Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Peste 1.100 de locuri de parcare de pe domeniul public eliberate, la Timișoara. Erau ocupate de mașini abandonate

Publicat

pe

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Ridicări și Eliberare Domeniu Public au anunțat că anul acesta au fost înregistrate 1.461 de sesizări de la cetățeni, dar și din oficiu ale polițiștilor locali care patrulează în teren, sesizări care au vizat un număr de 1.954 autovehicule care se aflau în diverse stadii de degradare, ocupând locurile de parcare amenajate între blocuri, pe străzi din zone de case, parcări ale unor societăți comerciale sau lăsate în paragină pe spațiile verzi.

În urma verificărilor efectuate în teren, 524 dintre aceste autovehicule nu se încadrau în această categorie, având taxele plătite la zi.

De asemenea, 1.159 de autovehicule au fost ridicate, fie de către societatea Timpark, fie de către proprietari, care urmare a demersurilor, respectiv a somațiilor aplicate de polițiștii locali.

Totodată, în jur de 400 de autovehicule sunt în diferite stadii ale procedurii, fie de somare, fie de declarare a abandonului ori de emitere a dispozițiilor de trecere în proprietatea unității administrativ-teritoriale.

Potrivit Legii 421/2002, pentru a fi considerat abandonat un autovehicul trebuie să se afle în același loc de cel puţin 6 luni.

Cetățenii care doresc să facă sesizări pe această linie, pot apela la numerele de telefon ale Poliției Locale 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe adresa de email contact@politialoctm.ro.

Verificările pe această linie continuă și în perioada următoare.

Locale

La „Picnic în Pusta Banatului”, cu vaporetto

Publicat

pe

Duminică, 22 septembrie, Compania de Transport Public Ti mișoara va ofero o experiență specială, printr-o călătorie cu vaporașul pentru un picnic în natură, organizat de Primăria Otelec.

Îmbarcarea va avea loc la stația Catedrala Mitropolitană, începând cu ora 8:00, iar vaporașul va porni la ora 8:30.

„Te așteaptă o călătorie relaxantă pe Bega, către un picnic în inima naturii alături de familie și prieteni. Returul din Otelec este programat la ora 17:00, cu plecare de la pontonul Otelec“, anunță organizatorii.

𝑁𝑢𝑚𝑎̆𝑟𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑟𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑙𝑖𝑚𝑖𝑡𝑎𝑡 𝑙𝑎 45.

Informații și rezervări la nr. 0740 318 101, între orele 08:00 – 16:00.

𝐓𝐚𝐫𝐢𝐟𝐞 bilete tur-retur:
• Adulți: 50 lei
• Copii (7-14 ani): 20 lei
• Copii sub 7 ani: gratuit

Citeste mai mult

Locale

Campania de dezinsecție împotriva țânțarilor, prelungită la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara prelungește campania de dezinsecție împotriva țânțarilor până la data de 30 septembrie.

Pentru a asigura eficiența maximă a tratamentelor terestre, intervențile vor avea loc între orele între orele 22:00 – 06:00.

Pe lângă aliniamentele stradale, dezinsecția va viza atât parcurile, locurile de joacă, cât și bălțile și perdeaua forestieră.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Cetățenii sunt rugați să evite utilajele de stropire, iar crescătorii de albine să mute stupii în afara ariei de acoperire.

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE. Trafic restricționat pe A1 din cauza unui accident

Publicat

pe

Un accident s-a produs duminică dimineața, pe A1, km 531, Arad, sensul de mers Timişoara – Arad, cu două autoturisme implicate.

În urma impactului, unul dintre autoturisme a ieșit în afara părții carosabile.

Conform DRDP Timișoara, se circulă pe banda 2 până în jurul orei 12.00.

Foto: DRPD Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite