Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Fermieri, puteți transfera aceste subvenții de sute de euro la hectar!

Publicat

pe

Transfer de subvenții de milioane de euro, între fermieri. Producătorii agricoli care cer anual bani de la agenția de plăți pot încheia și angajamente pentru măsuri de agromediu sau agricultura ecologică. Acesta se încheie pe 5 ani iar producătorii agricoli trebuie să știe că pot transfera angajamentele către alți fermieri cei care primesc implicit și subvențiile de la APIA.

Transferul de angajament pentru Măsura 10 Agro-mediu şi climă, Măsura 11 agricultura ecologică şi Măsura 214 (fosta măsură 10 n.r) reprezintă preluarea voluntară de către cesionar a obligaţiilor şi drepturilor care decurg din angajamentele asumate de către cedent în legătură cu respectarea condiţiiilor de acordare a sprijinului pentru fiecare măsură/submăsură/pachet/varianta vizată.

Transferul angajamentelor încheiate în cadrul măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală se poate realiza astfel:

 

    Prin transfer total de exploataţie şi, implicit, transfer total de angajament, prin documentul ”Cererea de transfer de exploataţie”, pentru toate măsurile, inclusiv pentru M 11 şi P5 din M 214;

    Prin transfer parţial de exploataţie, prin documentul ”Declaraţia privind transmiterea/preluarea dreptului de proprietate/folosință asupra unei/unor parcele din declarația de suprafață pentru care s-au solicitat plăți de agro-mediu” (Anexa nr. 33);

    Cu transfer total de angajament în cazul P4 şi P5 din M10 şi P4 din M214;

    Cu transfer parţial de angajament în cazul P1, P2, P3, P6, P7 din M214 şi din M10.

 

Atenție! ”Cererea de transfer de exploataţie” trebuie să fie semnată atât de cedent, cât și de cesionar. Se poate realiza oricând pe parcursul anului de cerere, până la emiterea primei decizii de plată. Pe parcursul unui an de cerere se poate efectua un singur transfer pentru aceeași exploataţie.

”Declarația privind transmiterea/preluarea dreptului de proprietate/folosinţă asupra unei/unor parcele din declarația de suprafaţă pentru care s-au solicitat plăți de agro-mediu” (Anexa nr. 33) trebuie să fie semnată atât de cedent, cât și de cesionar. Acest document poate fi depus la APIA doar până la data limită de depunere a cererii unice de plată; depunerea ulterior datei limită este considerată inadmisibilă. În anul 2017, termenul-limită pentru depunerea cererii unice a fost 15 mai!

Pentru Pachetul 4, fermierul care preia angajamentul are obligaţia să se asigure că în urma transferului pentru a se evita orice suprapunere cu standardul de ecocondiţionalitate referitor la protecţia solului pe timpul iernii, pachetul se poate aplica pe maximum 80% din suprafaţa de teren arabil aparţinând unei ferme. Prevederea referitoare la protecţia solului pe timpul iernii, este valabilă şi la preluarea prin transfer a Pachetul 7.

De reținut! În cazul angajamentelor dacă are loc un transfer total de explotaţie şi persoana care preia terenul nu preia şi angajamentele, fermierul cedent returnează sumele primite în anii anteriori de angajament.

Pentru angajamentele din cadrul Măsurii 10 şi Măsurii11, dacă întregul teren care face obiectul angajamentului sau o parte a acestuia sau întreaga exploataţie este transferat(ă) altei persoane în cursul perioadei angajamentului respectiv, angajamentul sau partea din acesta aferentă terenului transferat poate fi preluat(ă) de cealaltă persoană pentru perioada rămasă sau poate înceta şi rambursarea nu este solicitatã în ceea ce priveşte perioada în care angajamentul a produs efecte.

Noul utilizator al suprafetei în cauză, care a preluat angajamentul existent, este responsabil pentru eventualele neconformități depistate ulterior transferului și ca urmare acestuia i se vor reţine sumele acordate necuvenit în campaniile anterioare transferului pentru suprafața respectivă.

 

În cazul angajamentelor din Măsurii 214 (semnate în cadrul programării anterioare), beneficiarii care transferă terenul aflat sub angajament de agro-mediu trebuie să ramburseze ajutorul acordat, dacă persoana care preia terenul nu preia şi angajamentele.

 

Sursa: APIA

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

O nouă pizzerie deschisă în sudul Timișoarei promite să cucerească iubitorii de arome italiene: Pizza-ColosseumTimisoara

Publicat

pe

Sudul Timișoarei are un nou motiv de bucurie culinară: recent s-a deschis Pizza-ColosseumTimisoara, un loc care îmbină tradiția italiană autentică cu ingrediente proaspete și servicii rapide.

Situată într-o zonă accesibilă pentru locuitorii din Giroc, Chișoda, Calea Șagului, Calea Girocului și Bălcescu-Braitim, pizzeria promite să devină rapid una dintre favoritele din oraș.

La cârma bucătăriei se află nimeni altul decât Giuseppe Tizzani, cunoscut sub numele de „Pipo”, un bucătar italian cu renume, care aduce cu el pasiunea și măiestria tradițională din inima Italiei.

Sub semnătura sa, fiecare pizza este o experiență – de la clasicul Margherita (29 de lei) până la specialitatea casei, Pizza Colosseum, un deliciu care pornește de la 36 de lei și promite o explozie de gusturi.

Pizza-ColosseumTimisoara oferă momentan doar livrare sau ridicare de la locație, între orele 12:00 și 21:45, de luni până sâmbătă. Clienții pot comanda pizza medie începând cu 29 de lei, iar gama variată acoperă atât preferințele clasice, cât și combinații inovative.

Și veștile bune nu se opresc aici: în curând, meniul se va extinde cu paste proaspete, preparate cu rețete tradiționale italiene, dar și cu specialități românești reinterpretate în stilul unic al lui Pipo.

Dacă ești în căutarea unei pizza autentice, cu blat perfect rumenit, sos de roșii aromat și toppinguri de calitate, Pizza-ColosseumTimisoara e locul de unde trebuie să comanzi.

Gustul Italiei e acum mai aproape ca niciodată – la doar un telefon distanță (0775.11.28.11)

Pentru comenzi rapide și delicioase, sudul Timișoarei are un nou reper: Pizza-ColosseumTimisoara.

Meniul poate fi vazut pe www.pizza-colosseumtimisoara.ro

Citeste mai mult

Administrație

Conacul de la Banloc – pol cultural și turistic de interes național

Publicat

pe

Conacul din localitatea timișeană Banloc, care s-a aflat în proprietatea Reginei Elisabeta fiica Regelui Ferdinand și a Reginei Maria va fi transformat în centrul cultural, turistic și educational.

Proiectul de hotărâre privind preluarea în administrare a Ansamblului Conacului Banloc a fost votat marți de către consilierii județeni în cadrul unui plen extraordinar al Consiliului Județean Timiș.

Contractul dintre administrația județeană și Mitropolia Banatului prevede posibilitatea dezvoltării unor construcții noi, cu rol cultural, turistic și educațional. Pe tot parcursul intervențiilor de protejare și revitalizare a monumentului istoric se va respecta caracterul arhitectural al ansamblului.

„Ne dorim mai mult decât simpla conservare a monumentului. Avem baza juridică, cadrul administrativ și deschiderea partenerului – Mitropolia – pentru ca Banlocul să devină un reper cultural și turistic al județului. Potențialul acestei investiții este unul uriaș”, a declarat președintele CJ Timiș, Alfred Simonis.

Contractul de administrare este încheiat pe o perioadă de 25 de ani și permite atât atragerea de fonduri europene cât și stabilirea de parteneriate.

Primii 5 ani sunt dedicați pregătirii și demarării investițiilor, urmând ca, în următoarele două decenii, Conacul Banloc să funcționeze ca un pol regional cultural și turistic.

Castelul de la Banloc a fost construit în anul 1793 de către contele Lázár Karátsonyi, iar în anul 1935, domeniul inclusiv castelul şi parcul a fost cumpărat de Regina Elisabeta a Greciei, sora Regelui Carol al II-lea al României care a locuit aici până în anul 1947 când a plecat în exil.

În perioada 1950-1956 în castel a funcţionat Gospodăria Agricolă de Stat, între 1956 şi 1958 – Ocolul Silvic, între 1958 şi 1964 – casă de bătrâni, între 1966 şi 1985 – orfelinat, iar între 1983 şi 1991 – Şcoală cu clasele I-X.

În 1991, castelul a fost avariat în urma unui cutremur.

Citeste mai mult

Locale

Tramvaiele, troleibuzele și autobuzele vor circula în noaptea de Înviere, la Timișoara

Publicat

pe

Municipiul Timișoara, prin Societatea de Transport Public Timișoara, asigură transportul în comun cu program extins în noaptea zilei de 19 aprilie 2025, cu ocazia oficierii slujbelor religioase de Paști.

Astfel, transportul public va fi prelungit până la ora 03:30, pentru a putea deservi numărul mare de credincioși, care vor participa la slujbele de Înviere.

Singura pauză va fi pe perioada slujbei religioase, în intervalul orar 24:00 – 01:30.

Drept urmare, graficele de transport vor fi prelungite pentru liniile de tramvai Tv 1, Tv 2, Tv 4, Tv 5, Tv 6, pentru liniile de troleibuz Tb 11, Tb 14, Tb 16, Tb 18, pentru liniile de expres E3 și E7 și pentru linia de autobuz 33.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite