Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Cartier nou în nordul Timișoarei. Investiția depășește 80 de milioane de euro

Publicat

pe

FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Power, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, va investi peste 80 de milioane de euro în dezvoltarea ansamblului rezidenţial Ateneo Timişoara, cu 1.300 de apartamente.

„FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Power, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, va investi peste 80 de milioane de euro în dezvoltarea ansamblului Ateneo Timişoara, care va deveni cel mai amplu proiect rezidenţial din vestul ţării, cu 1.300 de apartamente”, a anunţat compania.

Ansamblul va fi primul proiect rezidenţial integrat din Timişoara. Va include un supermaket Lidl, care va fi deschis la finalul acestui an, iar întreg proiectul va avea nouă terenuri sportive, un centru comercial şi spaţii comerciale pentru 120 de magazine de diferite dimensiuni, un parc de 16.000 de metri pătraţi, grădiniţă, numeroase locuri de joacă pentru copii şi întreaga infrastructură generală specifică unui proiect de astfel de dimensiuni.

Prima fază a proiectului va include 153 de apartamente în trei clădiri, în urma unei investiţii de aproximativ 10 milioane de euro, exclusiv din fondurile companiei. În prezent se realizează lucrări la structura etajului cinci al primelor două clădiri, al căror termen de finalizare este primăvara anului 2021 – cea de-a treia clădire va fi livrată la finalul anului viitor.

”Am ales Timişoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economică ai României şi principalul centru urban din vestul ţării. Am găsit aici o piaţă rezidenţială în plină dezvoltare şi o cerere reală pentru locuinţe compartimentate inteligent şi la preţuri competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilităţi specifice unui nou stil de viaţă. Am început dezvoltarea Ateneo Timişoara la finalul lui 2019 şi nu am încetinit deloc în ultimele trei luni, având deplină încredere în piaţa românească – dezvoltarea proiectului se va întinde de altfel pe mai mulţi ani şi suntem şi în căutarea unor noi oportunităţi”, a declarat Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings Romania.

Ateneo Timişoara va include un magazin Lidl de 2.500 de metri pătraţi care va fi construit până  la finalul acestui an, înaintea primelor blocuri incluse în faza întâi a proiectului.

Ulterior, vor fi amenajate nouă terenuri de sport, o grădiniţă, un centru comercial, dar şi mai multe spaţii la parterul clădirilor care vor putea găzdui până la 120 de magazine, numeroase locuri de joacă pentru copii, un parc de 16.000 de metri pătraţi şi întreaga infrastructură specifică unui proiect de astfel de dimensiuni, de la drumuri şi alei pietonale la spaţii verzi. Primele două clădiri, însumând 102 apartamente, vor dispune de 104 locuri de parcare în subteran şi 110 locuri de parcare supraterane.

FRI-EL Buildings este divizia de dezvoltare a grupului italian FRI-EL Green Power SpA, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, cu o producţie totală de peste 1 GW.

Grupul a obţinut în 2019 venituri de 226,5 milioane de euro şi un profit net de 62,3 milioane de euro.

Locale

O nouă pizzerie deschisă în sudul Timișoarei promite să cucerească iubitorii de arome italiene: Pizza-ColosseumTimisoara

Publicat

pe

Sudul Timișoarei are un nou motiv de bucurie culinară: recent s-a deschis Pizza-ColosseumTimisoara, un loc care îmbină tradiția italiană autentică cu ingrediente proaspete și servicii rapide.

Situată într-o zonă accesibilă pentru locuitorii din Giroc, Chișoda, Calea Șagului, Calea Girocului și Bălcescu-Braitim, pizzeria promite să devină rapid una dintre favoritele din oraș.

La cârma bucătăriei se află nimeni altul decât Giuseppe Tizzani, cunoscut sub numele de „Pipo”, un bucătar italian cu renume, care aduce cu el pasiunea și măiestria tradițională din inima Italiei.

Sub semnătura sa, fiecare pizza este o experiență – de la clasicul Margherita (29 de lei) până la specialitatea casei, Pizza Colosseum, un deliciu care pornește de la 36 de lei și promite o explozie de gusturi.

Pizza-ColosseumTimisoara oferă momentan doar livrare sau ridicare de la locație, între orele 12:00 și 21:45, de luni până sâmbătă. Clienții pot comanda pizza medie începând cu 29 de lei, iar gama variată acoperă atât preferințele clasice, cât și combinații inovative.

Și veștile bune nu se opresc aici: în curând, meniul se va extinde cu paste proaspete, preparate cu rețete tradiționale italiene, dar și cu specialități românești reinterpretate în stilul unic al lui Pipo.

Dacă ești în căutarea unei pizza autentice, cu blat perfect rumenit, sos de roșii aromat și toppinguri de calitate, Pizza-ColosseumTimisoara e locul de unde trebuie să comanzi.

Gustul Italiei e acum mai aproape ca niciodată – la doar un telefon distanță (0775.11.28.11)

Pentru comenzi rapide și delicioase, sudul Timișoarei are un nou reper: Pizza-ColosseumTimisoara.

Meniul poate fi vazut pe www.pizza-colosseumtimisoara.ro

Citeste mai mult

Locale

RESTRICȚII de circulație pe bulevardul Rebreanu din Timișoara.

Publicat

pe

Municipiul Timișoara, prin Societatea de Drumuri Municipale, demarează lucrările de reparații capitale pe bulevardul Liviu Rebreanu, una dintre cele mai intens circulate artere ale orașului ceea ce impune restricții de circulație astfel: pe tronsonul Drubeta – Brâncoveanu se va circula pe o singură bandă.

Intervenția a fost programată după finalizarea centurii ocolitoare, întrucât acest bulevard prelua și traficul greu pe direcția Serbia. Deschiderea unui șantier, cu mii de mașini și cu sute de TIR-uri în circulație, ar fi generat blocaje majore și ar fi îngreunat considerabil desfășurarea lucrărilor.

“A venit și rândul bulevardului Rebreanu să intre în reparații. E un șantier așteptat de mulți timișoreni care au tras multe din cauza carosabilului degradat de traficul greu care trecea pe aici. Sunt încrezător că după aceste reparații generale și odată cu scoaterea tirurilor pe centura de ocolire, se va circula în condiții bune pe aici”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În prezent, bulevardul prezintă gropi, denivelări și crăpături, ca urmare a traficului intens de vehicule de mare tonaj. După reparațiile municipalității, circulația va fi mai fluentă și mai sigură pe un carosabil refăcut complet din Calea Șagului până la AEM.

Reparațiile capitale includ frezarea și reasfaltarea completă a carosabilului, verificarea și refacerea fundației drumului acolo unde este necesar, înlocuirea rigolelor de scurgere, unde este cazul, și aducerea la cotă a capacelor de canal, pentru o circulație sigură și uniformă. Lucrările vor fi executate în etape pentru a perturba cât mai puțin traficul, iar primul tronson este cuprins între Drubeta și Brâncoveanu. Pe acest segment, reparațiile vor fi executate în perioada 25 mai 2025 – 20 iunie 2025, în funcție de condițiile meteo, primele zile fiind dedicate lucrărilor de organizare de șantier și amplasării semnalizării rutiere necesare.

În cazul în care, pe durata lucrărilor, vor fi identificate cedări ale fundației, termenul de execuție va fi extins pentru a permite realizarea lucrărilor necesare la fundație. Reparațiile capitale vor fi executate de la un capăt la celălalt al bulevardului, iar următorul tronsonul programat de municipalitate este Drubeta – Calea Șagului.

Citeste mai mult

Locale

Primăria Timișoara refuză să recepționeze pasarela Gelu din cauza unor neconformități

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara refuză recepția pasarelei Gelu și va contracta o expertiză tehnică independentă. Investiția a fost finalizată în vara anului trecut, însă lucrarea nu a fost recepționată până în prezent, întrucât, în urma verificărilor, au fost identificate mai multe neconformități, iar constructorul a fost obligat să le remedieze pe propria cheltuială. Expertiza este necesară ca urmare a apariției unor semnale privind deficiențe la unele elemente de reazem ale structurii.

În baza expertizei tehnice, se vor stabili cu exactitate natura și cauza deficiențelor, dacă este vorba despre o eroare de proiectare sau de execuție, precum și soluțiile tehnice necesare pentru remedierea acestora. Până la clarificarea tuturor aspectelor și remedierea completă a deficiențelor, Primăria Timișoara nu va recepționa lucrarea.

Reamintim că municipalitatea a demolat vechea pasarelă, construită în 1949, care prezenta degradări semnificative la structura de rezistență, și a realizat un pod nou. Acesta are lățimea variabilă între 5,40 m și 8,00 m și include trasee pentru pietoni și bicicliști, precum și scuaruri în zona centrală. Spre deosebire de vechea structură, care avea scări abrupte, noul pod este dotat cu rampe de acces, facilitând deplasarea pietonilor, bicicliștilor și a persoanelor cu mobilitate redusă. De asemenea, pentru siguranța utilizatorilor, a fost montat un parapete de protecție din oțel zincat, iar traversarea este pusă în valoare de iluminatul arhitectural.

Noua pasarelă asigură legătura între străzile Gelu și Crizantemelor, peste canalul Bega. Investiția Primăriei Municipiului Timișoara, în valoare de peste 12 milioane de lei (TVA inclus), a fost realizată din fonduri de la bugetul local.

Foto: Primăria Municipiului Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite