Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Cultură

Străzi pentru comunitate. Două zile de evenimente pe arterele principale, în Timișoara

Publicat

pe

Pentru două zile, se mută în stradă Radio Timișoara, săli de fitness, provideri de materiale sportive și de mijloace de transport alternative, asociații și cluburi sportive, trupe locale și chiar sălile de cinema.

Este un proiect pilot, „Străzi pentru comunitate“, prin care Timișoara se lasă descoperită la pas sau pe două roți, pe tronsoane circulate, în mod obișnuit, de mașini, aducând împreună iubitorii de sport, într-un oraș mai verde într-un oraș prietenos, primitor, incluziv.

elimitarea perimetrului pentru asigurarea securității participanților se va realiza cu garduri și bandă de semnalizare, asigurate de către organizator. Vom instala bannere de avertizare pentru a minimiza impactul asupra traficului rutier și oferind variante ocolitoare pentru ca acesta să se poată desfășura nestingherit.

Impactul asupra traficului auto:

Traficul rutier va fi restricționat în zona evenimentului, în cooperare cu Poliția Rutieră, după cum urmează:

  • în Z1: rezervarea benzii 1 a străzii Gh. Lazăr (pe sensul de mers dinspre Str. Gh. Dima spre Calea Circumvalațiunii);
  • în Z2: strada Gh. Dima (ambele sensuri, între Piața Mărăști și giratoriul Piața 700);
  • în Z3: străzile 20 Decembrie 1989 (ambele sensuri, de la intersecția cu Bd. C.D.Loga) și Bd. I.C.Brătianu (ambele sensuri, până la intersecția cu Str. Michelangelo).
  • mijloacele de transport în comun vor putea utiliza relația: str. Gh. Lazăr > la dreapta pe str. Gh. Dima >la dreapta în giratoriu Piața 700 > la dreapta pe str. Paris sau N. Berwanger > la stânga pe banda 2 a str. Gh. Lazăr (sensul înspre Calea Circumvalațiunii) pentru a întoarce.

    Traficul auto se desfășoară nestingherit:

    • Pe banda 2 a străzii Gh. Lazăr (pe sensul de mers dinspre Str. Gh. Dima spre Calea Circumvalațiunii); se instalează garduri pt. a separa cele două benzi, pe toată lungimea acestui sector. Au acces controlat autovehiculele dinspre Str. Pictor Ion Zaicu, Str. Nikolaus Berwanger, Str. Franz Liszt.
    • Autovehiculele care circulă pe strada Gh. Lazăr pe sensul de mers dinspre Calea Circumvalațiunii spre Str. Gh. Dima sunt re-rutate pe străzile Nikolaus Berwanger și Paris. Mijloacele de transport în comun vor putea întoarce în sensul giratoriu de la str. Gh. Dima via Str. Paris
    • Se asigură în permanență accesul la Spitalul Municipal (prin Piața Mărăști) și la Spitalul Militar (prin intersecția Gh. Lazăr cu Gh. Dima respectiv pe linia de tramvai).
    • Se asigură în permanență ieșirea controlată (pt. situațiile de urgență) a autovehiculelor din Z3 prin intersecția Bd. Eminescu cu Str. 20 Decembrie 1989.

Program Z1

 24.07.2021 –Z1– Kaufland Circumvalațiunii – Farmacia Vlad

10.00    Parcare Kaufland – START, STRĂZI PENTRU COMUNITATE!– Cursa bicicletelor

 

Program Z2

 24.07.2021 – Z2· Clinicile noi  – Piața 700

10:00-22:00        Expoziție cu testare și vânzare de materiale sportive și mijloace  alternative dedeplasare

                                    Ateliere sportive cu Ștefan Cojocnean și Decathlon

 

25.07.2021 – Z2· Clinicile noi  – Piața 700

9:00-11:00                Demonstrații sportive cu SCM Timișoara – Rugby, Baschet și Handbal

10:00                            Ninja Kids, cu Nextfit

10:00-14:00           Ateliere sportive cu Junior Adventure

10:00-22:00             Expoziție cu vânzare de materiale sportive și mijloace alternative de  deplasare

Ateliere sportive cu Ștefan Cojocnean și Decathlon

19:00-21:00            Demonstrații sportive cu SCM Timișoara – Rugby, Baschet și Handbal

 

Program Z3

24.07.2021 – Z3 – Primărie – Modex – Michelangelo

 

DISTRACȚIE ÎN CIRCUIT

9.00-13.00                    Junior Adventure

17.00-21.00                  Asociația Sportivă Campioni pentru Viitor

 

SCENĂ

9.00                             Piti Show, cu Radio Timișoara

10.15                             Oskar Ecologistul, Asociația Puppet Mania

11:30                             Body workout, cu Nextfit

18:00                            Urban friendships, fashion flashmob, by Simona Noroc & Claudiu Guțu

18:30                            Zumba, by Claudiu Guțu

19.00-22:30                  Trupe timișorene on stage

Monokrom, Melting Dice, Amalia Gaiță și Blazzaj

21:30                            Cursa Licuricilor, cu Alergotura

 

FITT CORNER

10.00                            Cycling,cu Nextfit

11.30                             Zumba, cu Nextfit

12.30                            Bătaie cu baloane cu apă

18.00                            DJ Kuky

 

ATELIERE ÎN PARCARE – Hotel Central

10:00  Kokedame, cu Facultatea de Horticultură și Silvicultură Timișoara

10:00-20:00   Expoziție proiecte menajare spații verzi urbane

Facultatea de Horticultură  și Silvicultură Timișoara

10:00-17:00 Coșuri de nuiele pentru biciclete, cu Familia Perva

Flori de cânepă, cu Andrei Racu ReciclArt, cu Junior Adventure șiGabi Muscan

Povești despre natură, cu Bufnițele

10:00-12:00 Activități pentru vârstnici și persoane cu dizabilități, cu Direcția de Asistență Socială

 

FILM ÎN GIRATORIU

10:00-13:00                  Filme pentru copii

18:00-21:00                  Documentare

21.00-23:00                  Filme pentru publicul larg

Cultură

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Publicat

pe

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și cuantificabile din diferite domenii de activitate din România – afaceri, educație, cultură, cercetare,  administrație publică, resurse umane etc. – înregistrate pe durata anului precedent.

Teatrul Național din Timișoara măsoară excelența în parametri de o altă amploare decât cifrele: în beneficiul adus comunității în întregul său, în formarea unei comunități reunite în jurul Culturii și al profesionalismului, în crearea unui spațiu de reflecție, de implicare și de schimbare care, pe termen lung, dezvoltă conștiințe, atitudini, asumare. Prin toate inițiativele sale, de la spectacole la reconfigurarea sa, Teatrul Național investește prin acțiunile sale teatrale  într-un un viitor pentru toți membrii societății. Numeroasele realizări înregistrate în mandatele Adei Hausvater la Teatrul Național din Timișoara au la bază principiile profesionalismului, ale performanței și ale conștiinței. Managementul său își asumă de aproape două decenii responsabilitatea formatorului – de public de teatru, dar și de profesioniști, atât la nivel artistic, cât și în ceea ce privește meseriile din spatele scenei, ca o pepinieră pentru viitor.

„Teatrul Național din Timișoara s-a făcut remarcat  și în 2023 prin entuziasmul pe care spectacolele noastre, realizările noastre îl generează tuturor celor din sala de spectacol, preocupați de subiectele pe care le punem în discuție prin spectacolele Teatrului Național, de diferitele formule estetice pe care le propunem și ni le asumăm, de felul în care insistăm în fiecare moment să ne facem, fiecare, meseria cel mai bine și să fim, individual și colectiv, cât mai performanți. Sunt foarte bucuroasă că am construit o echipă de succes în care principalul criteriu îl reprezintă realizarea proiectului de management al Teatrului Național în termenii profesionalismului, creativității și competenței pentru că performanță înseamnă creație, nu execuție. Principalul obiectiv pe care l-am împărtășit cu echipa Teatrului Național de-a lungul acestor mandate a fost redefinirea Teatrului Național din Timișoara în plan local, național și internațional, printr-un sistem de management inovativ, deschis, emancipat și actual bazat pe aceste principii. Teatrul răspunde paradigmei sociale cu metoda proprie. Viața fiecărui om este neprețuită. Istoria umanității se datorează tuturor eroilor, cunoscuți și infinit mai mulți necunoscuți, care au păstrat temeinic modelul individual al pasiunii, al implicării, al profesionalismului și al conștiinței”, a declarat Ada Hausvater.

Gala Capital Excelența în Management a reunit peste 150 de specialiști din diferitele domenii de activitate luate în discuție în alcătuirea clasamentului.

Citeste mai mult

Cultură

„Iisus pe Muntele Măslinilor“, de L. van Beethoven,  în Săptămâna Patimilor, la Sala Capitol din Timișoara

Publicat

pe

Cu o impresionantă forță artistică, Filarmonca Banatul Timișoara deschide seria evenimentelor din cadrul Festivalului „Timișoara Muzicală”, joi, 2 mai 2024, cu un concert vocal-simfonic impresionant.

De la ora 19:00, la Sala Capitol, publicul meloman este invitat să audieze două lucrări ale marelui Beethoven: Concertul pentru pian și orchestră nr. 4 în sol major, op. 58, al cărui solist va fi extraordinarul pianist DANIEL CIOBANU (solist în rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în Stagiunea 2023/2024), și Oratoriul „Iisus pe Muntele Măslinilor“, op. 85. Cea din urmă lucrare, aleasă special pentru Săptămâna Patimilor, aduce în prim-plan nu doar geniul componistic al lui Beethoven, ci și măiestria interpretativă a Corului „Ion Românu” și a Orchestrei simfonice „Remus Georgescu” ale Filarmoncii Banatul, precum și expresia talentului solistic al sopranei LUIZA FATYOL, al tenorului OVIDIU PURCEL și al baritonului MIHAI DAMIAN.

„Iisus pe Muntele Măslinilor“ este singurul oratoriu al lui Beethoven. Evidențiază latura umană a lui Iisus mai mult decât cea divină și a fost creată într-o perioadă în care Beethoven începuse să-și piardă auzul; este un simbol al forței creatoare a omului în pofida încercărilor la care este supus. Lucrarea, compusă în 1803, în doar 14 zile, (subliniind, dacă mai era nevoie, geniul deja cunoscut al lui Beethoven) reflectă frământările lui Iisus pe Muntele Măslinilor, când simte apropierea ceasului în care se va jertfi pentru omenire.

Confruntându-se cu propiile-i suferințe, Beethoven a scris oratoriul într-o perioadă în care se alfa în pragul suicidului, criză sufletească oglindită în Testamentul de la Heiligenstadt, și depăşită prin cufundarea în creaţie şi refugiul în paginile Bibliei.

„Virtutea… numai ea poate să-ţi dea fericirea… Ea mi-a fost spirijin în restriştea mea. Ei şi artei mele datoresc faptul că nu mi-am curmat viaţa… mi se părea peste putinţă să părăsesc lumea aceasta îninte de a fi săvârşit tot ceea ce simţeam că trebuie să înfăptuiesc. Aşa că am lăsat să dăinuie mai departe viaţa (…) Divinitate, tu care de acolo, din înalt, poţi citi în adâncul sufletului meu şi îl cunoşti, ştii că în el sălăşluieşte numai dragostea de oameni şi dorinţa de a face bine!”, scria Beethoven în Testamentul de la Heiligenstadt, în 1802.

Prima reprezentație a oratoriului Iisus pe Muntele Măslinilor a avut loc la Teatrul din Viena, la 5 aprilie 1803, iar în 1809 devine primul succes al compozitorului pe pământ american.

Concertul de joi va fi condus de maestrul RADU POPA, iar corul va fi pregătit de maestrul IOSIF TODEA.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro: https://shorturl.at/pzVYZ

Organizator: Filarmonica Banatul Timișoara

Program finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara

Citeste mai mult

Cultură

Spectacolul „Azi la noi cântă tot natul“, de Florii, la Filarmonica „Banatul“

Publicat

pe

Pe 28 aprilie, de la ora 18.00, Ansamblul „Timișul” sărbătorește Floriile, cu participarea instrumentiștilor, a dansatorilor și a invitaților săi speciali: Călin Bârcean (solist Pragu’ de Sus), preotul Vasile Bădescu, antrenorul de fotbal Alexandru Pelici, omul de radio Ioana Sapianu, arhitectul Nenad Luchin, actrița Alina Ilea, avocatul Doru Julean, tenorul Bogdan Zaharia, inginerul Octavian Zaica, DJ Sean Norvis și Mirela Castelli, director Casa Auto.

Soliști: Daniela Condurache și Andreea Voica.

Coregrafi: Maria Topciov și Ciprian David

Dirijor: Deian Galetin. Prezintă: Florin Mihoc

Partener: Filarmonica „Banatul”. Partener media: TVR Timișoara

Accesul se face pe bază de bilete, disponibile la Casa de Cultură (Str. Miron Costin nr.2). Prețul unui bilet este 30 lei.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite