Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Număr record de turişti la Ghioroc

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad şi Corneliu Popi Morodan, primarul comunei Ghioroc, au făcut un prim bilanţ al sezonului estival de la Ghioroc. Reamintim că în primăvară, Consiliul Judeţean a alocat suma de 800.000 de lei pentru amenajări la Lacul Ghioroc şi începerea realizării documentaţiei pentru ca Ghiorocul să devină staţiune de interes local. Ulterior, Consiliul Județean a alocat bani și pentru amenajarea parcării de lângă lacul de agrement.

Amenajarea lacului Ghioroc ca spațiu de agrement reprezintă cea mai importantă investiție în turismul arădean. După o lună de la deschiderea sezonului estival, la 31 iulie 2017, a fost deja depășit numărul de turiști din tot anul trecut.

“Pentru noi, acest obiectiv este parte a strategiei de dezvoltare a judeţului. Podgoria Aradului este o zonă accesibilă şi cu mare potenţial, unde Consiliul Judeţean a investit sistematic în ultimii ani. A fost realizată infrastructura Drumului Vinului, printr-un proiect european în valoare de 56 milioane de lei. Dezvoltarea Lacului Ghioroc este o parte a acestei strategii. Urmează, acum, punerea în valoare a cramelor istorice, pentru ca într-adevăr Drumul Vinului să devină ceea ce îi şi spune numele, un obiectiv al turismului gastronomic. Feed-backul arădenilor şi al locuitorilor din judeţele limitrofe ne confirmă că am făcut o investiţie corectă şi cu mare potenţial”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad

“Anul acesta s-a încasat deja, până la 31 iulie, o sumă care depăşeşte totalul încasărilor de anul trecut, la Ghioroc, iar numărul de autoturisme parcate la lac a depăşit cu 700 de maşini totalul anului 2016. Şi încă un aspect extrem de important: dezvoltarea lacului Ghioroc, ca obiectiv de interes judeţean, se realizează în ambele zone de agrement, pe de o parte printr-o investiţie publică, pe de altă parte printr-o investiţie privată”, a precizat Corneliu Popi Morodan, primarul comunei Ghioroc.

Lacul Ghioroc continuă să-i atragă pe turişti cu diferite evenimente, preconizate să se desfăşoare în perioada următoare.

În perioada 12-13 august va avea loc cea de-a şasea ediţie a evenimentului „Noaptea DJ-ilor”. În prima zi, spectacolul se va desfăşura pe două scene, pe care vor urca doi DJ internaţionali, naţionali şi aproximativ 15 DJ locali. Nu vor lipsi focurile de artificii şi surprizele pentru spectatori. În a doua zi, capul de afiş va fi DJ Ninho alături de invitatul  special DJ Emil Lassaria.

„Am fost încântaţi de prezenţa unor noi turişti care până acum doar au auzit de Plaja Ghioroc, dar acum au şi venit pe plajă şi ne-au spus că vor reveni împreună cu alţi prieteni deoarece le-a plăcut la noi. Tot îmbucurător este faptul că ne vizitează foarte multe grupuri de studenţi străini care participă în ţară la diverse evenimente, Plaja Ghioroc oferind un loc unde se pot relaxa în timpul liber. Festivalul Ghioroc Summer Fest a fost vizitat de Consiliul Director al Uniunii Studenţilor din Romania, studenţii fiind impresionaţi de activităţile festivalului şi promiţând promovarea acestuia în rândurile colegilor din centrele universitare pe care le reprezintă aceştia şi ca urmare am fost deja vizitaţi de un grup de peste 20 de studenţi din Oradea, urmând ca şi alţi colegi studenţi să îşi petreacă câteva zile alături de Liga Studenţilor din Universitatea Aurel Vlaicu Arad, organizatorii festivalului”, a conchis Corneliu Popi Morodan, primarul comunei Ghioroc.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Direcția de Evidență a Persoanelor din Timișoara și-a modificat programul pentru perioada 1- 4 mai

Publicat

pe

În zilele libere din perioada 1 – 4 mai 2025, la Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara va funcționa Biroul înregistrări decese, conform următorului program de lucru cu publicul:

  • Joi, 1 mai: închis
  • Vineri, 2 mai: 9:00 – 12:00
  • Sâmbătă, 3 mai: 9:00 – 12:00
  • Duminică, 4 mai: închis

Pentru înregistrarea unui deces, documentele necesare pot fi depuse la orice primărie, care va transmite dosarul electronic ofițerului de stare civilă competent să înregistreze decesul.

După înregistrarea decesului, certificatul de deces va fi înmânat de către ofițerul de stare civilă de la primăria la care au fost depuse documentele.

Citeste mai mult

Administrație

Conacul de la Banloc – pol cultural și turistic de interes național

Publicat

pe

Conacul din localitatea timișeană Banloc, care s-a aflat în proprietatea Reginei Elisabeta fiica Regelui Ferdinand și a Reginei Maria va fi transformat în centrul cultural, turistic și educational.

Proiectul de hotărâre privind preluarea în administrare a Ansamblului Conacului Banloc a fost votat marți de către consilierii județeni în cadrul unui plen extraordinar al Consiliului Județean Timiș.

Contractul dintre administrația județeană și Mitropolia Banatului prevede posibilitatea dezvoltării unor construcții noi, cu rol cultural, turistic și educațional. Pe tot parcursul intervențiilor de protejare și revitalizare a monumentului istoric se va respecta caracterul arhitectural al ansamblului.

„Ne dorim mai mult decât simpla conservare a monumentului. Avem baza juridică, cadrul administrativ și deschiderea partenerului – Mitropolia – pentru ca Banlocul să devină un reper cultural și turistic al județului. Potențialul acestei investiții este unul uriaș”, a declarat președintele CJ Timiș, Alfred Simonis.

Contractul de administrare este încheiat pe o perioadă de 25 de ani și permite atât atragerea de fonduri europene cât și stabilirea de parteneriate.

Primii 5 ani sunt dedicați pregătirii și demarării investițiilor, urmând ca, în următoarele două decenii, Conacul Banloc să funcționeze ca un pol regional cultural și turistic.

Castelul de la Banloc a fost construit în anul 1793 de către contele Lázár Karátsonyi, iar în anul 1935, domeniul inclusiv castelul şi parcul a fost cumpărat de Regina Elisabeta a Greciei, sora Regelui Carol al II-lea al României care a locuit aici până în anul 1947 când a plecat în exil.

În perioada 1950-1956 în castel a funcţionat Gospodăria Agricolă de Stat, între 1956 şi 1958 – Ocolul Silvic, între 1958 şi 1964 – casă de bătrâni, între 1966 şi 1985 – orfelinat, iar între 1983 şi 1991 – Şcoală cu clasele I-X.

În 1991, castelul a fost avariat în urma unui cutremur.

Citeste mai mult

Administrație

PROGRAMUL Direcției de Evidență a Persoanelor din Timișoara, în perioada Sărbătorilor Pascale

Publicat

pe

În perioada 18 – 21 aprilie 2025, programul de lucru cu publicul la Direcția de Evidență a Persoanelor va fi modificat.

În această perioadă, va funcționa doar Biroul pentru înregistrarea deceselor, conform următorului program:

Vineri, 18 aprilie 2025: închis

Sâmbătă, 19 aprilie 2025: 9:00 – 13:00

Duminică, 20 aprilie 2025: închis

Luni, 21 aprilie 2025: 9:00 – 13:00

Reamintim că pentru înregistrarea unui deces, documentele necesare pot fi depuse la orice primărie, care va transmite dosarul electronic ofițerului de stare civilă competent să înregistreze decesul.

După înregistrarea decesului, certificatul de deces va fi înmânat de către ofițerul de stare civilă de la primăria la care au fost depuse documentele.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite