Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Mobilizare la graniţa de sud-vest a României, din cauza refugiaților

Publicat

pe

Ministerul de Interne a aprobat măsuri suplimentare de siguranţă în zona frontierei de sud-vest, în urma încercărilor tot mai frecvente din partea refugiaților de a traversa granița Serbiei cu România.

 

Patrulele la graniţă se vor intensifica, iar frontiera va fi supravegheată cu ajutorul elicopterului şi pe timpul nopţii. În luna august s-au intensificat încercările de trecere frauduloasă a frontierei.

 

Zilele trecute, doi sirieni au fost prinși, în timp ce încercau să intre ilegal în România, prin Vama Bechet, ascunși într-un camion. Oamenii legii au reuşit să îi depisteze cu ajutorul unor aparate care detectează bătăile inimii.

 

Joi, 12 refugiaţi sirieni, printre ei şi cinci copii, au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară şi să treacă în Ungaria. Toţi cei 12 adulţi erau înghesuiţi într-un autoturism condus de un cetăţean bulgar. Toţi cei cinci copii erau ascunşi în portbagajul maşinii. Fugarii le-au spus anchetatorilor că voiau să ajungă în vestul Europei şi că îi plătiseră şoferului câte cinci sute de euro pentru a-i trece ilegal în Ungaria.

 

Sirienii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, iar bulgarul, pentru trafic de migranţi.

 

Cu toate acestea, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrari, în primele şase luni, 450 de persoane au cerut azil în România, cu 40% mai puţine faţă de anul trecut.

 

„Începând de azi-noapte, în vederea creşterii gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara acţionează în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie, în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă.

 

În această perioadă, efectivele care îşi desfăşoară în mod curent activitatea în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din poliţişti de frontieră de la sediul I.T.P.F. Timişoara, jandarmi şi poliţişti, care acţionează zilnic la frontiera verde. Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi acţionează în sistem integrat, numărul acestora putând fi suplimentat în funcţie de situaţia operativă.

 

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

 

Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu.

 

Astfel de acţiuni de cooperare interinstituţională s-au mai desfăşurat şi în alte zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române, la frontierele de nord şi de sud, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului”, scrie DIGI24.ro.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

ANCHETĂ. Rețea de traficanți de droguri destructurată, la Timișoara

Publicat

pe

Nu mai puțin de 16 persoane sunt suspecte că ar fi deținut și comercializat droguri de risc, de mare risc și substanțe psihoactive, printre care canabis, 3 – CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, cocaină, fiind identificate 37 de tranzacţii.

IGPR a anunţat că marţi, în judeţul Timiş, au început 24 de percheziţii, într-un dosar de trafic de droguri.

„Astăzi, 21 mai, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, pun în aplicare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul  Timiş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie”, a anunţat IGPR.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2022 şi până în prezent,  16 persoane ar fi deţinut şi comercializat, în mod repetat, canabis, 3 – CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, cocaină, MDMA, MDMB-4en Pinaca, MDMB – Inaca, ADB-Butinaca (droguri de risc, mare risc şi substanţe psihoactive), către consumatori din judeţul Timiş, pe parcursul investigaţiilor fiind documentate 37 de asemenea tranzacţii.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acţiunea se realizează cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timişoara.

Foto: IGPR

Citeste mai mult

Locale

Medicamentele expirate pot fi predate la Spitalul Clinic CF din Timișoara

Publicat

pe

Medicamentele expirate pot fi predate la punctul de colectare a medicamentelor de la populaţie, deschis, recent, la Spitalul Clinic CF din Timişoara.

Aici sunt colectate medicamente cu termenul de valabilitate depăşit, medicamente care nu mai sunt utilizate, reziduuri de medicamente, medicamente cu recipiente deteriorate, medicamente retrase de pe piaţă.

Medicii atrag atenţia că medicamentele aruncate necorespunzător sunt un adevărat pericol, întrucât pot contamina sursele de apă şi pot afecta sănătatea.

„Deşeurile de medicamente aruncate necorespunzător pot contamina sursele de apă şi afecta sănătatea noastră. Poluarea mediului este o problemă serioasă şi, de aceea, eliminarea corectă a medicamentelor este esenţială”, a transmis dr. Veronica Popa, medic primar epidemiologie la Spitalul Clinic CF Timişoara.

Spaţiul de colectare special amenajat se găseşte în curtea spitalului, unde se pot depune aceste deşeuri în mod controlat.

Colectarea deşeurilor de medicamente se face marţea şi joia, între orele 10:00 – 12:00.

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE! Bărbat bătut și tâlhărit într-o stație de tramvai din Timișoara

Publicat

pe

Doi bărbați au fost reținuți după ce au fost bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, aceștia atacând o persoană întro stație de tramvai și furând0i portofelul.

Zilele trecute, polițiștii timișoreni au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 59 de ani, cu privire la faptul că, în jurul orei 23:20, în timp ce se afla într-o stație de transport public de persoane din Timișoara, doi necunoscuți l-ar fi lovit în repetate rânduri, iar ulterior i-ar fi sustras portofelul din buzunar, în care se afla suma de aproximativ 5.000 de lei și acte personale, după care persoanele au fugit într-o direcție necunoscută.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, stabilind că cele sesizate se confirmă, iar în urma investigațiilor efectuate, au reușit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv 2 bărbați, în vârstă de 38 și de 48 ani.

În urma administrării probatoriului în cauză, cei 2 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestora.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite