Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Atelier online pentru artiști și organizații culturale organizat de Asociația Timișoara 2021

Publicat

pe

Teatrul ca rezistență, program derulat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii în cadrul proiectului cu finanțare europeană Heritage Contact Zone, va organiza un atelier online la care sunt invitați să participe reprezentanți ai tuturor asociațiilor și instituțiilor publice din România a căror activitate este centrată pe prezervarea, punerea în valoare și discutarea critică a moștenirii culturale.

În cadrul atelierului, care va dura aproximativ două ore și se va desfășura pe data de 13 mai, pe platforma ZOOM, va fi prezentat toolkit-ul Heritage Contact Zone, cu exemple și exerciții menite să faciliteze o mai bună înțelegere a utilității acestuia ca instrument de lucru în proiecte având în centrul lor memoria colectivă.

„Cum putem lucra cu o moștenire dificilă, în așa fel încât să găsim noi modalități inspiratoare de a ne implica publicul? Cum ar trebui să lucrăm cu povești umane complexe legate de moștenirea noastră culturală și de memoria colectivă și să le punem în context istoric în mod inovator și relevant? Cum să atragem un nou public și cum producem pentru acest public noi creații incluzive care să se bazeze pe memoria colectivă ca resursă? Aceste întrebări stau la baza proiectului european Heritage Contact Zone și au fost permanent nucleul tuturor activităților sale. Căutarea răspunsurilor la aceste întrebări reprezintă rațiunea pentru care a fost produs toolkit-ul pe care îl vom testa în curând în toate țările partenere în proiect”, precizează Cristina Modreanu, curatoarea proiectului Teatrul ca rezistență.

În România, atelierul de prezentare a toolkit-ului va fi susținut de Cristina Modreanu, iar Lars Ebert, coordonatorul proiectului Heritage Contact Zone, se va adresa participanților în deschiderea sesiunii de lucru cu o scurtă prezentare a scopurilor proiectului.

Numărul maxim de participanți la atelier este 15, iar înscrierile vor fi acceptate în ordinea în care vor fi făcute. Startul înscrierilor s-a dat astăzi, 28 aprilie, iar termenul limită este 8 mai. Cei interesați sunt invitați să completeze formularul de înscriere, accesând: https://forms.gle/PMqZCW5pfoi7a8D86.

Cristina Modreanu este critic de teatru, curator și expert în artele spectacolului, implicată în proiecte de cercetare în arhivele teatrale. În cadrul proiectului Teatrul ca Rezistență pe care l-a inițiat, Cristina Modreanu lucrează împreună cu actorul și regizorul Ovidiu Mihăiță și cu Teatrul Auăleu, în parteneriat cu toate teatrele timișorene la revitalizarea prin mijloace performative a arhivelor teatrale ale orașului ce va fi în curând capitală europeană a culturii. Proiectul Teatrul ca rezistență urmărește să cerceteze arhivele teatrelor din Timișoara, precum și colecții private pentru a analiza viața cotidiană a timișorenilor în timpul regimului comunist.

 Proiectul Heritage Contact Zone (2018-2020), cu subtitlul Teatru ca rezistență, este implementat cu finanțare europeană prin Programul Europa Creativă. Liderul proiectului este organizația H401 din Amsterdam, iar partenerii proiectului sunt: Sinagoga Etz Hayyim din Chania (Grecia), Culture Action Europe din Bruxelles (Belgia), European University Institute, Bologna (Italia), The Human Platform Budapesta (Ungaria) și Goethe-Institut România și ATCEC.

Prin acest proiect, artiști și mediatori culturali vor să dea vizibilitate unor perspective minoritare asupra unor evenimente tensionate din trecut și să creeze „zone de contact” între perspectivele dominante și cele mai puțin reprezentate.

Locale

GHINION. A abandonat deșeuri pe domeniul public și s-a răsturnat cu camionul. Amendă de 45.000 de lei

Publicat

pe

Municipiul Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un teren de la ieșirea orașului spre comuna Săcălaz. Vehiculul a rămas blocat când descărca gunoiul, iar deținătorul acestuia l-a abandonat într-o groapă.

„În acest an, am înăsprit reglementările locale printr-o hotărâre de consiliu și astfel avem cadrul legal nu doar să îi amendăm pe cei care aruncă gunoiul pe domeniul public, dar să le și confiscăm mașina. E un semnal clar că vom aplica la sânge toate pârghiile legale pe care le avem pentru a stârpi această practică revoltătoare de abandonare a deșeurilor în oraș. E vorba despre sănătatea noastră, a întregii comunități”, spune Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Deținătorul vehiculului a fost identificat și amendat de Poliția Locală cu 45.000 de lei pentru abandonul ilegal de deșeuri, în baza OUG nr. 92/2021. De asemenea, a fost dispusă măsura de confiscare a vehiculului, conform HCL 118/2024.

La fața locului s-au deplasat miercuri echipe din partea Primăriei Timișoara, Poliției Locale și Societății Drumuri Municipale (SDM) pentru a scoate vehiculul abandonat în groapă. Operațiunea a inclus și mobilizarea unei macarale de 18 tone pentru ridicarea camionului, care a fost apoi transportat la depozitul municipalității.

Primăria Timișoara și Poliția Locală continuă să sancționeze persoanele fizice și firmele care abandonează sau care plătesc la negru societăți care nu sunt autorizate pentru transportul deșeurilor. De la începutul anului, polițiștii locali au aplicat 38 de amenzi pentru abandonul/îngroparea de deșeuri și 24 de amenzi pentru transportul prin operatori neautorizați de deșeuri, în valoare totală de 1.662.500 lei.

 

Citeste mai mult

Locale

Colosseum Timișoara Ballroom anunță o seară spectaculoasă de Revelion 2025

Publicat

pe

Timișoara, România – Colosseum Timișoara Ballroom se pregătește să întâmpine Anul Nou cu un eveniment de neuitat pe 31 decembrie 2024.

Invitații vor avea ocazia să se bucure de o seară magică, alături de cunoscuta interpretă Rodica Canțîr și energicul DJ Sorin.

Evenimentul va începe la ora 19:30, cu primirea invitaților, urmată de un aperitiv festiv la 21:00.

Concertul live cu Rodica Canțîr va începe la 21:30, iar atmosfera va fi întreținută de DJ Sorin de la 22:30 până la miezul nopții, când va avea loc un toast de Anul Nou, însoțit de un impresionant foc de artificii.

Meniul va include o varietate de delicii, de la platouri cu aperitive, sărmăluțe bănățene, până la friptură delicioasă și un tort festiv.

De asemenea, invitații se vor putea delecta cu băuturi nelimitate pe parcursul serii.

Locurile sunt limitate, iar organizatorii recomandă rezervările cât mai curând posibil. Pentru detalii și bilete, cei interesați pot suna la 0742.274.120.

Colosseum Timișoara Ballroom promite o seară plină de surprize, muzică bună și distracție garantată.

Nu ratați cel mai spectaculos eveniment al anului!

Pentru detalii și meniul complet accesați link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1106257258173940&id=100063690294292&rdid=SSjKO3nOTPAdqeRE

Citeste mai mult

Locale

Horia Brenciu va cânta la deschiderea Târgului de Crăciun de la Timișoara

Publicat

pe

Târgul de Crăciun din Timișoara șe va deschide în 30 noiembrie și va fi organizat în trei piețe din centrul orașului: Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe.
Târgul va fi organizat în perioada 30 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025.

La evenimentul de deschidere a târgului, de la ora 18.00, va cânta Horia Brenciu &HB Orchestra dar și Sancro Machado.

Odată cu deschiderea târgului, se vor aprinde în oraș și luminițele festive.

Peste 90 de căsuțe vor putea fi vizitate în centrul orașului, unde se pot găsi de la preparate tradiționale făcute în casă (brânzeturi, mezeluri, plăcinte, clătite sau alte mâncăruri) până la cadouri, decorațiuni, haine sau diverse obiecte lucrate manual.

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a anunțat că în fiecare seară, pe parcursul târgului, va avea loc un program artistic.

Foto: Facebook/Târgul de Crăciun Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite