Cancerul a făcut multe victime în ultimii zeci de ani, aşa că oamenii încearcă să găsească modalităţi prin care să fie protejaţi. Chiar dacă nu poţi să faci nimic să-ţi îmbunătăţeşti genele, există alţi factori cauzatori de cancer pe care, însă, îi poţi controla. Cea mai bună modalitate de a ţine departe orice formă de cancer este combinaţia dietă sănătoasă şi mişcare. Şi apropo de alimentaţie: există o anume plantă care poate vindeca până la cinci forme de cancer.
Localizată în Himalaya, planta poate ajuta oamenii să-şi îmbunătăţească în diverse moduri starea de sănătate. Nu mulţi oameni au auzit despre ea însă lucrurile se vor schimba, cu siguranţă, după ce vor afla despre beneficiile oferite de această plantă. Nu doar că previne cinci tipuri de cancer, însă conţine mulţi nutrienţi şi antioxidanţi ce vindecă multe alte boli.
Planta de care vorbim se numeşte Moringa şi creşte în Himalaya, Pakistan, Afganistan, India şi Bangladesh. În medicină sunt folosite toate componentele sale, de la seminţe, flori, rădăcini, frunze până la coajă. Moringa poate fi de folos în următoarele afecţiuni: anemie, artrite, astm, cancer, constipaţie, diabet, diaree, boli ale gingiilor, dureri de cap, probleme ale inimii, hipertensiune, boli autoimune, infecţii, spasme intestinale, dureri ale încheieturilor, pietre la rinichi, reducerea umflăturilor, dureri la stomac, probleme cu tiroidă şi ulcere.
Formele de cancer pe care Moringa le vindecă sunt: cancerul la ficat, la plămâni, ovarian, pancreatic şi melanom. Frunzele plantei conţin antioxidanţi care protejează celulele afectate deja să fie distruse. În plus, Moringa conţine multe minerale, proteine şi vitamine.
În afara utilizării în scopuri terapeutice, planta este folosită şi în lubrifierea maşinilor, în industria cosmetică, în bucătărie sau ca fertilizator.
Moringa are de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele, de 4 ori mai multă vitamina A decât morcovii şi 4 ori mai mult calciu decât laptele. În plus, are de 3 ori mai mult potasiu decât bananele, de 3 ori mai multă vitamina E decât migdalele şi de 3 ori mai mult fier decât spanacul.
De asemenea, în substanţele pe care le secretă planta au fost identificaţi aproape 100 de nutrienţi şi 46 de antioxidanţi dar şi componente anti-inflamatorii.