Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Timișorenii care nu cosesc ambrozia, arși la buzunare

Publicat

pe

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au verificat în ultimele luni terenurile neîntreținute de pe raza orașului, unde s-a constatat neîngrijirea, necosirea vegetației și prezența ambroziei, știut fiind faptul că în această perioadă se resimt efectele acestei plante care provoacă alergii unei părți a populației.

Astfel, în ultima perioadă au fost efectuate 232 de verificări în cazul a 106 terenuri identificate în situația menționată, unele terenuri fiind verificate de mai multe ori. S-au urmat procedurile de identificare a proprietarilor, iar la reverificarea unora din terenuri s-a constatat că un număr de 39 de proprietari s-au conformat somațiilor aplicate de polițiștii locali, cosind terenurile, iar 67 de proprietari de terenuri nu s-au conformat, luându-se măsura amendării.

Cuantumul sancțiunilor aplicate se ridică la 107.500 lei. Poliția Locală va continua acțiunile pe această linie, atrăgând totodată atenția proprietarilor de terenuri să le întrețină în condiții salubre, să le cosească de vegetație pentru a evita îmbolnăvirea cetățenilor sensibili la plantele alergene și nu în ultimul rând sancționarea cu amenzi de până la 2500 lei.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

ANCHETĂ. Rețea de traficanți de droguri destructurată, la Timișoara

Publicat

pe

Nu mai puțin de 16 persoane sunt suspecte că ar fi deținut și comercializat droguri de risc, de mare risc și substanțe psihoactive, printre care canabis, 3 – CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, cocaină, fiind identificate 37 de tranzacţii.

IGPR a anunţat că marţi, în judeţul Timiş, au început 24 de percheziţii, într-un dosar de trafic de droguri.

„Astăzi, 21 mai, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, pun în aplicare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul  Timiş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie”, a anunţat IGPR.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2022 şi până în prezent,  16 persoane ar fi deţinut şi comercializat, în mod repetat, canabis, 3 – CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, cocaină, MDMA, MDMB-4en Pinaca, MDMB – Inaca, ADB-Butinaca (droguri de risc, mare risc şi substanţe psihoactive), către consumatori din judeţul Timiş, pe parcursul investigaţiilor fiind documentate 37 de asemenea tranzacţii.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acţiunea se realizează cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timişoara.

Foto: IGPR

Citeste mai mult

Locale

Medicamentele expirate pot fi predate la Spitalul Clinic CF din Timișoara

Publicat

pe

Medicamentele expirate pot fi predate la punctul de colectare a medicamentelor de la populaţie, deschis, recent, la Spitalul Clinic CF din Timişoara.

Aici sunt colectate medicamente cu termenul de valabilitate depăşit, medicamente care nu mai sunt utilizate, reziduuri de medicamente, medicamente cu recipiente deteriorate, medicamente retrase de pe piaţă.

Medicii atrag atenţia că medicamentele aruncate necorespunzător sunt un adevărat pericol, întrucât pot contamina sursele de apă şi pot afecta sănătatea.

„Deşeurile de medicamente aruncate necorespunzător pot contamina sursele de apă şi afecta sănătatea noastră. Poluarea mediului este o problemă serioasă şi, de aceea, eliminarea corectă a medicamentelor este esenţială”, a transmis dr. Veronica Popa, medic primar epidemiologie la Spitalul Clinic CF Timişoara.

Spaţiul de colectare special amenajat se găseşte în curtea spitalului, unde se pot depune aceste deşeuri în mod controlat.

Colectarea deşeurilor de medicamente se face marţea şi joia, între orele 10:00 – 12:00.

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE! Bărbat bătut și tâlhărit într-o stație de tramvai din Timișoara

Publicat

pe

Doi bărbați au fost reținuți după ce au fost bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, aceștia atacând o persoană întro stație de tramvai și furând0i portofelul.

Zilele trecute, polițiștii timișoreni au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 59 de ani, cu privire la faptul că, în jurul orei 23:20, în timp ce se afla într-o stație de transport public de persoane din Timișoara, doi necunoscuți l-ar fi lovit în repetate rânduri, iar ulterior i-ar fi sustras portofelul din buzunar, în care se afla suma de aproximativ 5.000 de lei și acte personale, după care persoanele au fugit într-o direcție necunoscută.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, stabilind că cele sesizate se confirmă, iar în urma investigațiilor efectuate, au reușit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv 2 bărbați, în vârstă de 38 și de 48 ani.

În urma administrării probatoriului în cauză, cei 2 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestora.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite