Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Concurs de fotografie online. Tema: Spațiile publice din Timișoara, în perioada pandemiei

Publicat

pe

 Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș, lansează un concurs online de fotografie în cadrul proiectului „Privește Orașul“, susținut de Asociația Timișoara 2021.
Timișorenii sunt invitați să participe la un concurs online de fotografie, în cadrul campaniei „Privește Orașul 2020“, prin care să răspundă la întrebarea: „Ce mai înseamnă spațiul public acum?”, în contextul izolării la domiciliu determinate de pandemia de coronavirus.
Concursul face parte din campania „Privește Orașul 2020“, lansată de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș, și Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și este implementată de echipa bienalei timișorene de arhitectură Beta.
„Prin campaniile Privește Orașul de până acum, am încurajat locuitorii să se exprime liber în raport cu spațiul public, prin fotografii, povești sau ilustrații. Spațiul public, prin lentila acestor campanii, este văzut ca o sumă de amintiri, trăiri și proiecții, percepții personale și colective, ce împreună creează și definesc imaginea acestuia și a comunității sale. Dar ce mai înseamnă spațiul public acum, în contextul pandemiei COVID-19? Este întrebarea centrală a campaniei Privește Orașul 2020, la care publicul larg este invitat să răspundă participând la un concurs de fotografie”, declară Nicoleta Postolache, coordonatorul proiectului „Privește Orașul 2020“.
Concursul se desfășoară în perioada 1 – 29 mai 2020, exclusiv online, pe website-ul Privește Orașul (https://timisoara2021.us20.list-manage.com/track/click?u=ec7fcdf0f3de2141971e8c928&id=5344309832&e=529c34b035) , unde doritorii sunt invitați să înscrie o fotografie ca răspuns la întrebarea „Ce mai înseamnă spațiul public acum, în contextul pandemiei COVID-19”, însoțită de un text descriptiv scurt. Cele mai votate fotografii vor fi premiate la intervale de 7 zile, cu premii constând în produse de la parteneri locali (Două Bufnițe, Reciproc, Prospero, De la Irina și Atelier Bobar).
Mai mult decât atât, artistele Sorina Vazelina (ilustrație) și Ana Kun (text) au creat un personaj cu trăsături umane și voce proprie, care oferă inspirație tuturor celor care își pun întrebarea: „Ce mai înseamnă spațiul public acum?”. Acest personaj devine mesagerul campaniei Privește Orașul în contextul pandemiei, iar publicul din mediul online este invitat să urmărească ipostazele în care se prezintă și să participe la concursul de fotografie.
„Felul în care privim orașul este foarte diferit acum, când plimbările sunt limitate la proximitatea locuinței noastre, redescoperim poate plăcerea locurilor mici și uităm, un pic, din frumusețile piețelor și parcurilor cu care asociem imaginea Timișoarei. Fie că suntem în izolare sau în drum spre lucru, tensiunea acestor zile ne limitează poate dispoziția de a savura lucrurile mărunte, detaliile. Pentru multă lume acum, orașul se parcurge iute, cu declarație, sub supravegherea forțelor de ordine, iar spațiul public dintr-odată nu mai are public”, Ana Kun, creative writer.
Toate detaliile despre concurs, inclusiv Regulamentul Oficial, pot fi consultate pe website-ul Privește Orașul (https://timisoara2021.us20.list-manage.com/track/click?u=ec7fcdf0f3de2141971e8c928&id=9007eec1c7&e=529c34b035) . De asemenea, mesajul organizatorilor poate fi urmărit în clipul video realizat în acest scop și postat pe contul de Youtube: https://timisoara2021.us20.list-manage.com/track/click?u=ec7fcdf0f3de2141971e8c928&id=ad1dc285c1&e=529c34b035.
Anul trecut, campania Privește Orașul 2019 a avut la bază conceptul de proiect descris în Traseul Spații vii din dosarul de candidatură al Timișoara 2021: pornind de la premisa că spațiul public este o noțiune prea abstractă pentru a putea fi apropriată în mod cotidian de către locuitorii unui oraș și că acest fapt este unul dintre motivele pentru care spațiul public nu este asumat, îngrijit și luat în stăpânire, proiectul și-a propus ca prin antropomorfizarea unei serii de locuri din oraș în personaje cu trăsături umane (defecte, calități, trecut, viitor, credințe, speranțe, temeri etc.) să producă o schimbare în modul în care locuitorii orașului se raportează la aceste locuri, implicit la spațiul public pe termen lung.
Foto: Răzvan Vitionescu

Fotbal

FCSB este noua campioană a României

Publicat

pe

După o perioadă de 9 ani, FCSB este noua campioană a Ligii 1 la fotbal.

Sâmbătă seara, echipa bucureșteană a învins Farul Constanța cu 2 la 1 și a devenit matematic câștigătoare chiar în fața propriilor fani, care au invadat terenul de joc la sfârșitul partidei.

De acuma începe adevărata aventură europeană a echipei roș-albastre, deoarece echipa românească va juca în preliminariile Champions League înca din Primul Tur.

După o pauză atât de lungă de așteptare a titlului cu numărul 27 , echipa bucureșteană a petrecut alături de fanii proprii după miezul nopții la baza proprie de antrenament de la Berceni.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Semifinalele Champions League

Publicat

pe

Săptămâna aceasta s-au decis semifinalele din Champions League.

PSG a reușit o remontada la Barcelona și s-a calificat în semifinală, unde o va întâlni pe Borusia Dortmund, care a revenit și ea în meciul cu Atletico Madrid.

În a doua semifinală se vor întâlni Bayern Munchen, care a reușit sa treacă de Arsenal Londra și Real Madrid, care a trecut la loviturile de departajare de Manchester City, câștigătoarea din sezonul trecut.

Meciurile tur vor avea loc în 30 aprilie și 1 mai, iar returul în 7 și 8 mai.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

„Poli“, remiză cu Buziașul, pe Electrica

Publicat

pe

Sâmbătă, pe terenul de pe Electrica, echipa alb-violetă a remizat, 2 la 2, cu echipa Phoenix Buziaș.

Împinși de la spate de frumoasa galerie, timișorenii nu au reușit să treacă de cei de la Buziaș si s-au îndepărtat la nouă puncte de Bihor, care a învins prin scor de neprezentare la Peciu Nou.

Este cea de-a treia dispută între cele două echipe în sezonul acesta și timișorenii nu au reușit să-i învingă pe cei de la Buziaș.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş (83, Adamcsik), Bocşan (cpt.), R. Ciurel, Pamfile – Olariu, Pamfile, M. Oprea (78, I. L. Rotariu) – Curescu, D. Popa (70, Istratie), V. Prună (78, V. Prună). Antrenor: Paul Codrea.

Phoenix Buziaş: Flont a – Sturzu, Nicolescu (cpt.), Bîrlovean, Angheli – Românu, Pefoura (85, Velcan), Ferţu, Bobocea (46, Mitre) – Savu (45, Chistrugă), Grancea. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite