Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sănătate

Inuman! Medicii de la Cardiologie, obligaţi să opereze la aproape 30 de grade Celsius

Publicat

pe

Clipe de cumpănă la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Timișoara. În sălile de operație clima specială, laminară, veche de 22 de ani, nu mai funcționează, astfel că temperatura ajunge la 26-29 C. Temperatura în sălile de operație pe cord trebuie să fie între 18-20 C.

Anunțul a fost făcut azi de către doi medici cu renume, prof. dr. Marian Gașpar, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară, și prof. dr. Petru Deutsch, șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă.

“În aceste condiții personalul medical transpiră, crescând foarte mult riscul de infecții, prin transpirația care cade în câmpul operator. La fel pentru pacienți disconfortul duce la vasodilatație și pierderea de lichide prin transpirație. Este o problemă veche, care a fost sesizată în repetate rânduri atât conducerii Institutului cât și Ministerului Sănătații. Acest tip de climă nu poate fi reparată și întreținută de firmele obișnuite care se ocupa de climatizare. Sunt clime speciale, medicale, doar pentru Sălile de Operații. Acum când temperaturile sunt extrem de crescute, condițiile de operat sunt extrem de neplăcute. Aceiași problemă cu clima este și în Terapia Intensivă, unde pacienții după operaţiile pe cord rămân 1-2 zile și trebuie să suporte temperaturi de 29 C. De personalul medical care lucrează în aceste condiții, nu mai vorbim. Aparatele de analize, ASTRUP, nu mai funcționează în aceste condiții, aparatul fiind introdus în frigider pentru a face analizele speciale pacienților. Acolo este clima centralizată,  renovată în urmă cu 2 ani, dar care s-a defectat din cauza mentenanței proaste (peste iarnă a înghețat instalația). În ciuda unui aparat de climă instalat în una din săli, temperatura este de nesuportat”, se arată în comunicatul trimis.

Cei doi medici subliniază că au cerut în repetate rânduri Ministerului Sănătații fonduri pentru dotarea sălilor de operatie, dar de fiecare dată răspunsul primit a fost că nu sunt bani.

“Din 2012, când a fost finalizată clădirea C, unde sunt două săli de operaţie mari de 60 mp, cu circuite aseptice, spaţiu pentru Sterizare, etajul III cu 30 de locuri, am cerut la fiecare Domn Ministru ( Dl Nicolaescu, Dl Cepoiu, Dl Cseke, Dl Bănicoiu), fonduri să dotăm sălile de operaţie (mese chirurgicale, lămpi operatorii, pompe de circulaţie extracorporeală, aparate de anestezie, monitoare, instrumentar) pentru a opera în condiţii mai bune. De fiecare dată ne-au spus că nu sunt bani sau ne-au promis că vor face tot ce se poate la rectificarea bugetară. Sălile de operaţie noi, un etaj cu 30 de locuri pentru pacienţi şi noul spaţiu pentru Sterlizare au rămas tot goale, nefolosite”, atrag atenţia medicii.

 

În plus, prof. dr. Marian Gaspar, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară semnalează lipsa materialelor specifice şi a medicamentelor din spital.

“Lipsesc materialele specifice şi medicamente, cele cumpărate din DRG: medicaţie anestezică, heparină, protamină, antibiotice, seringi, pansamente, pe motiv că nu sunt bani suficienţi şi am depăşit fondurile pentru luna respectivă. Pentru a opera pe cord trebuie să ai din toate materialele, unul dacă lipseşte cât de mic, o canulă care costă câţiva lei, nu se poate opera. În aceste condiţii numărul de operaţii pe cord a scăzut de la 4 pe zi, 830/an cât am făcut în 2009, la 600-700/an. Mereu auzim că am depăşit numărul de operaţii alocate pe lună. Pacienţii şi urgenţele nu vin după contractele cu Casa de Asigurări, ei vin pentru că trebuie operaţi”, a declarat prof. Gaşpar.

Lucrurile nu stau mai bine nici la Cardiologia Intervenţională, acolo unde vin urgenţele, infarctele miocardice şi sunt investigaţi pacienţii cardiaci. Motivul? Nu sunt materiale suficente. Există liste lungi de aşteptare pentru pacienţi. Sunt trei aparate de angiografie: unul este defect, unul funcţionează (pe care se lucrează 16 ore pe zi, toţi cardiologii) , iar cel al treilea, nou, instalat de un an de zile, venit pe fondurieeuropene, prin Academie, nu se atinge nimeni de el pentru că este pentru “Cercetare”! Stă nefolosit. Mai puţin şi iese din garanţie.

Dr. Marian Gaspar, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară, mai spune că “săptămâna această, angiograful, singurul funcţional, a intrat în revizie, rămânând fără nici un aparat în activitate. Pacienţii cu infarct, urgenţele cardiologice, fiind îndrumate către alte Centre din ţară, Bucureşti, Cluj, Tg. Mureş, Iaşi”.

“Am transmis acest mesaj în dorinţa de a fi înţeleşi de către partea oficială şi pacienţi şi susţinuţi în rezolvarea problemelor administrative. Nu dorim să fie fie un scandal mediatic şi nici să se trimită controale care doar constată şi nu rezolvă nimic. Din teama de repercursiuni, cei care ar trebui să ia decizii administrative, se abţin. Ne asumăm cele scrise în calitate de şefi de Secţie pe Chirurgie Cardiovasculară şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Aşa arată spitalul care nu a mai fost zugrăvit din 1995, iar clădirea nouă nu a fost niciodată zugrăvită. E tristă!”, au anunţat într-un comunicat de presă şef Secţie Chirurgie Cardiovasculară, prof. dr. Marian Gaspar şi şef Secţie Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Petru Deutsch.

 

 

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

Distrofia unghială. Cauze și tratament

Publicat

pe

Distrofia unghială poate fi o sursă de frustrare și disconfort pentru mulți oameni.

La Podo Clinique, înțelegem impactul pe care această afecțiune îl poate avea asupra stimei de sine și a calității vieții. De aceea, oferim soluții eficiente și personalizate pentru a trata această problemă.

Procedura noastră pentru distrofia unghială este concepută pentru a restabili aspectul și sănătatea unghiilor afectate. Înainte de tratament, unghiile pot prezenta aspectul de subțiere, îngălbenire sau chiar deformare. După aplicarea procedurii noastre specializate, unghiile revin la un aspect sănătos și natural.

Utilizăm tehnici avansate și produse de înaltă calitate pentru a trata distrofia unghială în mod eficient și vă asigurăm că veți primi cele mai bune îngrijiri și rezultate.

Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru sănătatea picioarelor dumneavoastră!

Pășește cu încredere și contactează-ne pentru o consultație!

Programări la +𝟒𝟎 𝟕𝟒𝟎 𝟎𝟕𝟎 𝟎𝟓𝟐

 𝐰𝐰𝐰.𝐩𝐨𝐝𝐨𝐜𝐥𝐢𝐧𝐢𝐪𝐮𝐞.𝐫𝐨

Citeste mai mult

Sănătate

Biofeedback Remote: Evaluare și Prevenție pentru Un Corp în Echilibru

Publicat

pe

Biofeedback-ul remote reprezintă o metodă inovativă de evaluare și terapie energetică, ce pornește de la nivelul profund subconștient – lucrând cu traumele, echilibrând emoțiile, CHACKRELE, AURA, și ajutând la restabilirea sănătății inclusiv la nivel FIZIC- celular. În fapt, majoritatea patologiilor încep la aceste nivele energetice, perturbând apoi sistemele, organele și celulele corpului. Doar în acest stadiu, FIZIC,  poate fi stabilit un diagnostic medical de către un specialist.

Ce oferă o ședință de biofeedback?

Fiecare ședință durează 2 ore și include atât evaluarea energetică, cât și terapia.

Terapia se bazează pe rezultatele evaluării, fiind personalizată pentru fiecare individ, abordându-l holistic și unic.

Prevenția este cheia succesului – evaluările efectuate la fiecare 3 luni permit corectarea dezechilibrelor înainte ca acestea să se manifeste în plan fizic.

Beneficiile prevenției:

Identifică RISCURILE la nivel energetic, înainte de apariția bolii.

Menține un echilibru EMOTIONAL și FIZIC, prevenind dezechilibre majore.

Recomandare: O ședință de biofeedback remote la fiecare 3 luni pentru a monitoriza sănătatea și a preveni apariția riscurilor.

Rezervă acum o ședință pentru prevenție și echilibru complet:

Evaluare energetică și terapie cu aparatul SCIO – o ședință

Citeste mai mult

Sănătate

Dispozitivul Q-Vibe – un concept inovator pentru optimizarea stării de sănătate

Publicat

pe

HealthyVibe este un concept inovator prin care cei interesați sunt sprijiniți să-și optimizeze permanent starea de sănătate, să reducă la maxim apariția unor eventuale riscuri și să ajungă la parametrii optimi prin coaching terapeutic holistic.

Printre beneficiile terapiilor holistice se numără: obținerea unei stări de echilibru atât fizic cât și psihic, îmbunătățirea sistemului imunitar, reducerea stresului, a inflamațiilor și a infecțiilor, îmbunătățirea circulației sanguine, echilibrarea energetică dar și emoțională.

Dispozitivul Q-Vibe

Singurul dispenser de acest gen din România brevetat la nivel european și premiat momentan cu 5 medalii de aur la saloanele de specialitate atât în România cât și în străinătate este un adjuvant excelent în diverse patologii.

Dispozitivul Q Vibe reduce inflamațiile în mod natural, printr-o rețetă personalizată induce un efect relaxant natural, ajută la prevenirea bolilor cronice și optimizează sănătatea.

Dispozitivul se inserează într-o brățară din piele naturală și se încarcă, în funcție de o rețetă care este eliberată de Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov.

Pentru pacienții cu diverse patologii și nevoi de sănătate, Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov poate recomanda terapia cu dispozitivul generator de frecvențe terapeutice QVibe. Acest dispozitiv inovator utilizează terapia prin frecvențe pentru a sprijini procesele naturale de regenerare ale organismului, oferind o alternativă sigură și non-invazivă la tratamentele tradiționale.

Personalizarea tratamentului în funcție de numărul și vechimea patologiilor este o prioritate, asigurându-se că fiecare pacient primește îngrijirea optimă și adecvată nevoilor sale individuale.

Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov, Medic Primar Medicină de Familie și Medic Primar Igienă, Terapeut în Terapii Complementare, pune la dispoziția pacienților săi o abordare completă și integrativă, asigurându-se că fiecare pas al procesului medical contribuie la o evaluare amănunțită și la un plan de tratament personalizat.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite