De sărbători, cei mai mulți dintre noi gustă un pahar de vin, un cocktail sau o bere, apoi încă unul, iar de aici până la o stare de mahmureală nu mai este decât un mic pas. Totuși, ce faci ca să scapi de amețeală cât mai repede?
Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a ține mahmureala la distanță este să te hidratezi bine (cu apă, în principiu) și să mănânci la fel de bine, atunci când consumi alcool. Dacă totuși ai făcut ce ai făcut și te-ai amețit, încearcă aceste remedii naturale, care te ajută să scoți aburii alcoolului din cap și din organism.
Bananele
Pentru că consumul de alcool în exces duc la pierderea potasiului din organism, bananele vor contribui la refacerea rezervei din corp. Deci, lângă sticla de bere sau vin, ai grijă să ai și o banană.
Ghimbirul
Acest remediu te ajută să scapi mai ales de senzația de greață asociată beției. Ai grijă, însă, berea cu ghimbir nu va face mari minuni. Tot mai bun este un ceai. Răzuiește 2-3 centimetri de rădăcină și pune la fiert în 500 ml de apă. Lasă să fiarbă 10 minute, apoi ia de pe foc, strecoară și bea cald sau rece. Ai grijă, căci ceaiul va fi destul de concentrat și de iute. Pentru un gust mai plăcut, poți să combini cu suc de lămâie și cu o linguriță de miere.
Zeama de varză
În general, după nuntă, pentru a alunga mahmureala, familia mirilor pregătește așa numita ciorbă de potroace – o ciorbă foarte acră. Pentru că după sărbători, cu o grămadă de preparate în frigider, nimeni nu se mai gândește la mâncare, zeama de varză acră este la fel de eficientă în tratarea mahmurelii. Bea câte un pahar din oră în oră, până te simți în stare să mergi într-un picior pe o linie dreaptă.
Ceaiul verde
Oricine a fost măcar o dată mahmur știe că amețeala de după consumul de alcool vine întotdeauna însoțită de migrene. Dacă vrei să scapi de această stare păcătoasă, bea ceai verde, bogat în antioxidanți. Folosește câte o linguriță de plantă la fiecare 200 ml de apă. Prepară o infuzie cu apă clocotită și bea cât timp este încă fierbinte.
Laptele și carnea de curcan
Este important să mănânci după ce ai consumat alcool, deoarece alimentele contribuie la metabolizarea rapidă a alcoolului. Aceste produse de origine animală funcționează ca un tampon gastric împotriva acidității produse de alcool. Carnea de pui, de curcan, ouăle și derivatele din lapte sunt bogate în cisteină, aminoacid mai puţin cunoscut care „taie” din toxicitatea alcoolului.
Sursa: clickpentrufemei.ro