Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Investiții în cartierul Plopi din Timișoara

Publicat

pe

În anul care s-a încheiat, Primăria Municipiului Timișoara, prin managerii de cartier, a derulat numeroase activități în toate zonele orașului, atât pe baza sesizărilor și solicitărilor cetățenilor, cât și pentru remedierea problemelor constatate la ieșirile în teren ale echipelor municipalității.

Cartierul Plopi este unul dintre cartierele Timișoarei în care au fost realizate mai multe obiective importante pentru comunitate.

Astfel, au fost reabilitate arterele principale care deservesc întregul cartier, respectiv str. Albăstrelelor și str. Canal Bega. În urma lucrărilor, aproximativ 2 kilometri de drum au un nou covor asfaltic.

A fost demarată acțiunea de înlocuire a corpurilor de iluminat defecte, campanie care se află în desfășurare. O altă acțiune începută care se află în derulare vizează punerea în siguranță a degradărilor din carosabil, în întregul cartier.

În 2023, cu sprijinul Casei de Cultură și al comunității, a fost sărbătorită Ziua Cartierului, în cadrul programului „Străzi pentru Comunitate”. Acțiunea a prilejuit întâlnirea a sute de locuitori din zonă, care s-au bucurat de muzică, teatru, dans și voie bună.

Pentru a crește calitatea actului didactic, a fost reabilitat laboratorul de chimie din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 4. Tot în domeniul sprijinului acordat educației, s-a reabilitat termic Grădinița PP5. La această unitate a fost schimbată tâmplăria veche cu tâmplărie PVC cu geam termoizolant. Tot aici a fost modernizat locul de joacă al copiilor de la grădiniță.

De-a lungul anului, în mod constant, au fost derulate campanii de eliminare a rampelor de gunoi clandestine și de ecologizare a spațiilor publice din cartier. În vederea încurajării locuitorilor pentru a păstra cartierul curat, pentru prima dată în istoria cartierului, au fost montate coșuri ecologice stradale. Au fost aranjate și spațiile verzi, fiind defrișată vegetația uscată.

Acest proiect de investiție face parte din programul de bugetare participativă și se află în faza de întocmire a documentației.

Administrație

Direcția de Evidență a Persoanelor din Timișoara și-a modificat programul pentru perioada 1- 4 mai

Publicat

pe

În zilele libere din perioada 1 – 4 mai 2025, la Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara va funcționa Biroul înregistrări decese, conform următorului program de lucru cu publicul:

  • Joi, 1 mai: închis
  • Vineri, 2 mai: 9:00 – 12:00
  • Sâmbătă, 3 mai: 9:00 – 12:00
  • Duminică, 4 mai: închis

Pentru înregistrarea unui deces, documentele necesare pot fi depuse la orice primărie, care va transmite dosarul electronic ofițerului de stare civilă competent să înregistreze decesul.

După înregistrarea decesului, certificatul de deces va fi înmânat de către ofițerul de stare civilă de la primăria la care au fost depuse documentele.

Citeste mai mult

Administrație

Conacul de la Banloc – pol cultural și turistic de interes național

Publicat

pe

Conacul din localitatea timișeană Banloc, care s-a aflat în proprietatea Reginei Elisabeta fiica Regelui Ferdinand și a Reginei Maria va fi transformat în centrul cultural, turistic și educational.

Proiectul de hotărâre privind preluarea în administrare a Ansamblului Conacului Banloc a fost votat marți de către consilierii județeni în cadrul unui plen extraordinar al Consiliului Județean Timiș.

Contractul dintre administrația județeană și Mitropolia Banatului prevede posibilitatea dezvoltării unor construcții noi, cu rol cultural, turistic și educațional. Pe tot parcursul intervențiilor de protejare și revitalizare a monumentului istoric se va respecta caracterul arhitectural al ansamblului.

„Ne dorim mai mult decât simpla conservare a monumentului. Avem baza juridică, cadrul administrativ și deschiderea partenerului – Mitropolia – pentru ca Banlocul să devină un reper cultural și turistic al județului. Potențialul acestei investiții este unul uriaș”, a declarat președintele CJ Timiș, Alfred Simonis.

Contractul de administrare este încheiat pe o perioadă de 25 de ani și permite atât atragerea de fonduri europene cât și stabilirea de parteneriate.

Primii 5 ani sunt dedicați pregătirii și demarării investițiilor, urmând ca, în următoarele două decenii, Conacul Banloc să funcționeze ca un pol regional cultural și turistic.

Castelul de la Banloc a fost construit în anul 1793 de către contele Lázár Karátsonyi, iar în anul 1935, domeniul inclusiv castelul şi parcul a fost cumpărat de Regina Elisabeta a Greciei, sora Regelui Carol al II-lea al României care a locuit aici până în anul 1947 când a plecat în exil.

În perioada 1950-1956 în castel a funcţionat Gospodăria Agricolă de Stat, între 1956 şi 1958 – Ocolul Silvic, între 1958 şi 1964 – casă de bătrâni, între 1966 şi 1985 – orfelinat, iar între 1983 şi 1991 – Şcoală cu clasele I-X.

În 1991, castelul a fost avariat în urma unui cutremur.

Citeste mai mult

Administrație

PROGRAMUL Direcției de Evidență a Persoanelor din Timișoara, în perioada Sărbătorilor Pascale

Publicat

pe

În perioada 18 – 21 aprilie 2025, programul de lucru cu publicul la Direcția de Evidență a Persoanelor va fi modificat.

În această perioadă, va funcționa doar Biroul pentru înregistrarea deceselor, conform următorului program:

Vineri, 18 aprilie 2025: închis

Sâmbătă, 19 aprilie 2025: 9:00 – 13:00

Duminică, 20 aprilie 2025: închis

Luni, 21 aprilie 2025: 9:00 – 13:00

Reamintim că pentru înregistrarea unui deces, documentele necesare pot fi depuse la orice primărie, care va transmite dosarul electronic ofițerului de stare civilă competent să înregistreze decesul.

După înregistrarea decesului, certificatul de deces va fi înmânat de către ofițerul de stare civilă de la primăria la care au fost depuse documentele.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite