Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Doi puştani, prinşi la furat într-un centru comercial

Publicat

pe

Doi tineri, de 14 și 18 ani, sunt cercetați de poliţişti, după ce ar fi fost surprinși de agenţii de pază a unui centru comercial în timp ce sustrăgeau bunuri. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt.

În 5 februarie, cei în cauză au fost reţinuți de agenţii de pază ai unui centru comercial, după ce ar fi trecut de casa de marcat având asupra lor mai multe articole vestimentare, a căror valoare nu a fost achitată.

În  cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar prejudiciul în valoare de aproape 350 de lei a fost recuperat de polițiști, bunurile fiind predate reprezentanţilor societăţii comerciale.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

INDIGNARE. Patronatul HO-RE Timișoara reclamă un an de tărăgănări și promisiuni fără acoperire pentru Regiunea Gastronomică Europeană Banat

Publicat

pe

Patronatul HO-RE Timișoara și-a exprimat indignarea față de tergeversarea fără motiv a proiectului Regiunea Gastronomică Europeană Banat, care ar duce la dezvoltarea economică și turistică a județului Timiș, implicit la dezvoltarea afacerilor în zonă.

Redăm intergral scrisoarea semnată de Corina Macri, președintele Patronatului HO-RE Timișoara:

PATRONATUL HO-RE (HOTELURI ȘI RESTAURANTE) TIMIȘOARA, având sediul social în Mun. Timișoara, str. Romulus nr. 12, județul Timiș, C.I.F. 42672449, Nr. Inregistrare in Registrul Org. patronale 2/06.06.2019, Înființat prin Hotărârea 5752/24.04.2019 a Judecătoriei Timișoara, membru al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România, membru al confederației CNIPMMR, membru al APD Timiș, membru al OMD Timișoara, reprezentat prin Doamna Corina Macri, Președinte

susține interesele principalilor antreprenori din industria ospitalității locale timișene. Cifra de afaceri derulată de membrii acestei organizații reprezintă 75% din cifra de afaceri a industriei HoReCa timișorene în date statistice, bilanțuri fiscale și număr de angajați. Conform legilor dialogului social, suntem reprezentativi la nivel local, prin contribuția noastră la impozitele și taxele locale. Conform datelor furnizate din statistica ITM, avem peste 1.500 angajați, la 31.12.2023.

Ca urmare a implicării noastre active în susținerea Capitalei Culturale Europene prin proiectul de gastronomie culturală Culinaria Banatica, am văzut potențialul de dezvoltare existent în regiune și, de aceea, am contactat Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT) pentru depunerea candidaturii regiunii Banat, ca viitoare regiune gastronomică europeană.

Am primit un răspuns favorabil și încurajator pentru a participa la selecția/competiția pentru câștigarea acestui titlu pentru anul 2026.

De aceea am inițiat, în 12.06.2023, propunerea unui parteneriat strategic cu Consiliul Județean Timiș, prin persoana domnului președinte Alin Nica, în calitate de autoritate publică în parteneriat public-privat cu Ho-Re Tim, în vederea susținerii acestei candidaturi pentru anul 2026. Discuția a fost inițiată printr-o corespondență pe email, în urma agreerii verbale a demarării proiectului.

Din păcate, din varii motive care ne scapă, dar nu au depins de noi, nu am primit niciun răspuns ferm și oficial din partea CJT și nici proiectul nu a fost prezentat și discutat în ședințele Consiliului Județean. De aceea, am ratat termenul de depunere a candidaturii noastre pentru anul 2026.

Am aflat la începutul lunii octombrie 2023 că proiectul nostru nu era cunoscut de către partenerii locali și consilierii județeni care ar fi trebuit să evalueze importanța acestui proiect pentru Banat. Un proiect care se putea bucura de o largă susținere locală și putea mobiliza actorii regionali interesați era ținut la sertar și trecut sub tăcere.

Ne-am prezentat scrisoarea de intenție privind parteneriatul public-privat consilierului județean Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni social-democrați, pentru a obține un consens politic mai larg în jurul acestui proiect care merita susținut de toate forțele politice din regiune. Domnul Iovescu a înțeles potențialul de dezvoltare presupus de acest angajament și ne-a susținut oficial, real, prin adresa 30989 din 23.10.2023, în plenul CJT, unde proiectul a fost apreciat și avizat favorabil.

În același timp, am deschis dialogul și cu Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, care a fost de acord să intre in parteneriatul nostru pentru susținerea candidaturii noastre comune pentru ca Banatul să devină regiune gastronomică europeană în 2027.

În urma acestor demersuri, am primit o invitație scrisă pentru o primă întâlnire de lucru în 01.11.2023, dar aceasta s-a tot amânat până în ianuarie 2024, când am reușit o primă întâlnire cu domnul Alexandru Preoteasa, vicepreședinte CJT și o echipă desemnată pentru discuții despre ceea ce implică ”Banat, Regiune Gastronomică Europeană 2027”. La cererea partenerilor, s-a hotărât și implicarea APD Timiș în acest proiect, ca organizație de promovare și dezvoltare turistică reprezentativă, din partea CJT.

Au început discuții interminabile, sterile și repetitive despre condițiile de înscriere in competiție care continuă fără o finalitate clară din iunie 2023.

Menționez că pe fondul acestui dezinteres și al lipsei de comunicare în beneficiul comunității bănățene, colegii noștri ospitalieri din județul Harghita au depus deja cererea și acum trebuie să concurăm cu ei pentru anul 2027, ceea ce denotă o gravă lipsă de responsabilitate pentru dezvoltarea Banatului – reflectată în tărăgănarea nejustificată a demarării acestui proiect de larg interes ce ar putea avea beneficii majore atât pentru imaginea și reputația națională și internațională a regiunii, cât și pentru dezvoltarea mediului de afaceri local.

În timp ce făcea ping-pong cu propunerea noastră de parteneriatului (uite parteneriatul, uite că nu e), președintele CJT a comunicat public la Food Summit-ul din noiembrie de la Timișoara demararea proiectului, a susținut importanța acestei acțiuni pe rețelele de televiziune și în presă (conform înregistrărilor și articolelor disponibile), creându-ne astfel convingerea deschiderii domniei sale către o colaborare fermă și reală.

De fapt, totul a rămas doar la nivel declarativ, fără o construcție argumentată și legală, singura explicație fiind că CJT nu are bani pentru cotizația de aderare la IGCAT. Cei 25.000 euro sunt necesari pentru deschiderea oficială a dosarului de candidatură, urmând ca ulterior să atragem alături de noi în acest proiect susținători privați din comunitatea antreprenorilor și a companiilor multinaționale care vor să se implice în dezvoltarea turistică și gastronomică a Regiunii Banat.

Din păcate, inițiativa antreprenorilor ospitalieri din Timiș a căzut pradă intereselor de circumstanță, ne-am trezit în 07.05.2024 cu confiscarea inițiativei și muncii noastre de convingere și comunicare instituțională de peste un an.

Un comunicat de presă eronat – care nu menționa Ho-Re Tim printre partenerii proiectului și răstălmăcea grav istoricul și inițiativa acestei candidaturi – a apărut în eter, cu iz clar electoral, formulat aparent în numele Consiliului Județean Timiș, pentru că realmente deși finalizarea și aprobarea conținutului scris în acest comunicat nu a ajuns în discuția consilierilor județeni, ci s-a blocat la același domn președinte, care nu mai știe ce și cu cu cine a vorbit în tot acest timp. În goana aceasta nebună după voturi fără acoperire, s-a sacrificat totul, uitându-se că un singur om nu reprezintă o organizație, un interes singular nu este al comunității, că promisiunile personale nu țin locul parteneriatului autorităților locale cu asociațiile profesionale sau cu mediul universitar.

Cum vreți să conduceți destinele unui județ dacă nu ați avut tăria și coloana vertebrală necesară asumării în fapt a unui astfel de proiect atât de important pentru continuarea promovării și dezvoltării Banatului cu care acum doriți să vă lăudați, la spartul târgului?

Regiunea noastră suferă de dezbinare și datorită lipsei de interes a autorităților, dar așa o sacrificare fără scrupule a comunității în speranța unor voturi în agonie, este inadmisibilă.

De 30 de ani, Timișul suferă de complexul izolării de puterea decizională centrală și al dezbinării mediului de afaceri local. Nu credeți că este destul?

Ne subestimați foarte tare, domnilor politicieni locali. Votantul bănățean nu este chiar așa de naiv, cum credeți dumneavoastră. Am trecut peste o pandemie cruntă, ne-ați adus în pragul unei crize profunde. Nu vrem să ne mai prefacem că ne este bine, pentru că nu ne este de niciun folos această colaborare lipsită de respect.

De aceea, suntem hotărâți să chemăm la o dezbatere publică candidații la conducerea Primăriei Timișoara și CJT, să ne prezinte strategia lor și răspunsul clar și punctual la problemele reale cu care antreprenorii ospitalieri se confruntă și de care depinde viitorul acestei regiuni.

Nu ne interează să ne implicăm partizan în campania electorală, nu ne interesază ce apare pe afișe, în filme, mesaje și postări online. Pentru noi faptele și acțiunile concrete vorbesc mult mai puternic și credibil decât vorbele și promisiunile. Administrația acestei regiuni are nevoie de mult mai multe acțiuni concrete, de soluții la problemele existente.

Degeaba avem investiții de miliarde în Aeroport, dacă nu suntem capabili să atragem companii de zbor, curse noi care să aducă la Timișoara turiști, investitori și oameni de afaceri care să contribuie la creșterea PIB-ului local.

Degeaba alocăm resurse pentru promovarea destinației turistice Timișoara, dacă cheltuim resursele pentru evenimente locale adresate timișorenilor, nu pentru atragerea de turiști.

Degeaba povestim despre trecut, dacă nu ne consolidăm prezentul și nu ne planificăm viitorul.

Cum să gândești viitorul unei comunități dacă totul se reduce la ceea ce se întâmplă azi?

Dacă nu sunteți de acord să susțineți această discuție profesională și argumentată, vom evalua corespunzător capacitatea dumneavoastră de administrare a intereselor județului Timiș în următorii 4 ani.

Dacă nu doriți să clarificați propunerile și soluțiile dumneavoastră vis-a-vis de parteneriatul dintre administrația publică și antreprenorii locali în beneficiul comunității din Banat, vom ruga partenerii din presă să vă ceară răspunsuri clare la aceste subiecte, ca să știm cu cine votăm, cine ne susține cu adevărat interesele, pe cine merită să susținem și încotro ne îndreptăm.

Cu deosebită considerație,

PATRONATUL HO-RE (HOTELURI ȘI RESTAURANTE) TIMIȘOARA

Prin D-na Corina Macri,

Președinte

Timișoara,

13.05.2024

Citeste mai mult

Administrație

AMENZI pentru operatorul de salubritate. Nu s-au respectat zilele de colectare a deșeurilor

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara lansează un nou apel către RETIM și ADID, responsabile de colectarea deșeurilor, să ia măsuri eficiente astfel încât echipele să respecte programul de colectare și să ajungă cât mai rapid în toate zonele orașului. În paralel, municipalitatea monitorizează situația generată de conflictul de muncă de la RETIM și aplică amenzi prin intermediul Poliției Locale.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în zilele de 10, 11 și 12 mai, Poliția Locală a aplicat 55 de sancțiuni contravenționale către RETIM, în valoare totală de 137.000 lei, în baza HCL393/2023.

„Nu pot să accept ca timișorenii să fie victimele unui conflict de muncă la RETIM. Sunt de două săptămâni în contact permanent cu conducerea Retim și le-am cerut să găsească soluții urgente pentru a relua colectarea gunoiului conform graficelor asumate. Amintesc că nu Primăria, ci Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri are contractul cu RETIM. Chiar dacă pârghiile Municipiului sunt limitate, ne folosim de ele cu aceste amenzi istorice pentru nerespectarea graficelor de colectare. Monitorizăm situația pe teren cu echipele Poliției Locale și mulțumim cetățenilor care ne sesizează unde RETIM nu respectă contractul”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Poliția Locală a aplicat amenzile pentru nerespectarea zilelor de colectare a deșeurilor, conform contractelor încheiate, pe străzile: Pop de Băsești, Vlădeasa, Piața Traian, Ion Mihalache, Grădinii, Norma, Cetății și Calea Aradului.

Cetățenii pot sesiza situațiile în care deșeurile nu au fost ridicate la dispeceratul Poliției Locale, la numărul 0256-246-112 și la Call Center-ul RETIM, la numărul 0374-885-692.

Citeste mai mult

Internațional

Samsung a confirmat lansarea unui ceas inteligent Galaxy Watch 7 Ultra

Publicat

pe

Se știa până acum că Samsung va lansa în această vară noi ceasuri inteligente la Paris în data de 10 iulie. Gigantul high-tech sud-coreean a ales în premieră această locație pentru că la Paris are loc Olimpiada de Vară din acest an. Dacă până acum știam că Samsung va lansa un Galaxy Watch 7 și un Galaxy Watch 7 Calssic/Pro, acum am aflat că vom primi și un Galaxy Watch 7 Ultra.

Este pentru prima dată când Samsung lansează un model “Ultra” pentru ceasurile sale inteligente, până acum am avut modele “Ultra” doar pentru cele mai bune telefoane sau tablete emblematice. Deci, sunt vești bune pentru cei care caută un nou ceas premium, un model nou high-end.

Potrivit site-ului francez PhonAndroid, compania a dezvoltat 8 versiuni beta diferite bazate pe One UI și aceast lucru reprezintă o confirmare a existenței lui Galaxy Watch 7 Ultra. Dar, Samsung ar putea sări peste modelul Pro, vehiculat anterior și am putea primi trei ceasuri noi: Galaxy Watch 7, Galaxy Watch 7 Classic și Galaxy Watch 7 Ultra.

Sunt informații că acest ceas inteligent se poate numi Galaxy Watch Ultra, deci fără numărul “7” în nume. Cele trei numere de model pentru Watch 7 Ultra au apărut deja din surse Samsung și sunt: SM-L705U, SM-L705N și SM-L705F. Aceste numere de model sunt pentru ceasurile care vor fi vândute în SUA (litera “U” din număr), Coreea de Sud (N) și pentru ceasul care va fi vândut la nivel global (F).

Inițial se părea că numele „Ultra” s-ar putea referi la modelul Galaxy Watch 7 Pro, dar se pare că nu este cazul. Samsung lucrează în prezent la o fază semnificativă de testare înainte de a lansa noul smartwatch pe piață.

Nu sunt multe detalii în acest moment despre acest ceas inteligent Galaxy Watch 7 Ultra. Acest lucru indică destul de clar intenția Samsung de a lansa o nouă variantă, probabil mult peste Samsung Galaxy Watch 6 Classic de anul trecut și peste Galaxy Watch 5 Pro din urmă cu doi ani. Ambele excelente.

Acest model premium “Ultra” va prezenta probabil hardware și materiale îmbunătățite destinate pasionaților de ceasuri dornici să plătească prețul și el premium. Sunt zvonuri că acest Galaxy Watch 7 Ultra ar putea fi o adevărată fiară în materie de rezistență, unele surse indicând o baterie masivă de aproape 600 mAh.

În același timp sunt și informații despre un Galaxy Watch 7 FE. Acest model Fan Edition mai accesibil se va baza în mare măsură pe modelul Galaxy Watch 4 din 2024. Totuși, este posibil ca acest model destinat fanilor să fie lansat mai târziu în acest an, în toamnă, de Samsung.

Sursa Foto:  google.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite