Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Traninguri online pentru managerii și angajații hotelurilor și restaurantelor

Publicat

pe

Grupul educaţional elveţian winsedswiss, cu filiale în România, Elveţia şi Serbia, lansează traininguri online dedicate managerilor şi angajaţilor din industria HoReCa, puternic afectată de pandemia de coronavirus care a dus la scăderea drastică a veniturilor şi la un procentaj mare de persoane intrate în şomaj tehnic.

Diplomele profesionale şi universitare obţinute de cursanţii winsedswiss vor fi oferite cu licenţă, sub egida Ecole hoteliere de Lausanne (EHL), Business School Lausanne şi Luxury School of Paris, au anunțat reprezentanții grupului, într-un comunicat de presă.

Grupul a fost înfiinţat de Dusan Wilms, fost director general al Metro Cash&Carry Romania, şi de către profesorul Ray F. Iunius de la Ecole hoteliere de Lausanne, cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ în domeniul ospitalităţii din lume.

Profesorul Ray F. Iunius estimează că, după această criză, numărul locurilor de muncă din domeniu va scădea, iar cei care lucrează în hoteluri şi restaurante vor concura cu forţa de muncă adusă din străinătate, dar şi cu românii din diaspora întorşi în ţară în timpul pandemiei, situaţie în care vor avea de câştigat persoanele cu o mai bună pregătire profesională.

În acest context, grupul educaţional elveţian winsedswiss lansează traininguri online destinate managerilor şi angajaţilor din hoteluri şi restaurante, denumite Hospitality Resilience Talks şi Hospitality Resilience Journey.

În luna aprilie, acestea vor fi susţinute de specialişti de renume internaţional, în limba engleză. Luna mai va continua cu o nouă serie de webinare, prezentate şi în limba română.

Sub denumirea de Hospitality Resilience Talks se vor desfăşura în mediul online interviuri cu lideri din industria internaţională a ospitalităţii şi din lumea afacerilor.

„Aceştia vor prezenta modul în care s-au adaptat organizaţiile pe care le conduc la situaţii de blocaj economic, soluţiile identificate pentru relansarea afacerilor şi cele propuse pentru depăşirea impactului acestei perioade asupra industriei hoteliere şi cea a serviciilor conexe. Primul interviu va fi transmis în data de 10 aprilie, ora 18:00, fiind realizat cu Jean-Claude Biver, director executiv TAG Heuer. În data de 17 aprilie, de la aceeaşi oră, va putea fi urmărit interviul cu Elie Vannier, preşedinte Hovione Holding Ltd. şi partener responsabil cu biroul european la Chevrillon & Associes SCA”, se arată în comunicatul grupului.

Fiecare interviu va fi urmat, la trei zile de la publicarea sa, de o discuţie online găzduită de profesorul Ray F. Iunius şi de invitaţii săi. Participarea la discuţiile create în jurul acestor interviuri se poate face prin înscrierea pe site-ul https://winsed.swiss/hospitality-resilience-talks.

De asemenea, cea de-a doua componentă a Hospitality Resilience Program, Hospitality Resilience Journey, constă într-o serie de traininguri, derulate sub forma unor webinare, destinate middle şi executive managerilor din industria ospitalităţii, care vor fi susţinute de traineri de prestigiu din întreaga lume, pe teme precum managementul riscului, repoziţionarea brandurilor, regândirea strategiilor de marketing.

Primul webinar va avea loc în data de 21 aprilie, ora 17:00, avându-l ca invitat pe Paul Dubrule, fondatorul lanţului hotelier ACCOR şi membru al Consiliului Consultativ al winsedswiss. Persoanele interesate să participe la webinarele winsedswiss se pot înscrie pe site-ul oficial al companiei, începând cu data de 14 aprilie, prin accesarea link-ului: https://winsed.swiss/.

„Credem că industria ospitalităţii are mare nevoie de ajutor în aceste momente, iar noi, ca instituţie de învăţământ, dorim să contribuim prin facilitarea accesului la know-how relevant în acest domeniu. Prin urmare, facem două lucruri în această perioadă: formăm angajaţii care stau acasă şi le oferim din experienţa unor specialişti de talie mondială, aşa cum sunt cei de la Ecole hoteliere de Lausanne (EHL). Dorim să acordăm angajaţilor cel mai înalt nivel de educaţie, iar industriei – consultanţă, în acest sens stabilind un parteneriat cu Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR) şi Asociaţia Patronală a Restaurantelor din România (HORA)”, a explicat Ray F. Iunius.

Grupul educaţional elveţian winsedswiss va oferi cursuri de scurtă şi lungă durată, în domeniul ospitalităţii şi cel al serviciilor conexe, la toate nivelurile de învăţământ: de la grădiniţă la universitate şi cursuri de formare continuă. Diplomele profesionale şi universitare sunt oferite cu licenţă, sub egida Ecole hoteliere de Lausanne (EHL), Business School Lausanne şi Luxury School of Paris.

foto: Restaurant Colosseum Timișoara

Fotbal

Decizie UEFA: România – Kosovo: 3-0. S-au dat și amenzi

Publicat

pe

România a câștigat la masa verde meciul cu Kosovo, care s-a disputat în 15 noiembrie la București și s-a încheiat după ce jucătorii kosovari au părăsit terenul.

Deciziile Comisiei de Apel:

Meciul: România vs. Kosovo (0:0), 15.11.2024, UEFA Nations League 2025

Acuzaţii împotriva Federaţiei Române de Fotbal:

Comportament rasist/discriminatoriu, Art. 14(2) din Regulamentul Disciplinar al UEFA (DR)

Blocarea căilor publice de trecere, Art. 38 SSR

Aruncarea de obiecte, art. 16(2)(b) DR

Aprinderea de articole pirotehnice, Art. 16(2)(c) DR

Utilizarea unui pointer laser, Art. 16(2)(d) DR

Tulburări în timpul imnurilor naţionale, Art. 16(2)(g) DR

Transmiterea unui mesaj care nu este potrivit pentru un eveniment sportiv (scandări interzise), Art. 16(2)(e) DR

Conduita necorespunzătoare a echipei (cartonaşe galbene pentru 5 sau mai mulţi jucători), Art. 15(4) DR

Comisia a decis:

amendeze Federaţia Română de Fotbal cu 50 000 de euro şi să dispună închiderea stadionului Federaţiei Române de Fotbal în timpul următorului (1) meci în care Federaţia Română de Fotbal va avea calitatea de gazdă, din cauza comportamentului rasist şi/sau discriminatoriu al suporterilor săi (în legătură cu scandările xenofobe antimaghiare).

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu suma de 30.000 euro pentru transmiterea de mesaje politice provocatoare, nepotrivite unui eveniment sportiv.

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu 9.000 de euro pentru aruncarea de obiecte.

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu 4.500 euro pentru aprinderea de obiecte pirotehnice.

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu 8.000 de euro pentru utilizarea unui pointer laser.

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu 12.500 euro pentru perturbarea ordinii publice în timpul imnurilor naţionale.

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu 14.000 de euro pentru blocarea căilor de acces publice.

Avertisment pentru Federaţia Română de Fotbal din cauza comportamentului necorespunzător al echipei sale.

Acuzaţii împotriva Federaţiei de Fotbal din Kosovo:

Refuzul de a juca (Forfeit), art. 27(1) DR şi art. 27(4)(a) DR în coroborare cu Art. 25.01 Regulamentul Ligii Naţiunilor UEFA

Conduită necorespunzătoare a echipei (cartonaşe galbene 5 jucători sau mai mult), Art. 15(4) DR

Comisia a decis:

declare meciul din UEFA Nations League 2025 dintre echipele reprezentative ale Federaţiei Române de Fotbal şi Federaţiei de Fotbal din Kosovo, care s-a disputat la 15 noiembrie 2024, ca fiind pierdut de Federaţia de Fotbal din Kosovo (care, prin urmare, se consideră că a pierdut meciul cu 0-3) pentru că este responsabilă de faptul că meciul nu a fost jucat în întregime (aşa cum se prevede la articolul 25.01 Regulamentul UEFA Nations League).

Să amendeze Federaţia de Fotbal din Kosovo cu 6 000 EUR pentru comportamentul necorespunzător al echipei sale.

Meciul România – Kosovo, din penultima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor, întrerupt, săptămâna trecută, vineri seară, după minutul 90, jucătorii kosovari părăsind terenul, s-a încheiat după mai bine de o oră, sâmbătă, fără fotbaliştii oaspeţi. Arbitrul partidei a venit pe teren după ce nu a reuşit să îi convingă pe cei din Kosovo să joace ultimele două minute, şi, în prezenţa jucătorilor tricolori, a fluierat finalul.

Citeste mai mult

Fotbal

Nations League. Olanda a trecut ușor de Ungaria

Publicat

pe

Pe Johan Cruijff Arena din Amsterdam, în fața a 51.611 spectatori, „portocala mecanică“ a trecut ușor de naționala maghiară cu scorul de 4 la 0 într-un meci din Nations League, unde redacția timispress.ro a fost prezentă.

Meciul a fost umbrit de preinfarctul antrenorului secund al ungurilor, care s-a prăbușit la pământ în minutul 8 și a fost nevoie de intervenția rapidă a medicilor pentru ca acesta sa fie salvat și după să iși revină.

Pe terenul de joc a existat o singură echipă care a făcut inscrucție și a creat o sumedenie de ocazii de gol, raportul șuturilor de poartă fiind de 11 la 2 pentru olandezi.

După această victorie ei și-au păstrat rămânerea în prima urna a Nations League și pentru sezonul viitor.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Se așteaptă decizia comisiilor UEFA pentru meciul România-Kosovo

Publicat

pe

Pe National Arena din București, în fața a 50.000 de spectatori, naționala României nu a reușit să convingă ca în meciul tur de la Pristina și să treacă de naționala similară a statului Kosovo.

Ba mai mult, dacă nu era portarul naționalei, Niță în zi mare puteam și pierde acest meci raportat la numărul de ocazii avute de oaspeți.

Și ca cireașa de pe tort să fie pusă, când mai erau două minute din prelungirile meciului, oaspeții au ieșit de pe teren invocând strigătele galeriei noastre cu lozinci pro Serbia.

În zadar s-a mai așteptat o oră ca oaspeții să mai revină pe teren că acest lucru nu s-a mai întâmplat și astfel că meciul va fi judecat, luni, de către comisiile UEFA.

O victorie la masa verde cu 3 la 0 pentru noi ne-ar ajuta foarte mult o calificare de pe primul loc la Campionatul Mondial de Fotbal din 2026.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite