Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fonduri europene

Program gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Publicat

pe

Întreprinderea socială „Învăț și Zâmbesc”, în colaborare cu Asociația „Inițiativă în Educație”, lansează programul gratuit de formare continuă pentru profesori. Evenimentul de lansare va avea loc online, marți, 18 octombrie 2022, între orele 18:30 – 20:00.

Programul a fost realizat încadrul proiectului european „Solidari într-o nouă economie socială, justă și performantă” pentru a veni în sprijinul tuturor educatorilor, învăţătorilor şi profesorilor din România atât cu metode moderne de predare, care au succes la generaţiile actuale de elevi, nativi digitali, cât şi cu soluţii pentru continuarea dezvoltării personale şi atingerea stării de bine.

În cadrul evenimentului de lansare participanții află cum se înscriu gratuit și își pot începe învățarea alături de formatorii prezenţi în live (profesori creatori ai programului).

În plus, vor putea discuta cu domnul Marius Cătălin Mocanu, inspectorul și purtătorul de cuvânt al „ISJ Vrancea”, despre modificările de anul acesta și particularitățile structurii anului școlar. Evenimentul este gratuit și se va desfăşura online pe canalele de Facebook și Youtube ale organizatorilor. Înscrierea se face prin pagina de prezentare a evenimentului:
https://www.invatsizambesc.ro/eveniment-de-lansare
Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Întregul program este în format eLearning, astfel că poate fi parcus în propriul ritm, inclusiv de pe telefon, iar la final participanții primesc
un certificat care atestă parcurgerea lui.

Din agenda evenimentului:

– Ce cuprinde programul?

– Detalii despre înscriere, parcurgerea programului și primirea certificatului

– Cum a fost experiența de creator și de participant?

– Secvențe din podcasturi, interviuri și capsule de învățare

– Întrebări şi răspunsuri. Formatorii programului răspund!

– Idei utile despre cum se poate adapta mai bine planificarea la noul context

Formatorii programului sunt profesori din fiecare ciclu de învățământ cu rezultate remarcabile:

– Andrada Sorca – președinte și membru fondator al Asociației „Inițiativă în educație” (inEdu), profesor Merito, facilitator SuperTeach;

– Daniela Doru – facilitator comunicare nonviolentă, mindfulness coach certificat pentru adolescenți, facilitator World Peace Game;

– Tatiana Cauni – face parte din „Corpul Experților și al Mentorilor din educație”, organizează „Cafenelele Merito” Maramureș, Webinarele Merito pentru profesori. A fost desemnată profesor Merito în 2019;

– Cătălin Șipoș – inginer cu o experiență de peste 15 ani în domeniul IT și membru fondator al inEdu;

– Alina – Ioana Iga – fondatorul podcastului „Cufărul cu povești”, coordonator proiect „Aventura prin lectură”;

– Adriana Bălaj – vicepreședinte al inEdu în cadrul căreia coordonează un club de lectură pentru profesori și pasionați de educație;

– Bianca Boroș – face parte din grupul de lucru creat de Ministerul Educației care a realizat programa pentru disciplina opțională „Start în aventura cunoașterii Universului”;

– Florina Grecu – profesor pentru învățământul liceal de limba și literatura română la Colegiul Național Bănățean din Timișoara.

Moderatorii evenimentului sunt Cristian Dițoiu și Sorina Conea, inițiatorii „Învăț și Zâmbesc”.

Evenimentul este gratuit și se va desfăşura online pe canalele de Facebook și Youtube ale organizatorilor.

Înscrierea se face prin pagina de prezentare a evenimentului:

https://www.invatsizambesc.ro/eveniment-de-lansare

„Învăț și Zâmbesc” este o întreprindere socială care a pornit de la dorința de a oferi profesorilor din România pregătirea necesară pentru a se adapta contextului actual și a preda captivant pentru elevii nativi digital.

Mai multe la https://www.invatsizambesc.ro

Asociația „Inițiativă în Educație” este o asociație non-guvernamentală care susține si contribuie la îmbunătățirea mediului educațional și creează contexte de învățare și dezvoltare pentru elevi, profesori și părinți.

Mai multe la https://www.inedu.ro

Fonduri europene

FONDURI EUROPENE. 131,18 milioane euro, disponibili pentru investiții în revitalizare și regenerare urbană, în Regiunea Vest

Publicat

pe

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat astăzi, 13 decembrie 2023, șase noi apeluri de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, prin publicarea Ghidului final al solicitantului de finanțare pentru Intervenția regională 7.1A – Revitalizare și regenerare urbană.

131,18 milioane euro vor fi disponibili, prin aceste apeluri, pentru investiții în revitalizare și regenerare urbană în Regiunea Vest.

Programul Regional Vest promovează creșterea accesului populației la spații publice atractive și de calitate și finanțează investiții în amenajarea integrată a spațiilor publice urbane, reconversia lor funcțională, acolo unde este cazul, reconfigurarea geometriei stradale și reorganizarea fluxurilor și funcțiunilor acestor zone.

Se vor finanța proiecte pentru redarea spațiilor publice cetățenilor, cum ar fi: amenajarea de piețe și piațete publice, zone pietonale, inclusiv transformarea unor străzi urbane în zone pietonale, spații comune sau de promenadă, noi amenajări în spațiile verzi existente – scuaruri, parcuri și grădini publice, respectiv spații verzi-albastre existente – malurile cursurilor de apă și lacurilor, canale șamd., măsuri pentru asigurarea conexiunilor de circulație nemotorizată – alei pietonale, trotuare, piste pentru bicicliști, scări de acces, podețe, pasarele, poduri, etc.

Totodată, pe lista investițiilor finanțabile intră crearea de spații și facilități pentru activități recreative de mici dimensiuni în cartierele rezidențiale, în zonele centrale și istorice dens populate, care nu implică desfășurarea de activități economice – locuri de joacă pentru copii, spații pentru sport și socializare, inclusiv pentru deținătorii de animale de companie etc.

De asemenea, în cadrul acestor apeluri de proiecte sunt eligibile inclusiv renovarea feței urbane a clădirilor publice deținute de autorități și instituții publice locale, inclusiv imobile de patrimoniu, în procent limitat, și activitățile de reconversie în folosul cetățenilor a unor zone sau terenuri degradate, abandonate, nefolosite sau cu funcțiuni neadecvate ori depășite.

Complementar se vor finanța: activități integrate pentru asigurarea securității în spațiile publice regenerate – iluminat public și supraveghere video, facilități wi-fi și acces la soluții digitale; achiziția de mobilier urban – bănci, rastele pentru biciclete și coșuri de gunoi, realizarea de toalete publice, cișmele, fântâni arteziene/ jocuri de apă, pergole, scene mobile, panouri de informare și indicatoare de orientare, amenajări pentru sport, joc și recreere, facilități pentru activități culturale, lucrări de iluminat arhitectural etc.; măsuri de accesibilizare pentru persoanele cu nevoi speciale și cu mobilitate redusă, nevăzători sau hipoacuzici; acțiuni de protejare a biodiversității.

Pot beneficia de aceste finanțări unitățile administrativ-teritoriale municipii reședință de județ, municipii și orașe din Regiunea Vest, inclusiv cele aferente ITI Valea Jiului, individual sau în parteneriat cu consilii județene, respectiv cu instituții publice de interes local, în cazul în care acestea din urmă dețin clădiri cu funcțiuni publice, pentru activitățile de renovare a feței urbane a imobilelor.

Prin noul ghid publicat s-au lansat șase apeluri de proiecte, cu termen limită de depunere în sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+, după cum urmează:

patru apeluri competitive, câte unul pentru orașele din fiecare județ – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara (fără cele din ITI Valea Jiului) și Timiș;

două apeluri necompetitive – unul pentru municipiile reședință de județ și celelalte municipii din Regiunea Vest (fără ITI Valea Jiului) și un apel pentru municipiile și orașele din ITI Valea Jiului.

Valoarea minimă a unui proiect va fi de 500.000 de euro, iar cea maximă de 15 milioane de euro în cazul municipiilor reședință de județ, 10 milioane de euro pentru celelalte municipii și 5 milioane de euro pentru orașe. Procentul contribuției proprii a solicitantului este de minimum 2% din valoarea totală eligibilă a investiției.

Administrațiile locale au la dispoziție trei luni pentru a pregăti proiectele, cererile de finanțare în cadrul acestor apeluri putând fi depuse în perioada 13.03.2024, ora 8:00-13.11.2024, ora 8:00.

Ghidul de finanțare pentru Intervenția regională 7.1A – Revitalizare și regenerare urbană, inclusiv anexele acestuia, pot fi consultate pe site-ul PR Vest, aici.

Citeste mai mult

Fonduri europene

Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, la Peciu Nou, cu finanțare prin PNRR

Publicat

pe

Comunicat de presă privind începerea proiectului cu titlul

”CONSTRUIREA DE STATII DE REINCARCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE IN COMUNA PECIU NOU, JUDETUL TIMIS”

 Finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ – COMPONENTA C10 – FONDUL LOCAL – Investiția I.1.3 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice

  1. Numele beneficiarului: COMUNA PECIU NOU
  2. Obiectivele proiectului este realizarea a 4 stații de reîncărcare mașini electrice.
  3. Valoarea totala a proiectului este 801,30 lei, din care finanțarea nerambursabila este 585.801,30 lei
  4. Data începerii proiectului este 02.2023
  5. Data finalizării proiectului este 02.2025
  6. Codul proiectului C10-I1.3-249

Contact: DRAGAN GABRIEL RAZVAN – Primar, tel/fax +40256414500 / +40256414826, e-mail: contact@primariapeciunou.ro

 „Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

https://mfe.gov.ro/pnrr/                           https://www.facebook.com/PNRROficial/ .

Citeste mai mult

Fonduri europene

Piste de biciclete în comuna Peciu Nou, cu finanțare prin PNRR

Publicat

pe

Comunicat de presă privind începerea proiectului cu titlul „Realizare piste de biciclete in comuna Peciu Nou, județul Timiș”

Finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ – COMPONENTA C10 – FONDUL LOCAL – Investiția I.1.4 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan

  1. Numele beneficiarului: COMUNA PECIU NOU
  2. Obiectivele proiectului este realizarea infrastructurii pentru biciclete pe un traseu cu lungimea totală de 6,48 km (cate 3,24 km pe fiecare parte a străzii), situat pe teritoriul administrativ al comunei Peciu Nou, in intravilanul localității Peciu Nou si a 2 stații de reîncărcare mașini electrice.
  3. Valoarea totala a proiectului este 190.896,86 lei, din care finanțarea nerambursabila este 2.190.896,86 lei
  4. Data începerii proiectului este 12.2022
  5. Data finalizării proiectului este 06.2024
  6. Codul proiectului C10-I1.4-417

Contact: DRAGAN GABRIEL RAZVAN – Primar, tel/fax +40256414500 / +40256414826, e-mail: contact@primariapeciunou.ro

 „Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

https://mfe.gov.ro/pnrr/                           https://www.facebook.com/PNRROficial/ .

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite