Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Pregătiri pentru ziua de 1 noiembrie. Cum și unde se vor vinde flori

Publicat

pe

Solicitanții care doresc să desfășoare activități de comerț stradal cu produse pentru comemorările de 1 noiembrie pot depune cereri între 21 și 24 octombrie, la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, camera 12, ghișeele 8-9.

Actele necesare sunt:

Cerere tip (se obține de la ghișeu);

Copie act de identitate sau copie act firmă (CUI și certificat constatator obținut de la ORC cu activități desfășurate în afara sediului social sau la beneficiari).

Costurile pentru ocuparea domeniului public sunt:

Taxa de autorizare – 83 de lei;

Cost imprimat – 7 lei;

Taxa ocupare domeniu public – 2 lei/mp/zi.

Taxele se plătesc la momentul depunerii cererilor și nu se returnează. Acestea se aplică pentru perioada 30.10.2024 – 1.11.2024. Fiecare solicitant (persoană fizică sau juridică) primește o singură locație, cu o suprafață de 2 mp.

Locațiile disponibile sunt trotuarele din fața cimitirelor din Timișoara, respectiv:

Cimitir Calea Buziașului;

Cimitir Stuparilor;

Cimitir Calea Lipovei;

Cimitir str. Ovidiu Balea;

Cimitir Fabric/ str. Mătăsarilor;

Cimitir Ghiroda/ str. Cometei

Comercianții au obligația de a avea la ei următoarele documente:

Avizul pentru activitățile de comerț stradal;

Dovada achitării taxei de ocupare domeniu public, în original;

Actul de identitate.

Vânzătorii trebuie să mențină curățenia în zona de activitate, altfel riscă retragerea avizului. Cedarea amplasamentului către altcineva este sancționată și duce la retragerea avizului.

Locale

AfiOM dă aripi viitorului

Publicat

pe

Fiecare dintre noi avem un copil, un adolescent sau un tânăr pe lângă noi. Și le dorim tot binele din lume. Din când în când, însă, ne gândim dacă sunt suficient de pregătiți pentru lumea în care vor păși singuri.

Acest gând ne-a generat și nouă ideea că putem să facem ceva pentru a îi ajuta să se aștepte la unele dintre provocările vieții, să fie ajutați să le depășească cu zâmbetul pe buze și cu certitudinea că fiecare provocare îi ajută să se dezvolte, să fie mai buni. Și asta nu e tot, vor fi alături și de prietenii lor și se vor ajuta unii pe alții să fie mai buni.

Cum vor reuși asta?

Prin AfiOM. https://afiom.ro/proiect-afiom

Ce e AfiOM? E un proiect social cu și pentru tineri, o speranță în viitorul timișorean. AfiOM va avea în Timișoara, pe strada Siemens nr. 8, pe o suprafață de 5.000 mp o clădire modernă care va include o sală de sport GRATUITĂ pentru tineri, un etaj modular pentru ei, o grădiniță cu 25% locuri sociale și un cămin pentru mămici adolescente care vor fi educate, sprijinite și reintegrate în societate.

Pentru ca acest vis să se împlinească avem nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare, care știu că orice gest mic are putere mare. www.afiom.ro/doneaza

Citeste mai mult

Locale

Conflict „lacrimogen“ în trafic, în zona Punctelor Cardinale din Timișoara

Publicat

pe

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de duminică, în jurul orei 15.00, la un scandal izbucnit în trafic, în zona Punctelor Cardinale.

Polițiștii locali au observat că are loc un conflict între mai mulți participanți la trafic, iar la apariția patrulei, persoanele în cauză au încetat, dar, pentru că acuzau stări de rău, a fost solicitat un echipaj SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei în cauză au fost identificați în persoana lui F.D.I., de 27 de ani, din Reșița, F.S.F., de aceeași vârstă, tot din Reșița, și U.P.D.V., de 18 ani, din localitatea Giroc, Timiș. Acesta din urmă a fost transportat la spital deoarece acuza dureri de gât. Tot asupra acestuia a fost găsit și un spray iritant-lacrimogen pe care a declarat că l-a folosit pentru a se apăra. Cei în cauză au fost sancționați cu câte 1.000 de lei, conform Legii 61/1991 pentru provocare și participare la scandal și au fost predați Secției 1 Poliție pentru continuarea cercetărilor.

Foto: Poliția locală

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE! Mașinile parcate neregulamentar sunt ridicate

Publicat

pe

De la începutul anului și până în prezent, au fost ridicate de polițiștii locali un număr de 1.458 de autovehicule din zone precum străzile special amenajate pentru pietoni din centrul orașului, din zonele în care se blochează intrarea în curți, parcări, de pe trotuare, din intersecții, unde se obstrucționează vizibilitatea celorlalți participanți la trafic, de pe pistele de biciclete și spații verzi, de pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, din apropierea căilor de rulare a tramvaielor, unde se blochează circulația mijloacelor de transport în comun, ori din zone în care se află obiective de interes precum spitale, unități medicale etc.

Potrivit OUG 195/2002, astfel de fapte sunt sancționate cu amenzi între 660 și 825 lei și trei puncte penalizare la permis, iar potrivit HCL 117/2024, sancțiunile sunt între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Încălcarea în mod flagrant a legislației prin blocarea circulației altor mijloace de deplasare sau a pietonilor poate atrage după sine, pe lângă sancțiuni, și ridicarea autovehiculelor, cu sprijinul societății Timpark.

Polițiștii locali acționează permanent pe această linie cu atât mai mult cu cât un număr semnificativ de timișoreni reclamă tocmai aceste aspecte și atrage, din nou, atenția conducătorilor auto să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile de verificarea a modului în care se respectă legislația pe linie de oprire și staționare a autovehiculelor în zonele în care acest lucru este interzis, luând măsurile legale de sancționare și chiar ridicare a acestora, acolo unde se încalcă flagrant prevederile actelor normative în vigoare.

Foto: Poliția locală

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite