Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

ACTUALIZARE. Anchetă la Timișoara. Decese și internări după o dezinsecție

Publicat

pe

Primarul Nicolae Robu avertizează cu privire la contractarea firmelor de deratizare

Într-un mesaj postat pe Facebook, primarul municipiului Timișoara, Nicolar Robu transmite condeleanțe familiilor îndoliate și avertizează cu privire la contractarea firmelor de deratizare.

Redăm aici mesajul primarului:

STIMAȚI TIMIȘORENI,

Ați aflat, desigur, despre tragedia petrecută în orașul nostru -trei morți: un nou-născut de 9 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia din urmă-, urmare a unei intervenții de dezinsecție / deratizare făcută cu substanțe interzise.

PRECIZEZ DIN START, CĂ PRIMĂRIA NU ARE NICIO IMPLICARE, INTERVENȚIA FIIND FĂCUTĂ ÎN INTERIORUL UNUI BLOC PROPRIETATE PRIVATĂ, PRINTR-O RELAȚIE DIRECTĂ ASOCIAȚIE DE PROPRIETARI-FIRMĂ DE DERATIZARE!

FAC UN APEL LA DV., STIMAȚI TIMIȘORENI, locuitori la casă sau la bloc, diriguitori de unități economice, de diverse instituții, să fiți precauți, vigilenți, să nu contractați pentru dezinsecție / deratizare firme care nu vă prezintă documentele de autorizare și referințe de la ultimele locuri unde au prestat. Verificați dv înșivă, prin discuții directe cu respectivii clienți dacă totul a decurs în regulă la ei, fără incidente și inclusiv dacă intervențiile au fost eficiente.

Vă fac cunoscut că Primăria asigură dezinsecția / deratizarea, ca de altfel și salubrizarea, DOAR pe domeniul public al municipalității, nicidecum pe proprietățile private și nici măcar pe proprietățile statului român neaflate oficial în administrarea Primăriei.

Am ținut să fac aceste recomandări și precizări din grijă și respect pt dv, stimați concitadini și vă rog să le receptați ca atare!

Autorităţile din judeţul Timiş au  evacuat, luni seara, un al doilea bloc de locuinţe din Timişoara, de pe strada Vaida Voievod, unde a fost făcută dezinsecţie şi deratizare la fel ca în blocul de pe strada Mioriţa în care doi copii şi mama unuia dintre ei au decedat, iar mai multe persoane sunt internate la spitale.

Cei 31 de locatari au fost evacuați după ce au stabilit că într-un apartament de la etajul 4, al unui bloc de locuinţe de pe strada Vaida Voievod, colţ cu strada Daliei, aceeaşi firmă a făcut o operaţiune de deratizare si dezinsectie, precum în blocul de pe strada Mioriţa nr. 8.

Anchetatorii au descoperit că dezinsecţia şi deratizarea a fost făcută chiar luni dimineaţă, iar imediat după operaţiune, locatarii apartamentului numărul 79 au încuat uşa şi au plecat la serviciu.

Specialiştii în cercetare chimică au descoperit, într-o cutie, aşezată în dulap, între haine, o substanţă foarte toxică, ce se eliberează doar cu autorizaţie specială. Este vorba de Delicia Gastoxin, în formă de tablete rotunde, pe bază de fosfură de aluminiu. E un insecticid destinat combaterii daunătorilor cerealelor depozitate şi a rozătoarelor mari din culturile de câmp.

Gazul de fosfină este eliberat în prezenţa umezelii şi este puternic toxic pentru toate formele de viaţă, fie oameni, fie animale. Fosfina, prin inhalare, blochează căile respiratorii prin eliminarea apei din celule.

Echipele de cercetare chimică venite de la Sibiu în ajutorul celei de la Timişoara vor face masurători în toate apartamentele din acest imobil. Evacuaţii fie se vor duce la rude şi prieteni, fie vor fi primiţi de Mitropolia Banatului.

la Spitalul Judeţean Timişoara sunt internaţi opt adulţi, printre care un bărbat care şi-a pierdut atât copilul cât şi soţia.

La Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara sunt internaţi 9 copii.

Un bebeluş de doar nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia din urmă, au decedat la spitale, după ce în blocul în care locuiau a fost făcută o dezinsecţie şi o deratizare de către o firmă care nu a anunţat locatarii de acţiune, înainte ca aceasta să aibă loc.

Locale

Primăria Timișoara refuză să recepționeze pasarela Gelu din cauza unor neconformități

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara refuză recepția pasarelei Gelu și va contracta o expertiză tehnică independentă. Investiția a fost finalizată în vara anului trecut, însă lucrarea nu a fost recepționată până în prezent, întrucât, în urma verificărilor, au fost identificate mai multe neconformități, iar constructorul a fost obligat să le remedieze pe propria cheltuială. Expertiza este necesară ca urmare a apariției unor semnale privind deficiențe la unele elemente de reazem ale structurii.

În baza expertizei tehnice, se vor stabili cu exactitate natura și cauza deficiențelor, dacă este vorba despre o eroare de proiectare sau de execuție, precum și soluțiile tehnice necesare pentru remedierea acestora. Până la clarificarea tuturor aspectelor și remedierea completă a deficiențelor, Primăria Timișoara nu va recepționa lucrarea.

Reamintim că municipalitatea a demolat vechea pasarelă, construită în 1949, care prezenta degradări semnificative la structura de rezistență, și a realizat un pod nou. Acesta are lățimea variabilă între 5,40 m și 8,00 m și include trasee pentru pietoni și bicicliști, precum și scuaruri în zona centrală. Spre deosebire de vechea structură, care avea scări abrupte, noul pod este dotat cu rampe de acces, facilitând deplasarea pietonilor, bicicliștilor și a persoanelor cu mobilitate redusă. De asemenea, pentru siguranța utilizatorilor, a fost montat un parapete de protecție din oțel zincat, iar traversarea este pusă în valoare de iluminatul arhitectural.

Noua pasarelă asigură legătura între străzile Gelu și Crizantemelor, peste canalul Bega. Investiția Primăriei Municipiului Timișoara, în valoare de peste 12 milioane de lei (TVA inclus), a fost realizată din fonduri de la bugetul local.

Foto: Primăria Municipiului Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Expoziția Kinder Expo, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara

Publicat

pe

KINDER EXPO, târg dedicat femeilor însărcinate, bebelușilor și copiilor , va avea loc în Timișoara, între 23 și 25 mai la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. KINDER EXPO reunește o gamă completă de produse și servicii: de la cărucioare și scaune auto, la  servicii medicale,  mobilier, produse alimentare, îmbrăcăminte,  accesorii, cursuri gratuite, loc de joacă amenajat de DRIMOLAND, ateliere și workshop-uri, tombole și multe alte surprize.

La târg vor participa peste 35 de firme din toată țara, reprezentând branduri cunoscute la nivel mondial, precum: Cybex, Britax Romer, Joie, Nuna, Chicco, Venicci, furnizori de servicii medicale: Regina Maria, Medlife, Biogenis, Lifeline, Neoped,  firme de mobilier: Lumea Piccolo, produse din industria alimentară: Cofetăria Vanilla, cărți USBOURNE, jucării Montessori ( Monti Mind) , îmbrăcăminte: Bebebliss , accesorii și produse destinate îngrijirii copiilor.

În cadrul evenimentului se vor desfășura, pe parcursul celor trei zile, 12 cursuri susținute de persoane acreditate, prezentând diverse teme legate de perioada maternității.

În interior va fi amenajat un spațiu de joacă pentru copii de către cei de la Drimoland. Vor avea loc workshop-uri (atelier de gătit, atelier de lectura, atelier de apicultură) face painting și animatori.

Toți vizitatorii târgului și participanții la cursuri, pe baza biletelor de intrare,  vor avea șansa de a câștiga, în cadrul tombolei expoziției, produse și servicii oferite de către expozanți, valoarea premiilor fiind de peste 10.000 euro.

Partenerii princilpali ai evenimentului sunt Adinish,  Gisco Med, Regina Maria și Taticool Shop.

Costul unui bilet de acces este de 15 de lei și poate fi achiziționat la locație în perioada 23-25 mai 2025. Accesul la cursuri este permis în baza biletului de intrare din ziua respectivă. Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani, persoanele cu dizabilități (împreuna cu însoțitorii acestora) au acces gratuit.

Expoziția KINDER EXPO poate fi vizitată între 23 și 25 mai după următorul program:

Vineri și sâmbătă între orele 10:00 și 20:00

Duminică între orele 10:00 și 19:00

Citeste mai mult

Locale

Primele imagini cu șantierul noului stadion din Timișoara

Publicat

pe

Lucrările de construcție la noul stadion din Timișoara sunt în grafic, primele imagini de pe șantier fiind postate pe o rețea de socializare, de Primăria Timișoara.

În imagini se poate vedea că s-a început cu realizarea tribunelor.

Primarul municipiului Timișoara a mai anunțat că anul viitor se vor putea juca meciuri pe noul stadion.

„Acum mai bine de un an am început reconstrucția sportului timișorean: am dat startul la noul stadion. Suntem în grafic cu lucrările de construcție și anul viitor acolo se vor putea juca meciuri.

Acum, facem un nou pas. Ne alăturăm Universității Politehnica și Consiliului Județean în noua structură „Asociația Club Sportiv Știința Poli Timișoara”. Aceasta marchează o nouă etapă de sprijin instituțional și financiar, cu obiectivul de a oferi orașului o echipă pe măsura ambițiilor sale.

Rămânem angajați în a construi o infrastructură modernă, a susține performanța și a lăsa deciziile sportive acolo unde le este locul – în mâinile profesioniștilor“, a scris Dominic Fritz, pe o rețea de socializare.

Noul stadion de fotbal din Timișoara va avea 32.000 de locuri

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite