Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Bugetare participativă la Primăria Timișoara. Cum puteți să depuneți proiecte

Publicat

pe

Primăria Timișoara lansează un apel public, în cadrul etapei de colectare și selecție a propunerilor de proiecte venite de la cetăţeni.

Selecția se adresează timișorenilor care doresc să depună propuneri de proiecte solide, fezabile, cu potențial de implementare. De asemenea, pot să ofere opinii privind implementarea sau oportunitatea unui proiect înscris sau să susțină, pentru a trece în faza următoare, acele proiecte care se subsumează unor nevoi similare.

Astfel, sunt invitați pe cei care au peste 16 ani și locuiesc, lucrează sau studiază în Timișoara să depună propuneri de proiecte în perioada 1 – 30 martie 2022, completând acest formular: https://decidem.primariatm.ro/bp/adauga-propunere. De asemenea, reprezentnații primăriei încurajează contribuiția la propunerile depuse de alți membri ai comunității cu întrebări, completări sau sugestii,  în secțiunea comentarii de sub fiecare proiect.

Criteriile de eligibilitate și mai multe detalii pot fi găsite în secțiunea Întrebări frecvente.

Dacă aveți întrebări ce nu se regăsesc pe site sau aveți nevoie de ajutor cu formularea și/sau depunerea unei propuneri online, puteți scrie la cartiere@primariatm.ro sau puteți contacta partenerii campaniei de buget participativ, la numerele de mai jos:

Primăria Municipiului Timișoara – 0741118249, luni – joi 14:00 – 16:00

Institutul Intercultural Timișoara – 0741115124, luni – joi 16:00 – 18:00

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș – 0371 000 378 , luni – vineri 11:00 – 18:00

De altfel, Institutul Intercultural Timișoara, unul din partenerii primăriei oferă oportunitatea să se implice activ celor care doresc să ajute campania de buget participativ, în calitate de voluntar. În cadrul procesului de selecție, primul pas este să se înscrie, accesând acest link: https://www.facebook.com/InstitutulInterculturalTimisoara/posts/4947873035273087
Rolul partenerilor locali (organizații neguvernamentale) este de a asigura un grad mai mare de incluziune și diseminare în cadrul comunității prin realizarea activităților de suport.

Bugetul participativ este un instrument de management deschis, incluziv şi transparent, instrument care permite participarea reală a timișorenilor la guvernarea oraşului, aceştia având posibilitatea de a decide în mod direct cum se va cheltui suma de 3 milioane de lei din bugetul local.

„Timișoara Decide“ va urmări un proces transparent în șapte etape: informarea societății civile, colectarea propunerilor, stabilirea eligibilității propunerilor, primirea și soluționarea contestațiilor, perioada de vot, anunțarea proiectelor câștigătoare și, în final, implementarea proiectelor.

Proiectele alese prin vot de timișoreni vor fi incluse în bugetul local și implementate de Primăria Municipiului Timișoara. În funcție de complexitatea lor, proiectele câștigătoare pot demara începând cu anul în curs sau în anul următor. Fiecare proiect implementat va fi etichetat cu logo-ul „PROPUS DE TIMIŞORENI”.

Administrație

Amenzi usturătoare pentru șantierele care nu respectă regulile de colectare a deșeurilor, la Timișoara

Publicat

pe

Din păcate, unii dezvoltatori imobiliari nu respectă regulile de colectare a deșeurilor din șantiere, punând în pericol atât mediul înconjurător, cât și sănătatea locuitorilor orașului nostru.

În ultimele săptămâni, colegii noștri de la Poliția Locală au aplicat amenzi serioase unor șantiere care au încălcat legea:

Pe strada Augustin Coman, un dezvoltator imobiliar a fost sancționat cu 60.000 lei pentru nerespectarea colectării pe fracții a deșeurilor din șantier. Aceeași societate a mai fost amendată cu 60.000 lei pentru aceeași faptă pe data de 28 martie 2024.

Pe strada Circumvalațiunii, un dezvoltator imobiliar a fost sancționat cu 60.000 lei pentru predarea fracției reciclabile din lucrări unui operator neautorizat. Societatea a mai fost amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea colectării pe fracții a deșeurilor din șantier pe data de 09.04.2024.

Pe șantierul de la FC Ripensia a fost aplicată o sancțiune de 60.000 lei pentru nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor dispuse cu privire la predarea deșeurilor unui operator neautorizat, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Primăria Timișoara va continua să verifice șantierele și va aplica sancțiuni severe celor care nu respectă regulile.

Citeste mai mult

Administrație

Parcarea multietajată din zona Gării de Nord va avea 200 de locuri

Publicat

pe

Conceptul de arhitectură pentru parcarea multietajată pe care Primăria Timișoara o va construi în zona Gării de Nord a fost finalizat.

Conform documentației, viitoarea parcare, cu demisol, două etaje și terasă circulabilă, va avea 197 de locuri de parcare, zone pentru încărcarea vehiculelor electrice și rastele de biciclete.

„Zona Gării de Nord este extrem de aglomerată, iar numărul locurilor de parcare este limitat, astfel că vom demola garajele dintr-un cvartal de blocuri, pentru a construi o parcare cu aproape 200 de locuri. Conceptul de arhitectură este gata și urmează obținerea avizelor necesare pentru etapa de proiectare. Această parcare multietajată rezolvă aglomerația de mașini parcate peste tot vis-a-vis de gară, iar un alt proiect este gândit pentru a schimba fața acestei zone care a fost neglijată ani de zile. Vom amenaja piațeta, vom repara trotuarele și vom amenaja locuri de parcare la nivel în spatele blocurilor, astfel încât să nu mai avem mașini pe trotuare”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Viitoarea parcare va fi construită în spatele blocurilor de pe bulevardul General Ion Dragalina și de pe strada Splaiul Nicolae Titulescu, unde se află mai multe garaje dezafectate.

Investiția include și amenajări care să permită accesul la parcare, locuri de joacă pentru copii, spații verzi, accese facile către blocuri, rastele pentru biciclete și iluminat public.

Valoarea contractului de proiectare a parcării multietajate este de 192.547,95 lei (TVA inclus), iar finanțarea este asigurată din banii obținuți de Timpark din taxa de parcare. Serviciile de proiectare sunt realizate de ARCADIA AEN ARCHITECTURE & PM SRL.

Citeste mai mult

Administrație

Parcare cu 86 de locuri în zona Girocului

Publicat

pe

Primăria Timișoara a finalizat parcarea cu 86 locuri, de la intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu strada Cosminului.

Parcarea a fost amenajată pe un teren dezafectat, din zona Girocului, ocupat de ruine.

Parcarea este realizată cu dale înierbate, permeabile, de beton pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați și este prevăzută cu sistem de iluminat. Căile de acces în parcare și în interiorul parcării sunt din mixtură asfaltică.

În perioada următoare, vor fi plantați în zonă 27 de arbori mari care vor asigura umbră pentru zona de parcare.

Pentru plantarea arborilor – stejar, acer, frasin și liquidambar – accesul în parcare va fi restricționat temporar.

Foto: Primăria Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite