Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

A doua ediție a Festivalului Timișoara Rocks va avea loc în mai. Cine cântă

Publicat

pe

Primăria Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului organizează a doua ediție a Festivalului de rock – Timișoara Rocks, în 13 și 14 mai, în Piața Victoriei.

“Muzica rock este o stare de spirit, o sursă de energie interioară şi o aspiraţie către libertate, pe care ca să o întelegi trebuie să o trăieşti. Acest gen de muzică a fost întotdeauna iubit şi apreciat de timişoreni, iar Timişoara a dat, la rândul ei, trupe legendare pentru rock-ul românesc. Prin trupele care formează afişul celei de a doua ediţii a festivalului Timişoara Rocks, încercăm să arătăm, încă o dată, că timişorenii se regăsesc în spiritul acestui gen muzical”, spune Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timişoara.

O primă confirmare pe afişul festivalului este celebra trupa rock, îndrăgită de milioane de fani din întreaga lume, Guano Apes. Cei patru artiști vor urca pe scena din Piața Victoriei, în 13 mai, în prima zi de festival.

Guano Apes este una dintre cele mai reprezentative trupe în peisajul rock din Europa. Are la activ 6 albume, 2 discuri de aur şi unul de platină, peste 4 milioane de albume vândute în toată lumea, a câştigat de 3 ori premiul german ECHO Music Award și o dată premiul MTV Europe Music Award. S-a înfiinţat în anul 1994, în Gottingen, Germania, la iniţiativa lui Henning Rumenapp, Stefan Ude şi a lui Dennis Poschwatta. În acelaşi an s-a alăturat grupului şi solista Sandra Nasic. Albumul de debut „Proud Like a God” a fost promovat de single-urile “Open Your Eyes”, „Lords of the Boards” şi „Rain”, material premiat cu discul de platină şi a propulsat Guano Apes în rândul celor mai bine cotate trupe rock din Europa. Albumele “Don’t Give me Names” (2000) şi “Walking on a thin line” (2003) au adus trupei două noi discuri de aur, propulsând-o pe primele locuri în clasamente pentru single-urile „Big in Japan” (cover după celebrul hit Alphaville), „No Speech” şi „Quietly”. În 2003, Guano Apes a lansat un material live („Live”), urmat de o compilaţie best of („Planet of the Apes”, 2004) şi o selecţie de piese demo înregistrate în 1994 şi 1995, „Lost (T)apes” (2006).

După o perioadă de pauză în care s-au concentrat asupra proiectelor solo, membrii Guano Apes s-au reunit, în anul 2009. A urmat o serie de concerte pe scenele câtorva dintre cele mai mari festivaluri din Europa: Rock im Park/am Ring (Germania), Nova Rock (Austria), Greenfield (Elvetia) şi multe altele.

Prima zi de festival va aduce pe scena din Piaţa Victoriei şi două trupe româneşti. În deschidere, de la 19.00, va urca pe scenă trupa Burning Table, care propune un sound alternative rock cu o varietate de influenţe de la grunge, psihedelic, post rock până la electronică şi experimental, iar de la ora 20.00, iubitorii rock-ului alternativ din România vor avea ocazia să-i urmărească pe rockerii de la Viţa de Vie.

Seara se va încheia cu concertul celor de la Guano Apes, programat să înceapă la ora 21.30.

Accesul la Festivalul de rock este liber, astfel că sunt așteptate câteva mii de persoane în centrul orașului, în al doilea weekend din luna mai.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

Campanie de colectare și reciclare a hainelor uzate, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara continuă campania de colectare și reciclare a hainelor uzate. Până în prezent, aproape 15 tone de haine uzate au fost colectate prin parteneriatul încheiat între municipalitate și societatea CVS Recycling SRL.

Dintre acestea, 2 tone au fost predate numai în prima parte a lunii iunie. În loc să ajungă la gunoi cu resturile menajere sau chiar să se transforme în rampe ilegale, textilele sunt reciclate și li se dă o nouă viață.

În paralel, în perioada 2 iulie – 6 august, timișorenii au la dispoziție încă o modalitate gratuită de a renunța la textilele pe care nu le mai folosesc. În cadrul campaniei derulate de Retim, în parteneriat cu ADID, pot fi predate haine, lenjerii, pilote, pături, covoare mici, draperii, perdele, lavete, mopuri și alte textile de dimensiuni medii (nu voluminoase). Fiecare persoană poate preda maximum 60 de kilograme.

Campania municipalității este una permanentă, iar timișorenii pot lăsa hainele pe care nu le mai folosesc la containerele speciale amplasate în mai multe zone din oraș: Piața Dacia, Piața 700, Piața Traian, Intrarea Doinei – punct TRAFO, Zona Soarelui – Școala Gimnazială nr. 30.

În plus, le pot preda la centrul de colectare din Moșnița Nouă, situat pe Calea Medveș nr. 100, Hala 14, în intervalul orar 08:00 – 15:00.

Pentru cei care preferă colectarea de la domiciliu, pot face o programare la numărul 0742 344 784.

Data Locația Ora
2 iulie Cartier Aeroport (Turnul de apa/terenul de fotbal  11.00 – 18.00
3 iulie Cartier Aeroport (Turnul de apa/terenul de fotbal
4 iulie Str. Bucovina col  cu str. Cernăuți (Terenul viran)
7 iulie Str. Iuliu Grozescu intersecție cu str. Timocului nr. 33
8 iulie Str. Adam Mickievics nr. 41 intersecție cu str. Radu de la Afumați nr. 19
9 iulie Str. Mătăsarilor nr. 58
10 iulie Str. Ion Ionescu de la Brad intersecție cu str. Holdelor
11 iulie Str. Armoniei intersecție cu str. Marginii (Parcare Auchan – spate)
14 iulie Str. Grigore Alexandrescu nr. 58 intersecție cu str. Viilor nr. 23
15 iulie Str. Dunărea nr. 21 intersecție cu str. Ciobanului
16 iulie Str. Nicolae Titulescu nr. 1 (Fosta bază sportivă Uszoda)
17 iulie Str. Răsăritului intersecție cu str. Amurgului
18 iulie Nera – parcarea auto amenajată, lângă intrarea în Stadionul CFR
21 iulie Aleea Azurului (În spate la AEM – intersecție cu str. Orion)
22 iulie Calea Șagului nr. 143 (Sub pod)
23 iulie Romulus nr. 49 – parcarea amenajată (Intersecție cu str. Octavian Goga)
24 iulie Parc Petőfi Sándor (DJ521 intrarea cu str. Nicolae Andreescu)
25 iulie Str. Costică Rădulescu (Parcarea amenajată/marcată la exterior Acad. Politehnica Timișoara)
28 iulie Str. Cercului intersecție cu str. Gavril Musicescu
29 iulie Str. Polonă nr. 32 (Pod Centura – Utvin)
30 iulie Str. Nicolae Titulescu intersecție cu str. Nufărul
31 iulie Str. Gavril Musicescu nr. 159
1 august Str. Ardealului nr. 61 intersecție cu str. Martir Gogu Opre
4 august Str. Calea Bogdăneștilor colț  cu str. Macilor
5 august Str. Mircea cel Bătrân colț  cu str. Ciocârliei
6 august Str. București – parcare

Citeste mai mult

Din țară

Plafonarea prețurilor la energia electrică, eliminată de la 1 iulie

Publicat

pe

Plafonarea preţurilor la energiei electrică se oprește de la 1 iulie, ceea ce înseamnă că preţul plătit pentru energia electrică va fi cel stabilit de consumator împreună cu furnizorul.

„Odată cu încheierea schemei de sprijin, începând cu 1 iulie 2025, veţi plăti preţul stabilit în contractul dumneavoastră cu furnizorul. Preţul nu mai este plafonat prin reglementare – el este cel agreat între părţi, la semnare sau prin actualizări contractuale”, explică ANRE.

Instituţia recomandă ca, pentru a afla exact ce tarif li se va aplica, consumatorii să: analizeze contractul semnat, să contacteze furnizorul pentru clarificări.

„Informaţia corectă vă permite să evaluaţi dacă actuala ofertă este în continuare avantajoasă sau dacă este cazul să căutaţi alternative”, precizează ANRE.

În POSF – https://posf.ro, după înregistrrea locului de consum, poate fi vizualizat contractul activ şi poate fi iniţiat, eventual, procesul de schimbare a furnizorului.

Persoanele vulnerabile vor primi vouchere de ajutor.

Voucherele se vor acorda pentru persoanele singure cu un venit net lunar de maximum 1.940 de lei şi pentru familiile cu un venit net lunar/membru de familie de maximum 1.784 de lei. Tichetele se folosesc doar pentru plata facturilor la energia electrică.

Voucherele se vor acorda la cererea beneficiarului.

Solicitarea beneficiarului poate fi depusă:

– online, prin aplicaţia EPIDS, care va fi dezvoltată şi administrată tehnic de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS);

– prin intermediul reprezentanţilor oficiului poştal sau ai primăriilor corespunzătoare locului de consum declarat de beneficiar.

Mecanismul de sprijin se va aplică în perioada 1 iulie 2025 – 31 martie 2026.

Citeste mai mult

Internațional

Cu bicicleta până la Zrenjanin. Cum se face trecerea graniței

Publicat

pe

Pasionații de ciclism sunt invitați să petreacă un nou weekend pe cea mai lungă pistă de biciclete din România, care leagă Timișoara de Zrenjanin.

Trecerea frontierei va fi posibilă în zilele de 28 și 29 iunie, între orele 8:00 și 20:00.

Traversarea graniței se face pe baza cărții de identitate.

Următorul weekend în care va fi permisă trecerea frontierei este 5–6 iulie, la solicitarea autorităților sârbe, cu ocazia evenimentului „Pile Fest 2025”, desfășurat la Žitište.

Acest proiect este derulat în parteneriat de Consiliul Județean Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat și Primăria Zrenjanin, promovând mobilitatea verde și colaborarea între comunitățile de pe cele două maluri ale frontierei.

Cei care aleg să-și petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi informații despre cazare, restaurante și obiective turistice pe site-ul oficial: www.visitzrenjanin.com.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite