal implementat de Aquatim.

Valoarea totală a investiției este de 101.227.978,21 lei (TVA inclus), din care cofinanțare europeană de 67.548.089,66 lei (TVA inclus) prin Programul Regional Vest (PRV) 2021-2027.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite